Sporda çarşamba mesaisi: Jokic Nuggets’ı 3-2 öne geçirdi

Spor dünyasında çarşamba gününün gündemi dolu dolu. NBA'de play-off heyecanı alev aldı. Türkiye'nin Paris 2024'teki altın madalya umudu Mete Gazoz hedeflerini açıkladı. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

Sporda çarşambanın gündemi yoğun. NBA’de konferans finallerinde yaşanan çekişme tüm hızıyla sürüyor. Milli judocular dünya şampiyonasında sahne almak için gün sayıyor. Türkiye’nin okçuluktaki gururu Mete Gazoz ise önemli açıklamalar yaptı. İşte sporun her dalında günün gelişmeleri…

Nuggets ve Knicks 3-2 öne geçti

NBA’de konferans yarı finali maçları tüm hızıyla sürüyor. Heyecan Batı ve Doğu Konferansları’nda oynanan iki maçla sürdü. Batı’da son şampiyon Denver Nuggets, 2-0 geriye düştüğü seride üst üste üçüncü maçını kazanarak 3-2 öne geçti.

Nuggets’ta takımını galibiyete taşıyan isim normal sezon MVP’si Jokic oldu. Sırp uzun karşılaşmayı 40 sayı, 7 ribaunt, 13 asist, 2 top çalmayla tamamladı. Jokic’e Aaron Gordon 18 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, Kentavious Caldwell-Pope 16 sayı, 5 ribaunt ve Jamal Murray 16 sayı, 4 asistle destek verdi. Kaybeden Timberwolves’ta Karl-Anthony Towns’ın 23 sayı, 6 ribaunt, Rudy Gobert’in 18 sayı, 11 ribaunt ve Anthony Edwards’ın 18 sayı, 9 asistlik katkısı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Serinin bir sonraki maçı Minnesota’da oynanacak. Nuggets o maçı kazanması halinde adını konferans finaline yazdıracak.

 Doğu Konferansı’nın yarı final beşinci maçında ise New York Knicks, rakibi Indiana Pacers’ı 121-91’lik skorla rahat bir şekilde mağlup edip seride 3-2 öne geçti. Kazanan tarafta Jalen Brunson 44 sayı, 4 ribaunt, 7 asistlik performansıyla yıldızlaştı, Josh Hart da 18 sayı, 11 ribauntla double-double yaptı. Pacers’ın yıldızı Tyrese Haliburton’ın yalnızca 13 sayı, 5 asist üretebildiği maçta Pascal Siakam’ın 22 ve Myles Turner’ın 16 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Mete Gazoz: Sıfırdan başlamış gibi çalışıyorum

Son olarak Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanarak hem kariyerinin tek eksik başarısını hem de Olimpiyat, Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası altın madalyaları üçlemesini tamamlayan Mete Gazoz, Paris 2024 öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İlk yayını henüz üç yaşındayken eline alan, ilk okunu da beş yaşındayken atan ve kategorisinde dünyanın bir numaralı sporcusu olan Türk okçuluğunun yıldızı Mete Gazoz yaşadığı şampiyonluğun ardından yeniden Antalya’ya gelerek milli takım ile çalışmalara başladı.

Bireyselde kazandığı altın madalyanın yanı sıra erkek takımı ile aldıkları üçüncülük ve diğer derecelere de sevindiklerini aktaran Gazoz, “Olimpiyatlar öncesinde çok güzel oldu. Biz 1 yıldır buna hazırlanıyorduk. Olimpiyatlara giden hazırlık programımızın da gayet yolunda ilerlediğini gördük. Olimpiyat yolunda önemli bir adımı geçmiş olduk. İnşallah aynı başarıyı olimpiyatlarda da gösterip ülkeme bu gururu tekrar yaşatmak istiyorum” dedi.

Kazandığı zaferle olimpiyattaki rakiplerine gözdağı verdiğini belirten Gazoz, “Final maçı öncesindeki maçlarda da turları farkla geçtim. Ondan dolayı rakiplerim muhtemelen ‘Bu çocuk yine atıyor’ demişlerdir” diye konuştu.

