‘Ben bittim’ dedi… Türkiye’nin futbolcu fabrikası satışta

Türk sporunun zengin ve bir o kadar donanımlı altyapı madenlerinden Altınordu’da Başkan Seyit Mehmet Özkan kulübü devredeceğini açıkladı. Özkan, gönderdiği e-postada “Ben bittim” dedi.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Başkan Özkan Altınordu'dan ayrılıyor.

Türk futbolunun madenlerinden Altınordu’da değişim sesleri yükseliyor. Son olarak Erzurumspor’a kaybederek ligde kalma şansını mucizelere bırakan, geçtiğimiz sezonu düşme korkusuyla geçiren takımda Başkan Seyit Mehmet Özkan kulübü devretme kararı aldığını duyurdu. Özkan, 2012’de şirketleştikten sonra başına geçtiği kulübe ve kulüp çalışanlarına yazdığı bir mektupla veda etti.

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında  'Bu işin peşini bırakmam' dediFenerbahçe, Trabzonspor karşısında  ‘Bu işin peşini bırakmam’ dedi

E-posta yoluyla iletilen mektup, “Çok sevdiğim ve akraba olarak saydığım Altınordu çalışma arkadaşlarım, merhaba” sözleriyle başladı. Başkan Özkan ilettiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Yoruldum kelimesi çok yetersiz kalır, ben bittim. Dünya gözüyle hepinizle helalleşmek istiyorum. Kıdem tazminatlarınızı hepinize 6 taksitte ödeyeceğim. Kulübü tabii ki biri(leri)ne devredeceğim. O biri(leri) kim ise ben de bilmiyorum. Bundan sonra sizlerle çalışmak isterse önce sizi davet eder. İşinize gelirse çalışırsınız, gelmezse çalışmazsınız. Benden yana hakkım varsa helaldir. Lütfen siz de hakkınızı helal edin. Dünya hali bu, bana bir şey olursa tazminatlarınızı yeğenim Kenan Özkan mutlaka zamanında öder. Ben sizi her zaman anılarımda, ‘Yol arkadaşlarım olan güzel insanlar’ olarak anacağım. Hepinize sağlık ve esenlik dolu bir yaşam diliyorum.”

15 dikişli Aslan'ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa'da gönlünde o takım var15 dikişli Aslan’ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa’da gönlünde o takım var

Başkanın söz konusu mailinin ardından Altınordu bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “”2012’den beri kulübümüzün futbol haklarını elinde bulunduran Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş. misyon ve vizyonumuza uygun olan yatırımcılarla görüşerek, kulübümüzün futbol haklarını yakın zamanda devredecektir. Bu süreç boyunca tüm sportif ve ticari faaliyetlerimiz ile futbol okullarımız çalışmalarına aynen devam edecektir. Başkanımız bu toprakların çocukları ile ilgilenmeye devam edecektir. Gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz”

Yanlış zaman yanlış maçYanlış zaman yanlış maç

Olağanüstü tesisleşmeye imza attı

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu’da altyapıya yaptığım yatırım ve Türk futbolu için yetiştirdiği oyuncularla örnek bir yapı kurmuştu. Takımın tesisleri başkanın Torbalı’da satın aldığı 80 bin metrekarelik araziye kurulmuş, Avrupa’nın birçok kulübünde olmayan imkanlar altyapıdan yetişmekte olan futbolcu adaylarına sunulmuştu. 2 doğal çim saha, 3 suni, 1 hibrit çim saha, kaleci-forvet çalışma alanları, futsal salonu, top tekniği geliştirme salonu, atletik beceri parkuru, kriyojenik oda, yüksek irtifa merkezi, yapay zeka tabanlı şut eğitim cihazı, sporcu beden sağlığı merkezi, fitness salonu, besi-tarım alanı, müze ve binaların olduğu tesis yalnızca Altınordu, İzmir veya Türkiye için değil dünya çapında örnek alınası bir yapıya dönüşmüştü.

Dünya çapında özenilen Torbalı’daki tesis, Özkan döneminde yapıldı.

Dünyaca ünlü sporcular çıkardı

Altınordu işte bu tesislerde Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder Berke Özer, Barış Alıcı, Erce Kardeşler, Muhammet Taha Tepe, Atakan Üner, Ravil Tagir, Kerim Alıcı ve Enis Destan gibi isimleri yetiştirdi. Son 1.5 senedir oyuncu satışı yapamayan kulüp bu anlamda da kurak bir dönem geçiriyordu. Bünyesinde yabancı oyuncuya yer vermeden TFF 1. Lig’de mücadele eden Altınordu 2020-21 sezonunda play-off finaline yükselmiş ancak finalde bir başka İzmir takımı Altay’a kaybetmişti.

Başta Çağlar ve Cengiz olmak üzere büyük futbolcular yetiştirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.