Sporda çarşamba: Beşiktaş’ın Slovenya yolculuğu başladı, Copa America’da finalin adı belli oluyor

Sporda çarşamba gününün gündemi hareketli. Beşiktaş sezon öncesi çalışmalarını sürdürmek için Slovenya'ya yola çıktı. Copa America'da düğümün çözülmesine çok az kaldı. Formula E'de ise Vergne rekor kırdı.

Spor 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda günün getirdikleri dolu dolu. İşte Türkiye ve dünyada yaşananların derlemesi…

Beşiktaş Slovenya’ya gitti

Beşiktaş’ın Slovenya yolculuğu başladı

Beşiktaş Futbol Takımı Slovenya kampı için İstanbul’dan ayrıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nden Avusturya’nın Graz kentine giden siyah-beyazlılar kara yoluyla 20 Temmuz’a kadar kamp yapacağı Slovenya’nın Maribor kentine geçecek. Beşiktaş’ın kamp kadrosunda Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain, Javi Montero, Ante Rebic ve izinli Mert Günok yer almadı. A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosundaki Semih Kılıçsoy kampa 15 Temmuz’da dahil olacak. Beşiktaş’ın Slovenya kampının kadrosunda şu isimler bulunuyor:
“Ersin Destanoğlu, Göktuğ Baytekin, Emre Bilgin, Emir Yaşar, Jonas Svensson, Onur Bulut, Arda Berk Özüarap, Tayyip Talha Sanuç, Necip Uysal, Bakhtiyor Zaynutdinov, Gabriel Paulista, Omar Colley, Emrecan Uzunhan, Arthur Masuaku, Serkan Emrecan Terzi, Demir Ege Tıknaz, Amir Hadziahmetovic, Jean Onana, Salih Uçan, Ernest Muçi, Gedson Fernandes, Rafa Silva, Al Musrati, Milot Rashica, Ajdin Hasic, Jackson Muleka, Vincent Aboubakar, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Yakup Arda Kılıç.”

Copa America’nın ilk finalisti Arjantin rakibini bekliyor

ABD’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Kupa Amerika’da yarı final maçında Arjantin ile Kanada karşılaştı. 2022 Dünya Kupası’nı da kazanan ve FIFA dünya sıralamasında ilk sırada olan Arjantin’de golleri 22. dakikada Julian Alvarez ve 51. dakikada Lionel Messi kaydetti, Arjantin finale yükseldi. Diğer yarı final maçında Uruguay ile Kolombiya yarın TSİ 03.00’te karşı karşıya gelecek.

ABD’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada finale çıkan Arjantin’in rakibi belli olacak.

Formula E pilotu Jean-Eric Vergne rekor kırdı

DS Automobiles pilotu Jean-Eric Vergne ABD’deki Portland E-Prix’sinin ardından Formula E’de en çok pole pozisyonu kazananlar listesinde zirveye yerleşti.

“JEV” lakaplı 34 yaşındaki Fransız pilot Jean-Eric Vergne tamamen elektrikli araçların sahne aldığı ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda bir rekora daha imza attı. Halihazırda 1123 puanla Formula E’de en çok puan kazanan pilot konumundaki Vergne Portland E-Prix’sinin ardından şampiyona kariyerinde 17’nci kez pole pozisyonunun sahibi olarak bu alanda da rekor kırdı.

2014’te Uruguay’ın Punta del Este pistinde ilk pole pozisyonu zaferini yaşayan, Formula E’de iki kez şampiyonluğa ulaşan (2018 ve 2019) tek pilot konumundaki Jean-Eric Vergne çıktığı 128 yarışta 11 zafer ve 36 podyum elde etti.
DS Automobiles’in ve markanın tasarladığı E-TENSE teknolojisinin temsilcisi Vergne Formula E’de bu sezon pilotlar klasmanında 6’ncı sırada. Yetenekli pilot takımlar klasmanında 3’üncü sırada yer alan DS PENSKE’in başarısında önemli rol oynuyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti şu değerlendirmede bulundu:
“Vergne şimdiye kadar çok şey başardı ancak kesinlikle bu başarıların üzerine yenilerine eklemeye kararlı. 34 yaşında, en önde mücadele etmek ve kazanmak için her zamankinden daha fazla istekli ve buna şahit olmak muhteşem. Vergne DS Automobiles’in marka elçisi olarak hem pistlerde hem de yollarda markamızı her zaman başarı ve gururla temsil ediyor. JEV ile çalışmak büyük bir onur ve büyük bir zevk. Bundan sonra da onunla birlikte Formula E tarihi yazmaya devam etmeyi umuyoruz.”

Ali Koç'un kavgalı derbiyle ilgili verdiği ifade ortaya çıktıAli Koç’un kavgalı derbiyle ilgili verdiği ifade ortaya çıktıİsrail’i mağlup eden Türkiye çeyrek finale yükseldi

Türkiye, Basketbol FIBA Kadınlar 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası son 16 turu mücadelesinde İsrail’i 88-76 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki Jeep Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk periyodu 25-25 eşitlikle tamamlanırken, milliler ilk yarıyı 41-34 önde tamamladı. Maçın üçüncü çeyreğini 67-54 üstünlükle bitiren ay-yıldızlılar, parkeden 88-76’lık galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi.
Millilerde Berfin Sertoğlu 30 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, Elif İstanbulluoğlu da 21 sayı, 8 ribaunt, 4 asistlik performans sergiledi.

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın İsviçre maçında biletler ücretsiz

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta İsviçre ile Kocaeli’de oynayacağı maç ücretsiz izlenebilecek.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Kocaeli Stadyumu’nda 12 Temmuz Cuma günü saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı bedel ödenmeden takip edilebilecek. Karşılaşmayı izlemek isteyenler, bugün Passo üzerinden ücretsiz biletlerini alabilecek.

Türkiye, beş sette Finlandiya’ya boyun eğdi

Türkiye 18 Yaş Altı Erkek Voleybol Milli Takımı, Avrupa şampiyonasının grup aşamasındaki ilk maçında Finlandiya’ya 3-2 yenildi. Ay-yıldızlılar, karşılaşmayı 25-23, 22-25, 25-14, 24-26 ve 15-12 set sonuçlarıyla kaybetti. Bulgaristan’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda 1. Grup’ta yer alan milliler, ikinci maçında Portekiz’le karşılaşacak.

Japonya'daki evlilik gelenekleri Sarina Koga'nın kariyerini mi bitiriyor?Japonya’daki evlilik gelenekleri Sarina Koga’nın kariyerini mi bitiriyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.