Seyrantepe’de son anda ‘tango’… Galatasaray avantajı kaptı

Avrpua Ligi'nde Galatasaray iki kez öne geçtiği Sparta Prag'a iki kez yakalandı. Son dakikada sahneye Arjantinli golcü Mauro Icardi çıktı. Cim Bom 3-2'lik skorla Prag deplasmanı için avantajı buldu. İki takım karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi, Sparta Prag'a karşı iki assit, bir golle oynadı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ve Kopenhag’ın arkasında kaldı, Manchester United’ı ise geçerek yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti. Cimbom’un play-off turundaki rakibi ise Rangers, Real Betis ve Aris Limassol’un bulunduğu Avrupa Ligi C Grubu’ndan ikinci olan Çekya takımı Sparta Prag’dı.

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Sparta Prag karşısında son üç Süper Lig maçında kullandığı ve kazanan 11’ini bozmamıştı. Afrika Kupası’nda Fildişi Sahili ile şampiyonluk yaşayan Galatasaray’ın yeni transferi Serge Aurier maç kadrosunda yoktu. Ayrıca UEFA listesine yazılmayan yeni transfer Derrick Köhn, Eyüp Aydın ve sakatlığı süren Hakim Ziyech de tribündeydi. Sarı kırmızıları sevindiren iki gelişme ise ameliyat olan Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira’nın 12, sakatlanan Abdülkerim Bardakcı’nın beş maç sonra kadroya dönmesiydi. İki futbolcu da yedekler arasında şans bekledi.

Oyuna iyi başlayan konuk takım Sparta Prag oldu. 6’da da sol korner çizgisi direği yakınında Kerem Demirbay’ın hatalı pası sonucunda Nelsson’dan önce araya girerek topu kapan Birmancevic’in çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Oyunda ilk 10 dakikadan sonra dengeyi sağlayan Cim Bom daha sonra üstünlüğü ele geçirdi. 19’da da golü buldu. Icardi’nin pasıyla topla buluşan Kerem Demirbay, önündeki boş alanı iyi değerlendirdi. Sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Vindahl’ın müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak filelere buluştu.

33’de Mertens’in ceza yayının sağından şutunda kaleci Vindahl’ın çeldiği top penaltı noktası civarındaki Torreira’ya geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 36’da goleyaklaşan bu kez Sparta Prag oldu. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Birmancevic, pasını daha uygun durumdaki Kuchta’ya verdi. Bu oyuncunun altıpasın gerisinden çıkardığı şutta meşin yuvarlak Muslera’da kaldı. 44’de Birmancevic’in yaklaşık 30 metreden, cepheden yaptığı vuruşta top kaleci Muslera’nın solundan auta çıktı. Galatasaray, soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

 

İkinci yarıda heyecan fırtınası

İkinci yarı Galatasaray için tam bir şokla başladı. 47. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Icardi’nin kafayla uzaklaştırdığı topu Preciado önünde buldu. Bu futbolcunun ceza sahası dışı sağ çaprazından gelişine yaptığı sert şutta meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. Beraberlik golünden sonra Galatasaray baskısını arttırdı. 50’de sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Mertens, topu ceza sahasına ortaladı. Arka direkte iyi yükselen Icardi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı. 54’de Kerem Aktürkoğlu’nun savunma arkasına pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi’nin tek vuruşunda top yan direkten döndü. Defans topu uzaklaştırmaya çalışırken Barış Alper Yılmaz araya girdi. Sarı kırmızılı futbolcu yerde kalırken İspanyol hakem Alejandro Hernandez oyunu devam ettirdi.

Yine, yeniden ‘Aşkın olayım'Yine, yeniden ‘Aşkın olayım’

Cim Bom aradığı golü 60’da buldu. Prag takımı defansta paslaşırken Icardi araya girdi ve topu Mertens’e aktardı. Belçikalı futbolcunun ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda savunmaya da çarpan top ağlara gitti. Sarı kırmızılılar golün sevincini yaşayamadan 10 kişi kaldı. 62’de Nelsson, savunma arkasına sarkan Birmancevic’i düşürdü. Hakem Nelsson’a kırmızı kart gösterdi. 10 kişi kalan Cim Bom, 65’de bir kez daha rakibine yakalandı. Preciado, topu sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Kale önünde iyi yükselen Kuchta’nın kafa vuruşu filelere gitti.

10 kişi kalmasına rağmen Galatasaray hücumlarına devam etti. 70’de Berkan Kutlu’nun sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topta Torreira’nın kafa vuruşunu kaleci Vindahl kornere çeldi. 80’de bu kez 10 kişi kalan Sparta Prag oldu. Rynes, Barış Alper Yılmaz’a yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Maçın son anları adeta Rus ruletine döndü. 90’da Sparta Prag çok tehlikeli geldi. Savunma arkasına sarkan Wiesner’in vuruşunda kaleci Muslera topu çıkardı. 90+1’de Barış Alper Yılmaz, sağ kanattan topu ceza sahası ön çizgisinde bulunan Icardi’ye çıkardı. Icardi, ceza yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı.Karşılaşma 3-2 Galatasaray’ın üstünlüğüyle bitti.

