Sporda pazar: Copa America’da yarı final eşleşmeleri belli oldu

Sporda pazar gününün gündemi yine dolu dolu. Copa America'da artık sona yaklaşılıyor. Galatasaray kamp çalışmalarının İstanbul etabını noktaladı. Fenerbahçe'de Szymanski ve Livakovic sağlık kontrolünden geçti. İşte haber turu...

Spor 7 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Pazar günü spor dünyasından yeni gelişmeler sunmayı sürdürüyor. Avrupa’da EURO 2024 sürerken yeni kıtada da Copa America heyecanı yaşanıyor. Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray ve Fenerbahçe’den de yeni gelişmeler var. FIBA Kadınlar 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda da milliler galibiyet elde etti. İşte sporda yaşananlar…

Copa America’da yarı final eşleşmeleri netleşti

ABD’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America’da çeyrek final maçları sona erdi ve yarı finale yükselen takımlar netleşti. Bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen organizasyonda Kolombiya, Panama’yı 5-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray’ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez de maçın tamamında forma giydi.
Uruguay ise normal süresi 0-0 biten maçta Brezilya’ya seri penaltı atışları sonunda 4-2 üstünlük sağladı ve yarı finale kaldı. Bu sonuçların ardından yarı finalde, Kolombiya-Uruguay ve Arjantin-Kanada maçları oynanacak.

Türkiye, Polonya’yı mağlup etti

Basketbol FIBA Kadınlar 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, C Grubu’ndaki ikinci maçında Polonya’yı 73-52 yendi.
Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta oynanan maçın ilk yarısını 33-19 önde tamamlayan milliler, karşılaşmayı da 73-52 kazandı.
Ay-yıldızlı ekipte Elif İstanbulluoğlu, 20 sayı, 9 ribauntla maçın en skorer ismi olurken Berfin Sertoğlu 15 sayı, 3 ribaunt, 5 asistle oynadı.
Milli takım, gruptaki son maçında 9 Temmuz Salı günü TSİ 15.30’da Finlandiya ile karşılaşacak.

Galatasaray yeni sezon hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladı

Galatasaray 2024-2025 sezonu hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Dinamik ısınma ve kuvvet çalışmasıyla başlayan idman üç grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, dört takımlı turnuvayla sona erdi. Sarı-kırmızılılar 9 Temmuz Salı gününden itibaren yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdürecek.

Fenerbahçe’de Szymanski ve Livakovic sağlık kontrolünden geçti

Fenerbahçeli futbolcular Sebastian Szymanski ve Dominik Livakovic sağlık kontrolünden geçti.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre Altunizade Acıbadem Hastanesinde sağlık kontrolüne tabi tutulan iki futbolcu bu akşam takımın Avusturya kampına dahil olacak.
Sebastian Szymanski Polonya A Milli Futbol Takımı’nın, Dominik Livakovic de Hırvatistan A Milli Futbol Takımı’nın kadrosunda 2024 Avrupa Şampiyonası’nda forma giydikleri için takıma geç dahil oldu.

Türkiye'nin kare ası! Avrupa onları konuşuyorTürkiye’nin kare ası! Avrupa onları konuşuyorMotoGP’de sezonun 9’uncu yarışını Francesco Bagnaia kazandı

MotoGP Dünya Şampiyonası’nda 2024 sezonunun 9’uncu etabı Almanya Grand Prix’sini, Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia ilk sırada bitirdi.
Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP Dünya Şampiyonası’nda sezonun 9’uncu mücadelesi, Almanya’nın Saksonya eyaletinde bulunan 3,67 kilometrelik Sachsenring Pisti’nde 30 tur üzerinden yapıldı.
İspanyol pilot Jorge Martin’in yarış dışı kalmasının ardından Bagnaia, elde ettiği bu zaferle zirveye oturdu.
Son iki yılın şampiyonu Bagnaia, 40 dakika 40.063 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak üst üste 4’üncü etap galibiyetini elde etti.
Gresini Racing takımındaki İspanyol kardeşlerden Marc Marquez, liderin 3.804 saniye gerisinde ikinci ve Alex Marquez ise 4.334 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.
Sezonun 10. yarışı, 4 Temmuz’da İngiltere’de düzenlenecek.
Pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
1. Francesco Bagnaia (İtalya): 222 puan
2. Jorge Martin (İspanya): 212
3. Marc Marquez (İspanya): 166
4. Enea Bastianini (İtalya): 155
5. Maverick Vinales (İspanya): 125

