Sporda pazar: Goran Dragic yıldızlar geçidiyle veda etti

Sloven basketbolcu Goran Dragic jübilesini birçok yıldızın katıldığı bir gösteri maçıyla yaptı. İşte spor dünyasında pazar gününün öne çıkanları.

Spor 25 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Sloven yıldız Goran Dragic “The Night of Dragon” isimli jübile maçıyla parkelere veda etti. İkinci turdan draft edilen ve daha sonra All-Star olma başarısı gösteren yıldız oyuncu NBA ve Avrupa basketbol tarihinin en özel hikayelerinden birine imza atmıştı. Slovenya’da yapılan etkinlikte Dragic’in eski takım arkadaşları Steve Nash, Chris Bosh gibi isimlerin yanı sıra Dirk Nowitzki, Luka Doncic, Nikola Jokic gibi özel oyuncular da sahne aldı. Karşılaşmadan elde edilen gelir Dragic’in ülkesindeki vakfına bağışlandı. Dragic’in takımı sahadan 106-86‘lık skorla galip ayrılan taraf oldu. Dört çeyrek halinde oynanan jübile maçı Goran Dragic’in 7 numaralı formasının anısına bitime 7.7 saniye kala sona erdi.

2008 yılında 45. sıradan draft edilen oyuncu Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks gibi takımlarda forma giydi. Bir kez All-Star seçilen yıldız 2013-14 sezonunda en fazla gelişme gösteren oyuncu ödülünü alırken aynı sezon yılın en iyi üçüncü beşine de seçilmişti.

Türk futbol tarihinin altın sayfalarından biri: Christoph DaumTürk futbol tarihinin altın sayfalarından biri: Christoph Daum

17 yaş altı kadın milliler yedinci

17 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası’nı 7. sırada tamamladı. Peru’nun başkenti Lima’daki organizasyonda milli takım, 7.’lik maçında Meksika ile karşılaştı. Ay-yıldızlı ekip, rakibini 25-17, 25-19, 22-25 ve 25-15’lik setler sonucunda 3-1 mağlup etti. Organizasyonun finalinde ise Japonya’yı 3-0 mağlup eden Çin şampiyonluğa ulaştı.

Reus’tan görkemli açılış

MLS’te Los Angeles Galaxy, Atlanta United’ı Marco Reus’un 1 gol ve 1 asistle oynadığı maçta 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 62. dakikasında Marco Delgado’nun yerine oyuna gire Marco Reus, 76. dakikada Riqui Puig’in golünde asisti yaptı. Reus, 84. dakikada ise ağları havalandırdı ve skoru belirledi. MLS Batı Konferansı’nda Los Angeles Galaxy topladığı 52 puanla ilk sırada yer alıyor.

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Avusturya ekibi Salzburg ile Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev arasında oynanacak maçta düdük çalacak. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre 27 Ağustos Salı günü Salzburg Stadyumu’nda TSİ 22.00’de başlayacak müsabakada Meler’in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler olacak. Karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonu’ndan Luca Pairetto VAR, Valerio Marini ise AVAR olarak görev yapacak. Turun ilk maçında Salzburg, sahadan 2-0 galip ayrılmıştı.

Kulaçlar boğazın iki yakasını birleştirdi

Binlerce yüzücü 36’ncı kez İstanbul Boğazı’nda kıtaları kulaçlarıyla birleştirdi.

Her sene İstanbul Boğazı’nda düzenlenen en prestijli açık su yüzme yarışlarından ve Türk sporunun geleneksel organizasyonlarından 36’ncı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bugün Kanlıca sahilinde verilen startla başladı. Kuruçeşme’de son bulan yarışmaya bu sene 5 kıta, 77 ülkeden toplam 2 bin 836 yüzücü katıldı. Bu rakam şimdiye kadar olan en yüksek yüzücü sayısı olurken; yarışmada kadınlar genel klasmanda 46:57 derecesiyle Talya Erdoğan, erkekler genel klasmanda da 45:27 derecesi ile Atakan Ercan 1’inciliği elde etti. Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Jeff Jo, “21 yıldır sponsoru olduğumuz bu etkinliğe, bu yıl rekor düzeyde başvuru geldiğini gördük. Türkiye pazarına verdiğimiz değerin bir yansıması olan bu iş birliği bizim için gurur verici” dedi.

 İki kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Yarış sırasında istenmeyen anlar da yaşandı. Boğulma tehlikesi geçiren Rus uyruklu 40 yaşlarındaki Yurk Golik ile 50 yaşlarındaki Çinli Jiancia Han, görevli ekipler tarafından sudan çıkartıldı. İki katılımcı da özel ambulansla hastaneye sevk edildi.

Filenin Efeleri elemelere yenilgiyle başladı

Efeler Danimarka’ya diş geçiremedi.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Danimarka’yla karşılaştı. Middelfart şehrindeki oynanan maçta Türkiye rakibine 25-23, 25-23 ve 27-25’lik setlerle 3-0 mağlup oldu. Milli takım gruptaki ikinci maçında 29 Ağustos Perşembe günü Ankara’da TVF Ziraat Bankkart Voleybol Salonu’nda Macaristan’ı konuk edecek.

Hatice Akbaş tartışmalı Imane Khelif olayına böyle bakıyor: Madalyalarına saygı duymak gerekiyorHatice Akbaş tartışmalı Imane Khelif olayına böyle bakıyor: Madalyalarına saygı duymak gerekiyor

Motor sporlarının acı günü

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Türkiye Motosiklet Federasyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Bekir Yunus Uçar’ın cenazesi yarın Fatih Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.