Sporda çarşamba gündemi: Galatasaray’ın hazırlık programı belli oldu

Spor gündemi yine oldukça hareketli. Galatasaray'ın yeni sezon programı netleşti. Ankaragücü'nde mevcut başkanın niyeti devam etmek. Fenerbahçe'ye TBF'den para cezası geldi. Sporda çarşamba gününün getirdikleri.

Spor 12 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Spor dünyasında çarşamba gününün gündemi oldukça yoğun. Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray’da yeni sezonun takvimi şekillendi. Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk için mücadele eden Fenerbahçe’ye Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan para cezası geldi. Ankaragücü’nde mevcut başkan yeniden koltuğa aday oldu. Sporda dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler 10Haber’le sizlerle…

Galatasaray sezonu 3 Temmuz’da açacak

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın yeni sezon programı netleşti. Kulüpten yapılan açıklamada sarı-kırmızılıların hazırlıklarına 3 Temmuz’da İstanbul’da başlayacak. Cim-bom devamında Avusturya’da iki kamp çalışması gerçekleştirecek. Galatasaray, ilk etap kampını 9-18 Temmuz’da Geinberg bölgesinde, ikinci etap kampını ise 22-27 Temmuz’da Irdning bölgesinde yapacak. Sarı-kırmızılıların İstanbul’daki buluşmasını Florya’da mı yoksa Kemerburgaz’da mı yapacağına dair net bir açıklama yayınlanmadı.

Juventus’un yeni hocası Thiago Motta

Serie A ekiplerinden Juventus’ta teknik direktörlük görevine 41 yaşındaki İtlyan Thiago Motta getirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Motta ile 30 Haziran 2027 tarihine kadar sözleşme imzalandı” denildi. Motta, antrenörlük kariyerine 2018 yılında futbolculuk kariyerini noktaladığı Paris Saint Germain’in altyapı takımında başladı. İtalya’daki teknik direktörlük yolculuğu ise 2019’da Genova ile başlarken ardından Spezia ve Bologna’da takımın başında görev aldı.

TBF’den Fenerbahçe’ye ceza

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes’le mücadele eden Fenerbahçe’ye Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından para cezası kesildi. TBF’den yapılan açıklamada sarı-lacivertlilerin Anadolu Efes’i evinde ağırladığı serinin üçüncü maçında seyircisinin çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 45 bin lira para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

Marcquise Reed TOFAŞ’ta

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, geçen sezon Büyükçekmece Basketbol’da forma giyip ligi sayı kralı olarak tamamlayan Marcquise Reed’i transfer etti. Bursa temsilcisinden yapılan açıklamada geçmişte Chorale de Roanne Basket, SC Prometey Kamianske, JSF Nanterre, BCM Gravelines Dunkerque ve Happy Casa Brindisi formaları giyen 29 yaşındaki ABD’li oyun kurucuyla anlaşma sağlandığı bildirildi. Reed geride kalan sezonu 21,1 sayı ortalamasıyla noktalamış, ayrıca ligin en çok top çalan oyuncusu olmayı da başarmıştı.

16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, İsviçre’yi 4-3 yendi

Türkiye 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, FF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde İsviçre’yle karşılaştı. Genç milliler Tuna Baran Demir, Furkan Koçak, Hasan Ege Akdoğan ve Muhammed Tazı’nın rakip fileleri havalandırdığı maçta İsviçre’yi 4-3 mağlup etti. 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, İsviçre ile 13 Haziran Perşembe günü bir maç daha yapacak.

Ülker'den milli takıma destek marşıÜlker’den milli takıma destek marşıHalkbank’ta takım Igor Kolakovic’e emanet

Efeler Ligi’nin son şampiyonu Halkbank’ta yeni başantrenör belli oldu. Başkent kulübünden yapılan açıklamada Sırbistan Milli Takımı’nın başantrenörlüğünü de yürüten 59 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı Igor Kolakovic’le anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Karadağlı Kolakovic’in kariyerinde Asya ve Avrupa şampiyonlukları ile dört dünya ikinciliği bulunuyor. İmza sonrası demeç veren çiçeği burnunda başantrenör, “Önümüzdeki sezon Türkiye şampiyonu Halkbank’a, ulusal şampiyonada, kupada, Süper Kupa’da ve özellikle Şampiyonlar Ligi’nde liderlik etmek büyük bir onur, sorumluluk ve aynı zamanda bir zevktir. Taraftarları, oyuncuları, kadrosu ve yönetimi ile hedeflerimize ulaşmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat makama yeniden aday oldu

İsmail Mert Fırat’ın hedefi başkent temsilcisinde devam etmek.

