Sporda cumartesi: Dallas avantajı ikiye katladı

Sporda yoğun bir cumartesi yaşanıyor. NBA'de Dallas Maverics Batı Konferansı finaline galibiyetle başladı. Futboldan basketbola ve diğer sporlara yaşanan gelişmeler...

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

NBA Batı Konferansı final serisi ikinci maçında Dallas Mavericks, Minnesota Timberwolves’a konuk oldu. Serinin ilk maçını kazanan Mavs, ikinci maçın büyük bölümünde o kadar da iyi bir oyun ortaya koyamadı. Fark bir ara Minnesota lehine 18 sayıya kadar çıktı. Dallas, Luka Doncic önderliğinde bu farkı kapatıp geri döndü ve maça ortak oldu. Sloven yıldız son şutta da hata yapmadı ve takımını 109-108’lik galibiyete taşıdı.

Doncic 32 sayı, 10 ribaunt ve 13 asist üretti. Kyrie Irving, 13’ü son çeyrekte olmak üzere 20 sayı attı. Diğer yanda Naz Reid kenardan gelip 23 sayı üretirken Anthony Edwards 17’de 5 saha içi isabetiyle 21 sayı üretti ancak bu performanslar seriyi 1-1’e getirmeye yetmedi. Dallas durumu 2-0’a getirdi ve zaten ilk maçta eline geçirdiği saha avantajını pekiştirdi.

‘Oly ya da PAO’yu satın alabilirim’

EuroLeague Dörtlü Finali’nde Panathinaikos forması giyen kardeşi Kostas Antetokounmpo’yu desteklemek için Berlin’de olan dünya yıldızı Giannis Antetokounmpo açıklamalarda bulundu. Giannis, ileride Olympiakos ya da Panathinaikos gibi Yunanistan’ı temsil eden Avrupa devlerinin kendisini istemesi halinde onlara gidip gitmeyeceği sorusuna “İleride Olympiakos veya Panathinaikos için oynar mıyım bilmiyorum. Eğer Yunanistan’a geri dönersem, başladığım yer olan Filathlikos’a geri dönerim. Ben çocukken Olympiakos ve Panathinaikos beni istemedi. Neden 38 yaşındayken onlarda oynayayım ki? Filathlitikos nerede oynarsa oynasın, onları birinci lige çıkarabilirim” yanıtını verdi. Giannis 2013 NBA Draftı’nın 15. sırasında Milwaukee Bucks tarafından seçilmeden önce iki sezon Filathlikos forması giymişti. Söz konusu ekip şu anda Yunanistan’da üçüncü ligde mücadele ediyor.

Giannis ayrıca “Eğer Giannakopoulos ya da Angelopoulos bize takımını satmak isterse ki öyle bir şey olacağını sanmıyorum, Olympiakos’u ya da Panathinaikos’u satın alabilirim” diye konuştu.

Tahkim’den Mert Hakan’ın cezasına indirim

Tahkim Kurulu, PFDK’nin Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla alakalı Mert Hakan Yandaş’a verdiği beş maçlık cezayı dört maça indirdi. Jayden Oosterwolde’nin bir, İrfan Can Eğribayat’ın üç maçlık cezalarıysa onandı.

Rooney’nin yeni adresi belli oldu

İngiltere Championship ekiplerinden Plymouth Argryle, teknik direktörlük görevine Wayne Rooney’nin getirildiğini açıkladı. Geçmişte Derby ve D.C. United’ı çalıştıran İngiliz teknik direktör, son olarak Birmingham’ın başına geçmiş ve 15 maçta 0.67 puan ortalaması tutturmuştu. Plymouth ise oynanan 46 maçın ardından tamamlanan İngiltere Championship’te 51 puan toplamış ve küme düşme hattından 1 puan ile kurtulmuştu.

