Sporda cumartesi ateşi: Süper Lig, NBA, Avrupa ligleri, kadın futbolu

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Süper Lig'de heyecan sürüyor. Kadın futbolunda dev maçta Beşiktaş kazandı. Alperen Şengün Houston Rockets'i galibiyete taşıdı. İşte cumartesi gündemi...

Spor 9 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Sporun cumartesi gündemi çok yoğun. Futbol, basketbol, voleybolda hem Türkiye’de hem dünyada birbirinden çekişmeli maçlar var. Diğer spor dallarında da birçok gelişme yaşandı.

Sivasspor’un serisini Alanyaspor bitirdi

24 Ocak’taki Antalyaspor yenilgisinden sonra çıktığı altı maçta yenilgi yüzü görmeyen Bülent Uygun’un çalıştırdığı Sivasspor kendi Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Alanyaspor’u konuk etti. Maçın ilk yarısında iki takım pozisyona girmekte zorlandı. 45 dakika 0-0 sonuçlandı.

Alanyaspor, Sivas deplasmanından son derece önemli bir üç puan çıkardı.

İkinci yarı ilk yarıya göre çok daha hareketliydi. 49’da konuk takım Hadergjonaj’in sağ kanattan ortasında Ahmed Hassan’ın vuruşuyla 1-0 öne geçti. 64’te Sivasspor beraberliğiyakaladı. Koita’nın ceza alanı dışında düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen harika vuruşla skora dengeyi getirdi. 79’da ev sahibi takımın savunmasındaki hatayı iyi değerlendiren Oğuz Aydın düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu 2-1 olarak ilan etti. Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Alanyaspor, Sivasspor’un altı haftalık serisine son verirken puanını 36 yaptı. Sivasspor ise 38 puanda kaldı.

Başakşehir son nefeste üç puanı aldı

Başakşehir, Jerome Opoku’nun golüyle son saniyede güldü.

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir, Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Antalyaspor’u Fatih Terim Stadı’nda ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi, dokuzuncu dakikada Ömer Ali’nin kullandığı kornerde Piatek’in kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak top direkten döndü. Dönen topu kovalayan Davinson şutunu çekti ancak meşin yuvarlak bir kez daha fileler yerine direkle buluştu. 26’da bu kez Saric’le tehlike yaratan Antalyaspor üst direğe takıldı. Direkten sekip oyun alanına dönen topa gelişine şutunu çeken Streek ise yan direği aşamadı. İki takımın da aynı pozisyonlar içerisinde ikişer kez direğe takıldığı mücadelenin ilk devresi golsüz sona erdi.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye gözdağı: Gümrük'ü parçaladılarTrabzonspor’dan Fenerbahçe’ye gözdağı: Gümrük’ü parçaladılar

İkinci yarıda ilk tehlike Başakşehir’den geldi. 67’de golcüsü Piatek’le bir kez daha öne geçmeye yaklaşan ev sahibi bu kez kaleci Leite’ye takıldı. Son anlarına golsüz girişen maçta Başakşehir’in baskısı iyiden iyiye arttı. 90’ıncı dakikada sağdan Deniz Türüç’ün ortasında Emirhan topla buluşup müsait pozisyonda kafayı vurdu ancak top önce savunmadan sekti, devamında da Antalyaspor kalecisi tarafından kornere gönderildi. Kornerde Deniz Türüç etkili bir orta açtı, iyi yükselip net bir kafa vuruşu yapan Jerome Opoku takımını karşılaşmanın son anlarından öne geçiren golü attı. Opoku ve takım arkadaşları gol sonrası büyük sevinç yaşarken kalan süresinde başka pozisyon yaşanmayan karşılaşmayı Başakşehir 1-0 kazandı. Turuncu-lacivertliler bu galibiyetle puanını 42’ye yükseltirken, Antalyaspor 38’de kaldı. Takımın isminin İstanbul Büyükşehir Belediyespor olduğu günlerden, 2007’den beri turuncu-lacivertli formayı terleten Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, takımının Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın 90+4’üncü dakikasında oyuna girerek Başakşehir formasıyla beşinci dalyasına ulaştı. 500 maçla kulüp tarihinin en çok forma giyen oyuncusu olan Mahmut, karşılaşma sonrası Göksel Gümüşdağ’ın elinden ödül aldı ve sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı.

