Son şampiyon Celtics’ten Jayson Tatum’a rekor kontrat

NBA'in son şampiyonu Boston Celtics serbest pazarın ikinci gününde dev bir hamleye imza attı. Takımın yıldız oyuncusu Jayson Tatum'la beş yıllık sözleşme uzatan Celtics oyuncuya 315 milyon dolar para verdi. Bu NBA tarihinin en pahalı kontratı oldu.

Spor 2 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Jayson Tatum, Celtics'le olan sözleşmesini 5 yıllığına 315 milyon dolara uzattı.

NBA’de serbest oyuncu transfer piyasasının ikinci günü de oldukça hareketli geçiyor. Güne damga vuran hamle ligin son şampiyonu Boston Celtics’ten geldi.

NBA Finali’ne Dallas Mavericks’i 4-1’le geçip şampiyon olan Celtics 2017’de draft ederek kadrosuna kattığı Jayson Tatum’la sözleşme yeniledi. Yeni kontrata göre Tatum beş yılda 315 milyon dolar kazanacak. Kariyerinde beş defa All-Star seçilme başarısı gösteren yıldız oyuncu böylelikle NBA tarihinin en büyük kontratının altına da imza atmış oldu.
Celtics ayrıca takım savunmasının en önemli isimlerinden Derrick White’la da nikah tazeledi. Son şampiyon White’a dört yıl, 125 milyon dolar değerinde kontrat verdi.

Tatum haricinde aynı gün bir büyük hamle daha yaşandı. Golden State Warriors’ın hanedan oluşturduğu günlerde Steph Curry’yle birlikte ‘Splash Brothers’ ikilisinin parçası olan Klay Thompson 13 sezonun ardından takımdan ayrıldı. Klay gelecek sezondan itibaren Dallas Mavericks’in başarısı için ter dökecek. Başarılı şutör Doncic’in takımıyla üç yıl, 50 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

NBA'de bir günde 18 milyar 720 milyon TL'lik imzaNBA’de bir günde 18 milyar 720 milyon TL’lik imza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.