Sporda cumanın getirdikleri… NBA, Hull City’den scout transferi ve daha fazlası

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

Beşiktaş’tan Fanatik’e veto

Beşiktaş Spor Kulübü, Fanatik Gazetesi’nin tesislere girişini yasakladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Gazetecilik ahlakı ve meslek etiğini hiçe sayarak; yalan, hayal mahsülü “özel” hatta “çok özel” manşetleriyle uydurma ve sipariş haberler yapmaya devam eden, kulübümüzü karıştırmaya, futbol takımımızın huzurunu bozmaya yönelik mesnetsiz, kötü niyetli yazılarına tüm uyarılarımıza rağmen devam eden Fanatik Gazetesi’nin kulübümüzün tüm tesislerine ve etkinliklerine girişleri yasaklanmıştır. ” sözleri yer aldı.

Beşiktaş’ın bu kararı almasına etki eden haber bu sabah yayınlandı. Gedson Fernandes’in performans düşüşündeki sebeple alakalı haberde “25 yaşındaki futbolcu, yıllık ücretler konusunda rahatsız olduğunu belirtti. Yıldız oyuncu, özellikle Al Musrati’nin yıllık 2.7 milyon Euro net ücret kazandığını öğrendikten sonra bir hayli moralini bozdu. Gedson, “Geçtiğimiz eylül ayında 500 bin Euro iyileştirme ile 1.7 milyon Euro yıllık ücretim var. Ara dönemde takıma katılan birine bunun iki katını verip, daha iyi performans beklemek hayal kırıklığı yarattı” şeklinde görüş bildirdi” sözleri yer alıyordu.

Dursun Özbek: Söylediklerimizde dikkatli olmalıyız

Galatasaray camiası, iftarda buluştu.

Galatasaray camiası, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneğinin (1905 GSYİAD) düzenlediği geleneksel iftar organizasyonunda bir araya geldi. 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen iftara, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman, Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay ve eski Galatasaraylı futbolcu Arda Turan katıldı.

Dursun Özbek, çok güzel bir akşamda beraber olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün oluşan bu topluluk sevginin göstergesidir. Biz Galatasaraylılar olarak çok güzel bir sevgi iklimini yaşıyoruz. Türk futbolunda bir miladın peşindeyiz. Türk futbolunda istenmeyen ve kimsenin görmek istemediği sataşmalarla karşı karşıyayız. Büyük camiaları temsil ettiğimizden, söylediklerimizde dikkatli olmalıyız. Çok büyük kitleleri temsil ediyoruz. Söylediklerimiz kitleleri harekete geçirebilir. Türk futboluna sesleniyorum. Provokasyona gelmemeyi tavsiye ediyorum. Birbirimizi sevmeliyiz ve birbirimize söylediğimiz şeylere dikkat etmeliyiz. Burada en önemli husus, ülkemizin bütünlüğü ve beraberliğidir. Temsil ettiğimiz camialar, ülkenin bütünlüğünü gösteriyor. Galatasaray’ın misyonlarından bir tanesi de Türk sporuna sevgi iklimini getirmektir. Bunun için elimizden geleni yapacağız.”

Antrenman tesislerinin Kemerburgaz’a taşınacağını belirten Özbek, “İnşaatın kaba işleri bitti. İnce işlerine girdik. GSYİAD sayesinde iki sahamız yapılıyor. GSYİAD, kulübümüze büyük bir destek veriyor. Yeni yerleşkemiz, Florya’daki tesislere göre 3-4 kat daha büyük bir yer. Tesisin tamamen tamamlanması biraz zaman alacaktır. Hepimizin iftihar edeceği, getirdiğimiz yıldız oyuncuların performansını yükseğe çıkartacak bir tesis yapacağız. Burada birçok kişinin ve derneğin çok büyük desteği oldu. Bu desteklerden dolayı onlara teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalardan sonra 25 Mart’ta doğum günü olan Dursun Özbek’in yeni yaşı kutlandı ve pasta kesildi. Özbek’in doğum gününün kutlanmasının ardından 1905 GSYİAD’ın yeni üyeleri için berat töreni düzenlendi.

