Spor, tarih yazarını kaybetti: Ergun Hiçyılmaz

Özellikle spor tarihi konusundaki kitaplarıyla bilinen edebiyatçı ve belgeselci gazeteci-yazar Ergun Hiçyılmaz vefat etti. Hiçyılmaz TGC, TSYD gibi kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü almıştı.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ergun Hiçyılmaz 82 yaşındaydı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ergun Hiçyılmaz vefat etti. Hiçyılmaz’ın cenazesi bugün öğle namazının ardından Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi’nden alınarak Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Ergun Hiçyılmaz 1942 yılında Eskişehir’de doğdu. Mesleğe 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi’nde başladı. Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Sabah gazetelerinde çalıştı. Yaprak Dergisi’ni yayınladı. Varlık, Hisar gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayınlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD gibi kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı. TGC’nin spor yazarlığı dalında Yılın Gazetecisi Ödülü’ne layık görüldü. 1993 yılında Altın Kitaplar Ödülü’nü kazandı. Spor dalında Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atatürk’ün Gençlik ve Spor Politikası gibi kitaplar yazdı. Osmanlı dönemine ait incelemelerini Teşkilat-ı Mahsusa, Başverenler/Başkaldıranlar, Esir Kampları, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Meyhaneler, Çerkez Ethem, Çerkez Ethem ve Bolşevik Taburu, Silahım ve Namusum Üzerine Yemin Ederim, İpsiz Recep, Büyük Sığınak, Son İstanbullu, Karakol Teşkilatı gibi kitaplarda yayınladı. Türkiye’de ilk sesli kitabın yazarı oldu. Çeşitli öğrenim kurumlarında öğretim üyeliği yaptı. Sürekli basın kartı taşıyan Ergun Hiçyılmaz iki çocuk babasıydı.

En büyük rekora hazırlanıyordu: Dünya rekortmeni maratoncu 24 yaşında öldüEn büyük rekora hazırlanıyordu: Dünya rekortmeni maratoncu 24 yaşında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.