Konya’da Adana Demirspor’u Balotelli kurtardı

Dört golün atıldığı maçta kazanan çıkmadı.

Süper Lig’in 29. haftasında Konyaspor, Adana Demirspor’u konuk etti. 9’da ev sahibi öne geçti. Ethemi’nin yerde kaldığı pozisyonda hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Cikalleshi, penaltıda hata yapmadı. 17’de Konyasporlu N’dao’nun şutu direğe çarpıp auta çıktı. 32’de Adana Demirspor beraberliği sağladı. Emre Akbaba’nın sürüklediği topta Yusuf Erdoğan boş pozisyonda fileleri sarsmayı başardı. 39’da Konyaspor bir kez daha penaltı kazandı. Mohammadi’nin müdahalesiyle N’dao yerde kaldı. Hakem Volkan Bayarslan’ın VAR tavsiyesiyle izlediği pozisyon sonrası penaltı noktasını gösterdi. Cikalleshi yine hata yapmadı ve ilk yarıyı Konyaspor’un 2-1 önde kapamasını sağladı. İkinci yarıda Adana Demirspor 87’de Mario Balotteli’nin ceza alanı içinden yaptığı vuruşla beraberliği sağladı. İki takımın çabası sonu değiştirmedi ve takımlar sahadan puanları paylaşarak ayrıldı. Bu sonuçla Adana Demirspor 36, Konyaspor 32 puana yükseldi.

Arsenal son anlarda kazandı, Liverpool-City maçını beklemeye başladı

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal, sahasında Brentford’u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 yendi. Emirates Stadı’nda oynanan 28. hafta maçında Arsenal, 19’da Declan Rice ve 86’da Kai Havertz’in golleriyle galibiyete ulaştı. Brentford’un golü, 45+4. dakikada kaleci Aaron Ramsdale’in hatasını değerlendiren Yoane Wissa’dan geldi. Sezon başında performansı eleştiri konusu olan Alman futbolcu Havertz, peş peşe dördüncü maçta rakip fileleri havalandırdı ve ligdeki gol sayısını sekize çıkardı. Premier Lig’de art arda sekizinci galibiyetini elde eden ve puanını 64 yapan Arsenal, birbirleriyle karşılaşacak Liverpool ve Manchester City’nin maç fazlasıyla önüne geçerek liderliğe yerleşti. Ligde galibiyet hasreti beş maça çıkan Brentford ise 26 puanla 15. sırada kaldı.

Premier Lig’in 28. haftasında Manchester United, sahasında Everton’ı konuk etti. Old Trafford Stadı’nda Everton’ı ağırlayan Manchester United, ikisi de penaltıdan olmak üzere 12’de Bruno Fernandes ve 36’da Marcus Rashford’ın attığı gollerle galibiyete ulaştı. Ligde iki hafta sonra kazanan Manchester ekibi, 47 puanla 6. sırada yer aldı. Galibiyet hasreti 11 maça çıkan Everton ise 25 puanla 16. sırada kaldı.