Icardi 82 gün sona akan oyunda gol attı

Icardi, sarı-kırmızılı formayla 82 gün sonra akan oyunda gol sevinci yaşadı. Icardi, penaltılar haricinde son golünü Süper Lig’in 13. haftasında 25 Kasım 2023’te yapılan Alanyaspor mücadelesinde atmştı. Arjantinli futbolcu, bu sezon resmi müsabakalardaki gol sayısını 19’a çıkardı.

 

Fernando Muslera 90. dakikada karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakibe gol şansı tanımadı.

Galatasaray’da övgüler Muslera’ya: Bizi mücadelede tuttu

Sparta Prag karşılaşmasında öne çıkan isimler kurtarışlarıyla Fernando Muslera ve bir gol, iki asitle oynayan Mauro Icardi oldu. Takımının ikinci golünü atan Dries Mertens, şöyle konuştu: “Kolay bir maç olmadı. Ancak mücadelemizi sonuna kadar verdik. Maçta her birimiz iyiydik ancak Muslera kesinlikle bizi mücadelede tutan isimdi. Şut atmazsan, gol de atamazsın. Bu yüzden daha fazla şut atmamız lazım. Prag’daki maça iyi hazırlanmalıyız, kolay olmayacak. Çalışıp, gidersek turu geçebiliriz. Ancak Muslera kesinlikle bizi maçta tutan isim oldu.”

Kaptan Fernando Muslera ise son dakikada yaptığı kurtarış için “Yapabileceğim tek şey o topu kurtarmaktı. Avrupa’da yolumuza devam etmek istiyoruz. Kazanmak iyi oldu. Maç maç gitmemiz gerekiyor. Avrupa’da hayalimiz var. Şimdi Prag’daki maça dikkat etmeliyiz” dedi.

Okan Buruk üçüncü golden sonra büyük sevinç yaşadı.

Okan Buruk: Zorlu fikstürde gidiyoruz

Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk, oyun içerisinde birçok formasyon denediklerini belirterek “Rakip hücumlara etkili çıkıyordu ama pozisyon da veriyordu. Pasları doğru yapsak golleri bulabilirdik, 2-0, 3-0 olabilirdi. Duran toptan gol yedik. 10 kişi kalmamız oyun olarak bize çok şey kaybettirmedi. Hücum olarak etkili işler yaptık. Rakibin de pozisyonları oldu. Maçı kazanmak istedik. Rakip 10 kişi kalınca hamlelerimiz oldu. Önemli bir galibiyet aldık. Rakibi daha iyi tanıyoruz artık” dedi.
Nelsson’un kırmızı kart görüp cezalı duruma düşmesiyle hamle güçlerinin azaldığını belirten Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Onların motivasyonuna aynı cevabı vermeliyiz. Onu da yapacağımıza inanıyorum. Zorlu fikstürde gidiyoruz. Geniş bir bençimiz yok. Kırmızı kart sonrası Barış’ı arkaya çektik. Hamle gücümüz azaldı.”

Muslera’ya ayrı parantez açan Galatasaray hocası, “Gol atacağımıza hep inandım. Çok da öne çıktık. Abdülkerim de uzun zaman sonra maça çıktı. Oynatmak zorunda kaldık. Savunma arkası koşuları yedik. Önemli bir gün yaşattı Muslera. Orada ayakta kalması ve topu kafasıyla kurtarması çok önemli bir kurtarıştı.Taraftar muhteşemdi. Icardi’nin attığı golde Barış’ın topu götürmesi de muhteşemdi. 40 maça yaklaştık. Takım yorulabiliyor ama taraftarla birleşince iyi işler yapıyoruz” diye konuştu.

Priske, oyuncularının performansından memnun olduğunu söyledi.

Priske: Galatasaray hâlâ favori

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Galatasaray’a yenildikleri için üzgün olduğunu ancak oyuncularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi. Danimarkalı hoca, “Zor bir maçtı. Muhteşem bir maç çıkardık. Birçok fırsat yakaladık, goller attık. Daha fazla da gol atabilirdik. İyi bir futbol oynadık. Oyuncularımın özgüveni için iyi bir maç oldu. Gerçekten iyilerdi bugün. Hem defansta hem ofansta iyi oynadılar. Birçok açıdan iyi bir karşılaşmaydı” dedi. 46 yaşındaki çalıştırıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Taraftar yapması gerekeni yaptı. Atmosfer iyiydi. İki taraf da keyif almıştır umarım. Bir deplasman maçına göre iyi oyun sergiledik. Kura çekildiğinde Galatasaray favoriydi. Hala favoriliği devam ediyor.”

Galatasaray nasıl tur atlar?

Son 16 turuna yükselecek takımı belirleyecek rövanş karşılaşması 22 Şubat Perşembe günü Çekya’nın başkenti Prag’daki Letna Stadı’nda yapılacak müsabaka sonucu belirlenecek. 23.00’te başlayacak maçta  sarı-kırmızılı takım her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayacak. Tek farklı yenilgide maç uzatmaya gidecek. Prag iki veya daha fazla farkla kazanırsa turu geçen takım olacak.

Kopenhag'ı küçümseyenlere Guardiola'dan yanıt: Bir de Galatasaray'a sorunKopenhag’ı küçümseyenlere Guardiola’dan yanıt: Bir de Galatasaray’a sorun

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.