Asya’nın en büyüğü El Ain

Asya Şampiyonlar Ligi final eşleşmesi rövanş karşılaşmasında El Ain, 2-1’lik yenilginin ardından Japon ekip Yokohama Marinos’u 5-1 mağlup etti ve kupaya uzandı. Hernan Crespo’nun çalıştırdığı Soufiane Rahimi ile öne geçerken Alejandro Gamarra durumu 2-0 yaptı. 40. dakikada Yan skoru eşitledi fakat William Popp 45’te kırmızı gördü ve Yokohama’yı 10 kişi bıraktı. İkinci yarıya baskılı başlayan El Ain 67. dakikada Rahimi’nin golüyle avantajlı skoru yakaladı. Duraklama anlarında Kodjo Laba’nın iki golü risk alan Marinos’u cezalandırdı. Maç 5-1 bitti, kupa El Ain’in oldu. El Ain bu sezon El Hilal’in dünya rekoru galibiyet serisine son veren Jorge Jesus’un ekibini Şampiyonlar Ligi’nde saf dışı bırakan takım da olmuştu. El Ain dördüncü finalinde ikinci kez şampiyonluğa uzandı. Birleşik Arap Emirlikleri takımı daha önce 2002-03 sezonunu da şampiyon olarak bitirmişti.

Afrika’nın en büyüğü El Ahly

Mısır ekibi 0-0’ın rövanşında Tunus ekibi ES Tunis’i 1-0 mağlup etti ve Afrika Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzandı. El Ahly’nin tek golünü 4. dakikada Roger Ben Boris Aholou kendi kalesine attı. Son beş senede beşinci kez final oynayan Mısır ekibi bu süreçte dördüncü şampiyonluğuna uzandı. El Ahly toplam 12. şampiyonluğunu elde etti ve en yakın rakibi Zamalek’le farkı yediye yükseltti. Toplam dört şampiyonluğu olan ES Tunis, beşinci kez bir finalde kaybetti. Tunus ekibi 2012’de de finalde El Ahly’ye boyun eğmişti.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi Barcelona’nın

Barcelona Kadın Futbol Takımı Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götürdü.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali İspanya’daki San Mames Stadyumu’nda yaklaşık 51 bin seyirci önünde oynandı. Barcelona’nın adeta ev sahibi gibi çıktığı finalde şampiyonluk kovalayan diğer takım Fransız ekibi Lyon’du. İlk yarı berabere biterken 63. dakikada Aitana Bonmati Barça’yı öne taşıdı. Maça nokta koyan oyuncu Ballon d’Or ödüllü bir başka yıldız Alexia Putellas oldu. Duraklamalarda gelen gol maçın sonucunu belirledi. 2-0’lık galibiyetle Barça üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Barça toplamda üçüncü kez mutlu sona uzandı. Lyon üçüncü kez finalde kaybetti. Fransız ekip sekiz kezle hala bu kupayı en çok kazanan kulüp.

TFF 2. Lig’e çıkan beşinci takım Elazığspor

Kepezspor, Batman Petrolspor, Karaköprü Belediyespor ve Adana 1954 FK’nın ardından TFF 2. Lig’e yükselen beşinci takım belli oldu. 52 Orduspor FK ile Rams Park’ta kozlarını paylaşan Elazığspor rakibini 3-0 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı. Erkan Özdamar’ın yönettiği maçın 33. dakikasında Nazmi Candoğan direkt kırmızı kart gördü ve Ordu ekibi 10 kişi kaldı. İkinci yarının başında aradığı fırsatı bulan Elazığ 50. dakikada Beykan Şimşek’in penaltı golüyle öne geçti. Duraklama anlarında risk alan rakibine karşı Çağrı Yasak’la farkı ikiye çıkaran Elazığ, Murat Torun’un golüyle iyiden iyiye rahatladı. Maçı 3-0 kazanan Elazığ adını TFF 2. Lig’e yazdırdı. Son final karşılaşması yarın saat 16.00’da Erbaaspor ve Muş 1984 Muşspor arasında oynanacak.

Parkede şampiyon Beşiktaş

Beşiktaş, hentbolda şampiyon oldu.

Hentbol Erkekler Süper Lig play-off şampiyonluk etabı final turu üçüncü maçında Beşiktaş, deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u 34-33 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, Serdivan Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk yarısını 18-15 önde tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci devrede son saniyede bulduğu sayıyla öne geçen Beşiktaş, karşılaşmadan 34-33 galip ayrılarak final turunda durumu 3-0’a getirdi ve üst üste ikinci, toplamda ise 17. şampiyonluğunu elde etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.