Ligde diğer maçta alınan sonuçlar şöyle…

Bournemouth – Sheffield United 2-2

Crystal Palace – Luton Town 1-1

Wolverhampton  – Fulham’ı 2-1

Bayern Münih, Mainz’a patladı… Sekiz gol

Bundesliga’nın 25. haftasında Bayern Münih, sahasında Mainz 05’i konuk etti. Allianz Arena’da Mainz 05’i ağırlayan Bavyera ekibi, hat-trick yapan Harry Kane’in 13, 45+7 ve 70, Leon Goretzka’nın 19 ve 90+2, Thomas Müller’in 47, Jamal Musiala’nın 61, Serge Gnabry’nin de 66. dakikada attığı gollerle 8-1’lik farklı bir galibiyet elde etti. Konuk takımın tek golü, 31. dakikada Nadiem Amiri’den geldi. Bu sezon evinde Bochum’u 7-0 ve Darmstadt 98’i 8-0 mağlup eden Bayern Münih, farklı bir skora daha imza atmış oldu. Eski Fenerbahçeli stoper Kim Min-jae’nin 75. dakikada oyuna dahil olduğu Münih ekibinde sakatlığını atlatan eski Galatasaraylı futbolcu Sacha Boey ise yedekler arasında yer aldı. Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşan Bayern Münih, bu sonuçla 57 puana yükseldi ve bir maç eksiği bulunan namağlup lider Bayer Leverkusen ile arasındaki farkı 7’ye indirdi. Düşme hattındaki Mainz 05 ise 16 puanla 17. sırada kaldı. Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-2

Ausburg -Heidenheim 1-0

Leipzig – Darmstadt 2-0

Mönchengladbach – Köln 3-3

Lider Inter deplasmanda tek golle güldü

Serie A’nın 28’inci hafta mücadelesinde lider Inter, dördüncü sıradaki Bologna karşısında sahne aldı. Inter karşısında tribünlerini dolduran Bologna, güçlü rakibini mağlup edip ligi önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi bileti alacak sıralamada bitirme konusunda avantajını sürdürmek için sahaya çıktı. Hakan Çalhanoğlu’nun dan ilk 11’de başladığı karşılaşmaya hızlı giren taraf Inter oldu. Milano temsilcisi 10’uncu dakikada Alexis Sanches’le gole yaklaşsa da Şilili forvetin dar açıdan çektiği şutta Bologna kalecisi hata yapmadı. 21’de Bologna savunmadan çıkarken hata yaptı. Topu bir anda önünde bulan Barella ceza sahası içinden karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ancak kaleci Skorupski yüzde yüz gol şansında filelerine adeta duvar örmeyi başardı. Inter topun hakimi olmasa da daha çok pozisyon yakalayan taraf olmayı başardığı maçın 37’nci dakikasında Bastoni’nin soldan yaptığı ortaya arka direkte uçarak kafa vuran Yann Bisseck’in golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalanında Bologna baskılı bir oyun oynasa da Inter savunması ve kaleci Yann Sommer başarılı oyunlarıyla gole izin vermedi. Hakan Çalhanoğlu’nun 61 dakika oyunda kaldığı mücadeleyi mavi-siyahlılar 1-0 kazanmayı bildi. Inter bu galibiyetle puanını 75’e yükseltip en yakın rakibi Juventus’la olan farkını 15’in üzerinde tutmayı başardı. Şampiyonluk için gün sayan rakibine karşı evinde yenilen Bologna ise 51 puanda kalmasına karşın dördüncü sıradaki yerini korudu. Serie A’da aynı gün oynanan diğer maçlardan şu sonuçlar alındı.