Süper Lig’in son haftasında küme düşen Ankaragücü’nde başkan İsmail Mert Fırat seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. Kulüp binasında gazeteciler açıklamalarda bulunan Fırat yeniden Süper Lig’e yükselme hedefleri olduğunu ve geçen sezon ligde kalmak için maddi anlamda tüm şartları zorladıklarını belirterek, “Bir başarı hikayesi varsa bunun tamamı camiamızın başarısıdır. Bir başarısızlık, bir sıkıntı varsa bunun tek sorumlusu başkandır, yani benimdir. Sorumluluğu ben üstleniyorum. Hatalarımız, eksikliklerimiz vardır ama art niyetimiz yoktur. Sportif anlamda istediğimiz başarıyı elde edemedik. Bunun birçok nedeni var. Şu an tek hedefimiz var, yiğit düştüğü yerden kalkar. Ankaragücümüzü hak ettiği Süper Lig’e tekrar çıkarmak için yönetim kurulumuzu daha da güçlendireceğiz. Bu kulübü hak ettiği Süper Lig’e çıkarmak için kolları sıvadık. Hocamız Kemal Özdeş’le anlaştık. Hocamıza, ‘Bizim Süper Lig’e çıkmaktan başka ikinci bir planımız yok’ dedik. Bu hedefle yolumuza devam edeceğiz. Fedakarlıktan hiçbir zaman kaçmadık. Hiçbir suretle bu kulübü yarı yolda bırakmayacağız” dedi.

‘Mehmet Büyükekşi’nin ne başarısını gördük ki destek olalım?’

Gazetecilerin TFF’de yapılacak seçimler ve Mehmet Büyükekşi ile ilgili sorusuna da yanıt veren Fırat:

Net bir biçimde söyleyeyim, Mehmet Büyükekşi’nin ne başarısını gördük, ne kadar güzel süreç yönetti de ne kadar destek olalım, ne kadar onun yanında duralım? Bizim bugün başımıza gelen ne varsa bunların en büyük sorumlularından bir tanesi Ankaragücü’nü düşman ilan etmeleri, Ankaragücü’ne karşı cephe almalarıdır. Yani bu kulübü bu süreçten sonra ziyarete gelen insanların hepsi şunu söylediler; Ya burası 113 yıllık İmalat-ı Harbiye. Buraya kimsenin alma şansı yok. Hiç kimsenin, hiç kimsenin Ankaragücü’nü düşman ilan etme hakkı da yok. Bu insanlar yaptıklarını biliyorlar. Ama dediğim gibi seçim geldiğinde de elimizden de geliyorsa yapacağız. O gün de cevabı herkese vereceğiz” dedi.

Samsunspor Reis’e emanet

Samsunspor’da teknik direktörlük görevine Thomas Reis getirildi.

Samsunspor’da yolların ayrıldığı Markus Gisdol sonrası yeni teknik direktör belli oldu. Karadeniz temsilcisi, bir başka Alman teknik adam Thomas Reis’le 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Geçmişte Bochum’da görev alan Reis son olarak Schalke’de çalışmıştı. Samsunspor’dan yapılan açıklamada Alman teknik adam “Çalıştırdığı takımlarda baskılı ve ofansif futbolu benimseyerek disiplini, taktiksel bilgisi ve oyuncularla kurduğu sağlam ilişkilerle tanınan bir teknik direktör olarak öne çıkıyor” sözleriyle tanımlandı.

İstanbul Park ihalesinde yeni kiracıya verilen süre doldu, şartnameye göre fesih mümkünİstanbul Park ihalesinde yeni kiracıya verilen süre doldu, şartnameye göre fesih mümkünEURO 2024’te açılış maçının hakemi belli oldu

Futbolseverlerin başlangıcı için gün saydığı EURO 2024’te açılış maçını kimin yöneteceği netleşti. Ev sahibi Almanya ve İskoçya arasında 14 Haziran Cuma günü saat 22:00’de oynanacak maçı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.

Almanya Milli Takımı’nda Pavlovic out Emre Can in

30 yaşındaki Emre Can, 43 kez Almanya Milli Takım takım formasını giydi.

Alman futbolcu Aleksandar Pavlovic, bademcik iltihabı nedeniyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosundan çıkarıldı. Milli takım teknik direktörü Julian Nagelsmann, Pavlovic’in yerine Borussia Dortmund’un Türk kökenli oyuncusu Emre Can’ı kadroya davet etti. Nagelsmann, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kadromuzda bir defansif orta saha oyuncusu daha düşünüyorduk ve bu nedenle Emre Can’ı çağırmaya karar verdik. Tecrübeli ve baskıyla nasıl başa çıkacağını bilen bir oyuncu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.