Ankaragücü’nde teknik adam değişimi: Özdeş gitti, Arslan geldi

1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde teknik adam değişimi yaşandı. 11 Haziran tarihinde göreve gelen Kemal Özdeş’le yollar ayrıldı. Başkent ekibinden yapılan açıklamada, “Teknik direktörümüz Kemal Özdeş, yeni sezon yapılanması için yapılan görüşmelerde oluşan fikir ayrılıkları nedeniyle devam etmeme kararını yönetim kurulumuza iletmiştir. Yönetim kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme sonucu teknik direktörümüz Kemal Özdeş’in ayrılık kararı kabul edilmiştir. Kendisine ve ekibine bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrılık açıklamasının ardından sarı-lacivertli ekip yeni teknik direktör olarak Cihat Arslan’ı duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Hoş geldin Cihat Arslan. Takımımızın teknik direktörlük görevi için Cihat Arslan ile 1+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır.” denildi.
Son olarak Şanlıurfaspor’u çalıştıran 54 yaşındaki Arslan; Kocaelispor, Eyüpspor, Boluspor, Göztepe, Karşıyaka, Başakşehir, Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor, Adanaspor, Celik Zenica, Manisa FK, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor ve Şkupi kulüplerinde de görev yaptı.

12 Genç Dev Adam dünya üçüncüsü!12 Genç Dev Adam dünya üçüncüsü!Türkiye, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nı üçüncülükle noktaladı

Türkiye Yüzme Federasyonunun açıklamasına göre, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen organizasyon sona erdi. Ahmet Burak, erkekler 400 metre serbest finalindeki 3:48.53’lük derecesiyle 18 ve 19+ yaş Türkiye rekorlarını kırarak gümüş madalya aldı.
Türkiye Gençler Milli Yüzme Takımı böylece şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamladı.
Ay-yıldızlılar, İtalya (13 altın, 9 gümüş, 3 bronz) ve Macaristan’ın (4 altın, 3 gümüş, 4 bronz) arkasında takım halinde Avrupa üçüncülüğüne ulaştı.
Madalyaların tamamını kazanan Türkiye’nin erkek yüzücüleri ise İtalya’dan (7 altın, 4 gümüş, 1 bronz) sonra organizasyonun ikinci en başarılı takımı oldu.

Mahuchikh, 37 yıllık rekoru kırdı

Ukraynalı atlet Yaroslava Mahuchikh, Bulgar Stefka Kostadinova’nın 1987’den beri elinde tuttuğu kadınlar yüksek atlama dünya rekorunu kırdı.
Elmas Lig’in Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ayağında yarışan 22 yaşındaki Mahuchikh, 2,10 metrelik atlayışıyla dünya rekoruna imza attı.
Dünya ve Avrupa şampiyonu Mahuchikh böylece Kostadinova’nın, 1987’de İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 2,09 metreyle kırdığı rekorun yeni sahibi oldu.
Aynı etkinlikte piste çıkan Kenyalı Faith Kipyegon da kendisine ait kadınlar 1500 metre dünya rekorunu 3:49.11’den 3:49.04’e indirdi.

Tarihi Kırkpınar'da Başpehlivan belli oldu: Yusuf Can Zeybek bir kez daha kazandıTarihi Kırkpınar’da Başpehlivan belli oldu: Yusuf Can Zeybek bir kez daha kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.