Sassuolo – Frosinone: 1-0

Cagliari – Salernitana: 4-2

Genoa – Monza: 2-3

Cadiz’den kümede kalma yolunda Atleti’ye çelme

La Liga’nın 28’inci hafta mücadelesinde kümede kalma savaşı veren Cadiz, şampiyonluk yarışının uzağında kalan Atletico Madrid’i ağırladı. Karşılaşma oldukça temposuz başlasa da ilk etkili atağı geliştiren taraf ev sahibi Cadiz oldu. 22’nci dakikada hızlı gelişen hücumda Sobrino soldan kale sahası içine ortaladı. Topla altı pasta buluşan Juanmi, kafasıyla fileleri bularak takımını 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düştükten sonra baskısını hissettiren Atletico, 29’da De Paul’ün pasıyla ceza sahasında topla buluşan Lino’nun ayağından tehlikeli bir fırsat üretti ancak Cadiz kalecisi Ledesma gole izin vermedi. Karşılaşmada soyunma odasına tek farklı Cadiz üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf başkent temsilcisi oldu. Devrenin hemen başında Lino’nun soldan getirdiği topu ceza sahası ön çizgisi üzerinde alan Correa, çok şık şekilde dönerek şutunu çekti ancak kaleci Ledesma yine iyi yer tutarak rakiplerinin sevinmelerini engelledi. 64’te Cadiz sol beki Javi Hernandez kendi yarı sahasının ortalarından uzun bir top gönderdi. Atletico’lu savunmacı Pauliste ceza sahası yayı üzerinde yükselip topa vuramadı. Fırsatçılığını konuşturan Juanmi, Oblak’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Endülüs ekibinin tribünleri takımları iki farklı üstünlüğü yakalayınca büyük coşku yaşadı. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayınca Cadiz, Atletico Madrid’i 2-0 mağlup etti. Başkent temsilcisi bu yenilgiyle 55 puanda kaldı ve üçüncü sıradaki Barça ile aradaki fark altıya yükseldi. Cadiz ise ligdeki 22’nci puanını elde ederek kümede kalma yolunda heybesine umut ekledi. La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı…

Valencia – Getafe, 1-0

Granada – Real Sociedad, 2-3

Girona – Osasuna, 2-0

Brest yenildi, PSG tura çıkmaya hazır

Ligue 1’de sıralamanın üst basamaklarında bulunan iki takım, Lens ve Brest karşılaştı. Ev sahibi ekip 32’nci dakikada Ruben Aguilar’ın ayağından bulduğu golle lig ikincisi Brest’i mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla lider PSG’nin en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı bir maç eksiği olmasına karşın dokuza geldi. PSG, 10 Mart Pazar günü Reims’i evinde ağırladığı maçtan zaferle ayrılması halinde şampiyonluk kupasının bir ucundan tutmayı başaracak. Günün diğer maçında Lorient, evinde ağırladığı Olimpik Lyon’a 2-0 yenildi.

Ne Bandırmaspor ne Bodrum FK… Eyüpspor’a Çorum şoku

Bandırma’daki maçta iki takım riske girmeden oynadı.

TFF 1. Lig’in 26. haftasında Bandırmaspor sahasında Bodrum FK’yı ağırladı. Play-off için büyük önek taşıyan mücadele başladığı gibi, golsüz eşitlikle sona erdi ve puanlar paylaşıldı. Bu sonucun ardından Bodrumspor 43, Bandırmasyor 41 puana yükseldi. Ligin açık ara lideri Eyüpspor kendi sahasında play-off savaşı veren Çorum FK’ya karşı ummadığı bir yenilgi aldı. Konuk takıma galibiyeti getiren golü 49, dakikada Geraldo attı. Bu sonucun ardından ev sahibi ekip, 61 puanda kaldı. Konuk ekip ise puanını 42’ye çıkardı. Günün diğer maçındaysa  Adanaspor ve Sakaryaspor 0-0 berabere kaldı.

Kadın futbolunda dev maçta kazanan Beşiktaş

Başak Gündoğdu attığı golden sonra böyle sevinç yaşadı.

Kadın Futbol Süper Ligi’nin 23. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor’u 2-0 yendi. Kadir Özcan Tesisleri’nde oynanan mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi. Siyah-beyazlı takımın gollerini 67’de Opa Clement Tukumbuke ve 80’de Başak Gündoğdu attı.Süper Lig’de Ataşehir Belediyespor’u deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray 56 puanla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise kendi sahasında Vatanspor’u 2-0 yendi ve 54 puanla ikinci sırada.

Ayağı kırılan Rizesporlu Mithat Pala ameliyat edilldi

Rizespor’da Galatasaray maçında fibula kemiği tırılan Mithat Pala’nın ameliyat edildiği duyruldu. Yeşil-mavili kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mithat Pala Acıbadem Maslak Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Dr. Hakan Özbay tarafından ameliyatı edildi.  Ameliyat başarılı geçti, en kısa zamanda sporcunun rehabilitasyon sürecine başlanacak.”