CEV Şampiyonlar Ligi finali Antalya’da

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), CEV Şampiyonlar Ligi finalinin Antalya’da oynanacağını açıkladı. CEV’in resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile gelişme duyurulurken; CEV Başkanı Aleksandar Boricic, “Türkiye Voleybol Federasyonu ile güçlerimizi birleştireceğimiz için çok heyecanlıyız. Bu etkinliği Türkiye’de yapmanın Avrupa voleybolunun profilini daha da yükseltmemize yardımcı olacağına ve finallerin hem sahadaki herkes hem de uzaktan takip edecek olanlar için unutulmaz bir deneyim olmasını sağlayacağına inanıyoruz” dedi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şöyle konuştu: “Böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmak bizim için büyük bir heyecan ve onurdur. Binlerce destekçinin bize katılacağından eminim. Tüm takımlara başarı ve şans diliyoruz, hepsinin evlerine dönerken güzel anılarla dönmelerini umuyoruz.”

Hakeme saldırıda puan silme ve küme düşme cezasına iptal

Tahkim Kurulu, hakeme fiili saldırı için getirilen puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Kuralın iptali için Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Ankaragücü, İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük, Sivasspor ve Adana Demirspor başvurmuştu. İptal edilen madde şöyle: “Futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında, bu kişilerin mensubu olduğu kulübe lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda 3 puandan 6 puana kadar puan silme cezası, eleme usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulübün ilgili turnuvadan ihracına karar verilir. Lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulüp mensupları tarafından ihlalin aynı sezon içerisinde ikinci kez tekrarı halinde, kulüp ligden ihraç edilerek bir alt lige düşürülür.”

Bursaspor, Samsun’dan şen dönüyor

Samsunspor deplasmanında Bursaspor rahat bir galibiyet aldı.

Türkiye Süper Ligi’nin 24. haftasında Bursasopar, deplasmanda Samsunspor’u 28 sayı farkla yendi. İlk periyodu 28-21 geride kapayan Bursa ekibi ikinci 10 dakikada üstünlüğü ele aldı. Devreyi 60-46 önde kapayan Bursaspor maçtan 108-80 galip ayrıldı. Konuk ekipte 21 sayı atan Brown karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Sahaya yabancısız çıkan Samsunspor’da ise Göktuğ Baş 17 sayıyla oynadı.

Beşiktaş: Semih Kılıçsoy'a milli takımda mobbing yapıldıBeşiktaş: Semih Kılıçsoy’a milli takımda mobbing yapıldı

Jokic’in şovu Denver’ı taşıdı

NBA Batı Konferansı’nın iddialı ekiplerinden Denver Nuggets, sahasında dört maçtır kazanan New York Knicks’i konuk etti. Denver’da Nikola Jokic yıldızlaştı ve son şampiyon karşılaşmayı 113-100 kazandı.

Sırp uzun Jokic karşılaşmayı 30 sayı, 14 ribaunt ve 11 asistle tamamladı. Yıldız isme en büyük destek Michael Porter Jr’dan geldi. Porter Jr 31 sayı atarken 8 de ribaunt topladı. Jamal Murray karşılaşmayı 23 sayıyla tamamladı. New York’ta All-Star gard Jalen Brunson 26 sayı üretirken uzun oyuncu Isaiah Hartenstein 20 sayı ve 8 ribauntla oynadı. Bu performanslar galibiyete yetmezken Denver 70. maçında 49. kez kazanarak zirve takibini sürdürdü. New York 69. maçında 28. kez yenildi.

