Sporda cuma mesaisinin getirdikleri…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

NBA’de play-off’lar yaklaşırken yer kapma mücadelesi de sürüyor. Doğu Konferansı’nda ilk dörtte yer alma savaşı veren New York Knicks ve Batı Konferansı’nda ilk altıda yer alma savaşı veren Sacramento Kings New York’un evi Madison Square Garden’da karşı karşıya geldiler. Skorerlerinin sakatlıklarına rağmen gardlarından iyi katkı alan Sacramento bir ara farkı 21 sayıya kadar çıkardı. Knicks devre sonunda toparlandı, skor 60-52’ye geldi. Knicks ikinci yarıda kaldığı yerden devam edip farkı anbean eritti. New York son çeyrekte oyuna iyiden iyiye ağırlığını koydu, skor üstünlüğünü eline alıp farkı çift hanelere taşıdı. Maçın son bölümü formalite icabı oynanırken Knicks sahadan 120-109 galip ayrıldı.

New York ekibi bu kritik galibiyetle 76 maçta 45 galibiyete gelip Orlando’yu yakaladı. Sacramento 76 maçta 32. kez yenilerek sekizinci sıraya geriledi. New York’ta All-Star gard Jalen Brunson 35 sayı ve 11 asistle oynadı. Josh Hart 31 sayı üretirken Donte Divincenzo 21 sayı üretti. Sacramento cephesinde De’Aaron Fox 29 sayı, 7 ribaunt ve 7 asist üretti. Domantas Sabonis’in 17 sayı ve 11 ribantu yeterli olmadı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Dallas Mavericks-Atlanta Hawks 109-95

Miami Heat-Philadelphia 76ers 105-109

Houston Rockets-Golden State Warriors 110-133

Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 102-100

Barcelona kazandı, Fenerbahçe'ye yaradı: Play-off...Barcelona kazandı, Fenerbahçe’ye yaradı: Play-off…

Milliler İsviçre’de mağlup

A Milli Kadın Futbol Takımı elemelere iyi başlayamadı.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup ilk maçında İsviçre’ye deplasmanda 3-1 yenildi. Zürih kentindeki Letzigrund Stadı’nda oynanan maçta İsviçre, 30 ve 78. dakikalarda Viola Calligaris, 52. dakikada Luana Bühler’in attığı gollerle galibiyete ulaştı. Millilerin golünü, 80. dakikada Ece Türkoğlu kaydetti. Elemelere mağlubiyetle başlayan ay-yıldızlılar, gruptaki ikinci maçında 9 Nisan’da Macaristan’ı konuk edecek.

Nadal’dan bir kötü haber daha

İspanyol tenisçi Rafael Nadal Monte Carlo Master Turnuvası’ndan çekildiğini duyurdu. 37 yaşındaki yıldız isim kötü haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Daha önce 22 kez grand slam kazanan Nadal “Maalesef Monte Carlo’da oynamayacağımı söylemek zorundayım. Vücudum bana izin vermiyor. Benim için çok önemli olan turnuvalarda tekrar oynamak ve rekabet etmek için azimle her gün çok çalışıp maksimum çabayı göstersem bile Monte Carlo’da oynayamayacağım bir gerçek” açıklamasını yaptı. Nadal mart başında da Indian Wells’ten çekildiğini ve toprak kort sezonuna konsantre olup hazırlık yapacağını açıklamıştı.

Valencia’da Mumbru dönemi bitti

Valencia’da Mumbru dönemi sona erdi.

EuroLeague ekiplerinden Valencia, son olarak Asvel’e karşı iç sahada alınan 98-69’luk yenilginin ardından koç Alex Mumbru ile yollarını ayırdı. 2018-2022 yılları arasında Bilbao Basket’i çalıştıran Mumbru 2022-23 sezonunun başından bu yana Valencia’nın başındaydı. İspanyol ekip iki sezonda da EuroLeague’de mücadele ederken geçen sezon play-off’a kalma yarışını kaybetti. Bu sezon da play-in potasına kalma yarışında geride kalan, son olarak Asvel’e karşı evinde 29 sayı farkla mağlup olan takımda fatura koça kesildi. Fenerbahçe, bundan iki hafta önce Mumbru yönetimindeki Valencia’yı 118-88 yenerek kulüp sayı rekorunu kırmıştı. Aynı maçta 24 üçlük isabeti bulan Kanarya bu alanda EuroLeague rekorunu kırmayı başarmıştı. Mumbru’dan boşalan koçluk pozisyonuna Xavi Albert gelecek. Asistan koç, sezon sonuna kadar takımın başında yer alacak. Valencia’nın gelecek sezon için en büyük adayı Jaka Lakovic. Lakovic an itibariyle Gran Canaria’yı çalıştırıyor. Mumbru’nun gidişi, EuroLeague’de 18 takımın sekizincisinin koç değişikliğine gittiği anlamına geliyor.

Iniesta ve Krkic takım alıyor

Barcelona’nın eski yıldızları Andres Iniesta ve Bojan Krkic takım sahibi oluyorlar. Habere göre ikili Danimarka İkinci Lig ekibi Helsingör’ü almak için görüşmelere başladı. Tipsbladet’in haberine göre Iniesta’nın, ortağı Joel Borras ile birlikte kurduğu ve Krkic’in de dahil olduğu global bir spor, eğlence ve pazarlama şirketi olan NSN’nin (Never Say Never), Helsingör’ü satın almaya çok yakın olduğu ifade edildi. İkilinin kulübün yaklaşık yüzde 85’ini alacağı, takımın mevcut sahibi olan Bo Bay Hougaard’ın ise kalan yüzde 15’i elinde tutacağı ileri sürüldü. Bu satın almanın yaklaşık 2 milyon Euro’ya gerçekleşeceği öğrenildi. Iniesta kariyerine Birleşik Arap Emirlikleri’nin Emirates Club takımında devam ediyor. Krkic ise futboldan emekli olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.