Hayallerinden ve hedeflerinden de bahseden şampiyon okçu, “Avrupa şampiyonluğu bana daha çok öz güven sağladı. Olimpiyatlara giden bu yolda psikolojik olarak rakiplerime üstünlük sağlamış oldum. Kariyerimde inşallah daha çok olimpiyatlara katılacağım. Gelmiş geçmiş en iyi okçuluk sporcusu olma hayalim tabii ki var. Aktif sporcu olduğum için başardıklarımın çok da farkında değilim. O şampiyonlukları çok da hissedemiyorum. Hala sporcuyum ve önümde kazanmam gereken çok turnuva var. Sporcuların kazandıkları hiçbir zaman yetmemesi gerekiyor. O kürsüde kaldığınız süre boyunca tadını çıkartıp ardından tekrar çalışmaya başlamanız gerekiyor. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu üçlemesini tamamladım ve tekrardan aynı azim ve kararlılıkla, sıfırdan başlamış gibi çalışıyorum” dedi.

Milli judocular, dünya şampiyonası için gün sayıyor

Abu Dhabi’de düzenlenecek ve 110 ülkeden 682 judocu katılacağı Dünya Judo Şampiyonası, 19-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye Judo Federasyonunun açıklamasına göre Türkiye şampiyonaya yedisi kadın, sekizi erkek olmak üzere toplam 15 sporcuyla katılacak.

2024 Dünya Judo Şampiyonası milli takım kadrosunda şu isimler yer alıyor:
– Kadınlar
48 kilo: Sıla Ersin, Tuğçe Beder
57 kilo: Özlem Yıldız, Hasret Bozkurt
70 kilo: Fidan Öğel
78 kilo: Kayra Almira Özdemir
+78 kilo: Hilal Öztürk

– Erkekler
60 kilo: Salih Yıldız
66 kilo: Muhammet Ali Demirel
73 kilo: Umalt Demirel, Bilal Çiloğlu
81 kilo: Vedat Albayrak
90 kilo: Mihael Zgank
100 kilo: Münir Ertuğ
+100 kilo: İbrahim Tataroğlu

Arda Güler İspanya'da gündem: Keskin nişancıArda Güler İspanya’da gündem: Keskin nişancıWilliams’ta Albon’la yola devam

Formula 1’in köklü ekiplerinden Williams, Thai pilotu Alex Albon’la birlikteliklerini 2026 regülasyonları dönemine taşıyacak çok yıllı bir sözleşmeye imza attı. Takımıyla 2025’te bitecek kontratında yenilemeye giden Albon, “Williams’ta kaldığım ve kendisini böylesine işine adamış isimlerle çalışmaya devam edeceğim için çok mutluyum. Buradaki proje gerçekten inandığım ve önemli roller oynamak istediğim uzun vadeli bir proje. Çok yıllı sözleşmeyi imzalamamın sebebi de bu” dedi.

1. Lig Play-Off maçlarının hakemleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 1. Lig Play-Off 1. turunda oynanacak maçların hakemlerini açıklamadı. Çeyrek finalde oynanacak Bodrumspor-Boluspor maçında Çağdaş Altay, Çorum FK-Kocaelispor maçında ise Emre Kargın düdük çalacak.

Potanın Perileri’nin kamp kadrosu açıklandı

2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın kamp kadrosu belli oldu. 1 Haziran’da İstanbul’da başlayacak kamp başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde başlayacak ve 23 Haziran’a kadar sürecek. Milliler 10 Haziran günü maç oynamak üzere Sırbistan’a gidecek.

Sırbistan’daki karşılaşmaların ardından Türkiye’ye dönecek ay-yıldızlılar, 14-19 Haziran’da İstanbul’da hazırlıklarına devam edecek. Milliler son olarak 20-23 Haziran tarihlerinde İspanya’da katılacağı turnuvayla çalışmalarını tamamlayacak.
Milli takımın kamp kadrosu şu şekilde:
Elif Bayram, Melek Uzunoğlu (Beşiktaş), Manolya Kurtulmuş (BOTAŞ), Tuba Poyraz (Bursa Uludağ Basketbol), Sinem Ataş (Çukurova Basketbol), Sehernaz Çidal, Zeynep Şevval Gül (Emlak Konut), Duygu Özen, İdil Saçalır, Selin Rachel Gül (Fenerbahçe), Büşra Akbaş, Meltem Yıldızhan, Sude Yılmaz (Galatasaray), Feride Şevval Akalan, İlayda Güner (Nesibe Aydın), Banu Şimşek, Gökşen Fitik (Ormanspor), Derin Erdoğan (Northeastern Huskies-ABD).

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.