İspanya fatihi... Jasikevicius'un yükselişiİspanya fatihi… Jasikevicius’un yükselişi

Günün şanssız ismi Brandon Ingram oldu. New Orleans Pelicans’ın Orlando Magic’le karşılaştığı gecede Pelicans’ın yıldız forveti savunma pozisyonundayken şanssız bir sakatlık geçirdi. Ingram’ın dizi esnedi ve sahadan takım arkadaşlarının desteğiyle ayrılabildi. Ev sahibi Orlando maçı 121-106 kazandı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Washington Wizards-Sacramento Kings 109-102

Milwaukee Bucks-Brooklyn Nets 115-108

Houston Rockets-Chicago Bulls 127-117

Dallas Mavericks-Utah Jazz 113-97

Phoenix Suns-Atlanta Hawks 128-115

Beş yıllık Fenerbahçe dönemi böyle sona erdi

Son beş yıldır Fenerbahçe’de görev alan ve şef scout olarak kariyerine devam eden Batuhan Hakcıl, Acun Ilıcalı’nın da sahibi olduğu Hull City’ye transfer oldu. Hakcıl yaptığı paylaşımla “Beş senedir görev aldığım Fenerbahçe SK’deki yolculuğumun sonuna geldim. Bundan sonra beni çok heyecanlandıran bir proje olan Hull City’nin başarıları için azimle çalışacağım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Sargeant’ın şanssızlığı: Avustralya’da yok

Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı Avustralya GP, bu hafta sonu koşulacak. İlk iki antrenman seansının geride kaldığı Avustralya’da Williams takımı şasi kriziyle karşı karşıya kaldı. Williams’ın Avustralya’da yedek şasisi bulunmadığı için Albon’un şasisinde problem olduğu tespit edilirse Albon, Sargeant’ın şasisi ile yarışacaktı. Bu senaryo gerçekleşti ve Williams, Logan Sargeant’ın yerine Alex Albon’un yarışacağını açıkladı. İki pilot da sezonun ilk iki yarışı itibariyle takımlarına puan kazandıramamışlardı.

Real Madrid’in gözü Trent’te

Önümüzdeki yaz transfer döneminde PSG’nin süper yıldızı Kylian Mbappe’yi kadroya katması beklenen Real Madrid’in adı bir yıldızla daha anılmaya başlandı. Mbappe dışında Alphonso Davies’le de anlaşmak isteyen Real son olarak gözünü Liverpool’un süper yıldızı Trent Alexander Arnold’a dikti. Başarılı sağ bekin Liverpool ile sözleşmesi 2025 yılında bitiyor. Trent Alexander-Arnold’ın Liverpool ile henüz yeni sözleşme imzalamadığı ve müzakerelerde de ilerleme sağlanamadığı belirtildi. Bu sezon tüm kulvarlarda 29 maça çıkan Trent Alexander-Arnold 2 gol, 10 asistlik skor katkısı verdi.

Beşiktaş’tan genç futbolcusuna profesyonel sözleşme

Beşiktaş’ta genç futbolcuya profesyonel sözleşme.

Beşiktaş, genç futbolcu Fahri Kerem Ay’la profesyonel sözleşme imzalandığını duyurdu. Beşiktaş’tan yapılan açıklamada “2019 yılından bu yana gelişimini Beşiktaş Futbol Akademisi’nde sürdüren Fahri Kerem Ay ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar profesyonel sözleşme imzalandı” dendi.

Efeler Ligi’ne son üye Milas’tan

Voleybol Erkekler 1. Ligi final etabında Milas Belediye, 2-0 geriye düştüğü maçta Erzin Narenciyesi Yeşilkent’i 3-2 yendi. 20-25, 14-25, 25-20, 25-13, 15-11’lik setlerle rakibini geçen Milas ekibi adını Efeler Ligi’ne yazdırmayı başardı. Daha önce Altekma da adını Efeler Ligi’ne yazdırmayı başarmıştı. Efeler Ligi’nden düşen iki takımsa Bigadiç Belediye ve Hatay olmuştu. Böylece Efeler Ligi’nin 2024-25 sezonunda 7 bölgeden de en az 1 temsilci yer alacak: 3 – Ankara, 2 – İstanbul, 2 – İzmir, 1 – Antalya, 1 – Bursa, 1 – Kayseri, 1 – Ordu, 1 – Muğla, 1 – Bitlis, 1 – Şırnak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.