Fenerbahçe ‘Merkez’den güle oynaya çıktı, Galatasaray rahat kazandı

Kaptan Melih Mahmutoğlu, rakibin direncini kıran sayılar attı.

Süper Basketbol Ligi’nin 22. haftasında lider Fenerbahçe, küme düşmeme mücadelesi veren Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk oldu. Maçın ilk çeyreğinde çekişme vardı. İlk periyodu sarı lacivertliler 191-6 önde kapadı. İkinci 10 dakikada konuk takım Tarık Biberovic ve Tyler Dorsey’in üçlükleriyle farkı açtı ve devreye 48-30 önde gitti. İkinci yarıda rakibine hiç yaklaşma şansı vermeyen Kanarya, sahadan 93-68 galip ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe 19b kez kazanırken düşme hattındaki Denizli temsilcisi 15. yenilgisini aldı. Merkezefendi’de 24 sayıyla oynayan Nate Mason maçın en skorer ismi oldu. Sarı lacivertli takımda Dorsey 18, Tarık Biberoviç 15 sayı attı.

Galatasaray da Darüşşafaka’yı konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçı sarı kırmızılılar 95-78 kazandı.Cim Bom’da Dee Bost 17 sayı, beş ribaunt ve beş asistle oynadı. Ona Sadık Kabaca 16 sayı, dört ribaunt ve altı blokla eşlik etti. Basketbol Ligi’nde diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Manisa BB- Aliağa 90-106

Samsunspor – Telekom 75-95

Fenerbahçe,Çankaya Üniversitesi’ni alt lige gönderdi

Fenerbahçe’de Ankara’da çok rahat bir galibiyet aldı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Çankaya Üniversitesi’ni 117-57 yendi. Sarı lacivertliler bu sezon oynadığı 27. maçını da kazanırken, Çankaya Üniversitesi 19. yenilgisini yaşadı. 33 puanla 14. sırada yer alan Çankaya Üniversitesi bu sonuçla küme düştü. Ankara takımının kalan iki maçını kazanması bile ligde kalmaya yetmiyor. Ligde diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Emlak Konut – Nesibe Aydın 66-89

Toroslar Basketbol – Hatay BB 117- 91

Tarsus Spor – Bursa Uludağ Basketbol 79- 87

Erten Gazi üç sahalardan uzak kalacak

Erten Gazi’nin sol ayak tarak kemiği kırıldı.

Anadolu Efes, sol ayak tarak kemiği kırılan milli basketbolcu Erten Gazi’nin yaklaşık üç ay sahalardan uzak kalacağını duyurdu. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, sakatlanan Erten Gazi’nin gerçekleştirilen tetkiklerinde sol ayak tarak kemiğinde kırık tespit edildiği bildirildi. Şutör oyun kurucunun Prof. Dr. Barış Kocaoğlu tarafından ameliyat edildiği ve 12 hafta sahalardan uzak kalacağı vurgulandı.

Galatasaray evinde kaybetti, Fenerbahçe deplasmanda kazandı

Galatasaray kendi sahasında ilk seti almasına rağmen maçtan 3-1 yenik ayrıldı.

Efeler Ligi’nin 24. haftasında Alanya Belediyespor, deplasmanda Galatasaray’ı 25-18, 22-25, 24-26, 22-25 setlerle 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılar bu yenilgiye rağmen 40 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu. Puanını 31 yapan Alanya Belediyespor ise beşinci durumda. Efeler ligi’nin lideri Halkbank, deplasmanda Hatay BB’yi 11-25, 20-25 ve 17-25’lik setlerle 3-0 yendi. 68 puanlı Halkbank’ın takipçisi Fenerbahçe ise Bursa BB’yi deplasmanda 3-1 yenerek takibini sürdürdü. Setler 20-25, 25-22, 25-23 ve 24-26 bitti. Sarı lacivertliler aldıkları galibiyetle puanını 64 yaptı.

Diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Cizre Belediyespor – TÜRŞAD 3-2

Akkuş Belediyespor – Spor Toto 0-3

Arkas – Develi Belediyespor 3-0

Ziraat Bankkart – Bigadiç Bld 3-0

Houston Rockets’in yüzü Alperen’le gülüyor

NBA’de milli oyuncu Alperen Şengün’ün forma giydiği Houston Rockets, deplasmanda Portland Trail Blazers’ı 123-107 mağlup etti. Alperen Şengün karşılaşmada 19 sayı, dokuz ribaunt, altı asist, birer blok ve top çalmayla oynadı. Şengün, Rockets’ta bu sezon maç başı sayı (21,2) ve ribaunt (9,4) ortalamaları istatistiklerinde lider durumda bulunuyor. Portland Trail Blazers’ta ise Dalano Banton’un 30 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Oklahoma City Thunder, konuk ettiği Miami Heat’i 107-100 mağlup ederek Batı Konferansı liderliğini ele geçirdi. Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 37 sayı üretirken, bunların 23’ünü ikinci yarıda attı. Heat’te ise Jaime Jaquez 25 sayı, Jimmy Butler ise 20 sayı ile oynadı.

NBA’de alınan sonuçlar şöyle…

Philadelphia 76ers-New Orleans Pelicans: 95-103

Washington Wizards-Charlotte Hornets: 112-100

Cleveland Cavaliers-Minnesota Timberwolves: 113-104 (uzatmalarda)

New York Knicks-Orlando Magic: 98-74

Memphis Grizzlies-Atlanta Hawks: 92-99

Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks: 123-122

Zonguldak, kadın basketbolunda Süper Lig’i kutluyor

Zonguldak’ta kadın basketbolcular coşkuyla karşılandı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Zonguldak Spor Basket 67, deplasman dönüşü şehirde coşkuyla karşılandı. İki yıl önce kurulan ve ilk sezonunda katıldığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde play-off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Zonguldak Spor Basket 67, 28’inci haftası geride kalan ligde sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu garantiledi. Sezonun 12’nci haftasında yükseldiği liderliği 16 hafta boyunca kaptırmayan Zonguldak Spor Basket 67, İzmir deplasmanında karşılaştığı Urla Belediyespor 71-62 yendi. Zonguldak ekibi, elde ettiği 26’ncı galibiyetle puanını 54’e yükselterek en yakın rakibi arasındaki puan farkını üçe çıkardı. Gelecek sezon Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele verecek Zonguldak temsilcisi, deplasman dönüşü Site Spor Salonu bahçesinde coşkuyla karşılandı.

MotoGP’de ilk sprintin kazananı Jorge Martin

MotoGP’de 2024 sezonu heyecanı Katar’da başladı. Lusail pistinde 11 tur üzerinden koşulan sprint yarışıyla çift tekerli serinin heyecanı start aldı. Sezonun açılış sprintinde ilk sırayı elde eden isim Jorge Martin oldu. Kariyerinin 10’uncu sprint zaferini elde eden İspanyol’u yarım saniye geriden takip eden Brad Binder ikinci, yine bir saniyelik dilim içerisinde damalı bayrağı gören Aleix Espargaro ise üçüncü oldu. Dördüncülük İtalyan Drancesco Bagnaia’ya giderken Motosiklet dünyasının yıldızı Marc Marquez sezonun ilk sprint yarışından beşincilikle ayrıldı. MotoGP’de sezonun ilk tam yarışı 10 Mart Pazar günü saat 20:00’de koşulacak.

Yalıkavak, Avrupa’da işini rövanşa bıraktı

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Yalıkavak, Portekiz’in Benfica takımıyla deplasmanda karşılaştı. Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Pavilhao Luz Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısını ev sahibi takım 19-17 üstün tamamladı. Maçta 33-29 Benfica’nın üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın rövanşı, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 Mart’ta Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda saat 15.00’te oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.