Sporda pazar gündemi: Rizespor stadyum zeminini yeniliyor, Kayserispor’da Ali Çamlı yeniden seçildi

Sporda pazar gününün gündemi yoğun. Rizespor stadyum zeminini yeniliyor, Kayserispor'da Ali Çamlı güven tazeledi. Yüzme ve motor sporlarında ise milli sporculardan başarılı sonuçlar gelmeye devam ediyor. İşte Türkiye ve dünyada günün getirdikleri...

Spor 9 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Sporda pazar günü Türkiye ve dünyadan yaşanan gelişmelerle sürüyor…

Rizespor’da stadyum zemini baştan yapılıyor

Rizespor’da çim zemin tamamen yenileniyor.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin deplasmanda oynadığı ve yağan yağmur sonrası mini göletlerin oluştuğu Rizespor stadının zemininde yenileme çalışmaları başladı. Rizespor Başkanvekili Adnan Er zeminin yeni sezona yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

15 bin 332 seyirci kapasiteli stadın 2009’da inşa edildiğini hatırlatan Adnan Er kış mevsiminde oynanan maçlarda özellikle sahada ciddi problemler yaşandığını ve drenaj sistemlerinin yıllardır yenilenemediği için sahanın yağmurlu havalarda çamurlaştığını anlattı. Böyle durumlarda zeminin futbolcu sağlığını da tehdit eder hale geldiğini söyleyen Rizespor Başkanvekili “Saha zemin çalışmasına ligin bitmesi ile başladık. Altyapı çalışması profesyonelce yapılıyor. Real Madrid, Barcelona’nın sahası, Fenerbahçe, Galatasaray’ın altyapısı ile tamamen aynı. Burada soğutma ve ısıtma sistemi var. Vakum sistemi her şeyden önemli yağış nedeniyle” dedi.

Rize’nin çok fazla yağış aldığını ve bu durumun çim için zararlı olduğunu söyleyen Er “Suyun sahada biraz fazla kalması durumunda çim kökleri çürüyor. Bölgede çim bakmak çok zor. İklim şartları açısından Rize dezavantajlı bir yer. Teknolojik altyapı olmadığı için çimi korumakta çok zorlanıyorduk. Bu anlamda çok ciddi bir adım attık. İyi bir futbolcu parası ödüyoruz. 1,2 milyon avro civarında anlaşmamız var. Stadın bakımı için 2 yıllık anlaşma süresi planlıyoruz. Sahayı yaptıktan sonra bakımını ilgili firmaya vererek burada profesyonel kadro oluşturacağız. İki türlü kazanımımız olacak. İyi bir saha, profesyonel bir ekip” dedi.

Zeminin yeni sezona yetiştirilmeye çalıştığını tekrarlayan Adnan Er “Planımız buna göre. Hava şartları belirleyici olacak. Ağustosun ilk haftası bitirmeyi planlıyoruz. Hava şartları iyi gitmezse belki bir hafta maçımızı dışarıda oynama durumumuz olabilir. Şu anda bunu düşünmüyoruz. Önemli olan sahanın yapılması. Bunun için adımlarımızı atacağız. Bir çok Süper Lig takımından ekipman anlamında iyi durumdayız ama profesyonel eleman konusunda çok iyi olmayabiliriz. Bu süreçte onu kazanmış olacağız. Sadece burası için değil, antrenman sahalarımız için de bize bir avantaj olacak” dedi.

Stadyum bakımlarının çok pahalı olduğunu vurgulayan Er “Türkiye’de kulüplerin ekonomik ciddi sorunları var. Bu yatırımları yapmak kolay değil. Yapmanız yetmiyor, sürdürmek de kolay değil. Yapılan sahanın 10-15 yıl garantisi var. Stadımızın olduğu alanın iki tarafında yol var. İki tarafı çukur. Hem sıcak hem soğuk hava stada çöküyor. Stat iyi niyetle yapılmış ama çimin yaşaması ile ilgili iyi bir alan yok. Bütün bu sorunları aşmak için ekstra tedbirler alıyoruz. Stat zemininin üstünü çimler için örtüyoruz. Havalandırma sistemimiz var. Suni ışıklandırma sistemi var. Türkiye’de bu imkanları sağlayacak kulüp sayısı fazla değil. Rizespor geleceğe imza atmak, başarılı olmak için ciddi adımlar attı” değerlendirmesinde bulundu.

Cenk Tosun: Kadroda yer almayı bekliyordum, her zaman kendime güvenirimCenk Tosun: Kadroda yer almayı bekliyordum, her zaman kendime güvenirimTurgut Aslan Yaraman madalya toplamayı sürdürdü

Fransa’nın Limoges kentindeki Para Yüzme Dünya Serisi’nde mücadele eden milli sporcu Turgut Aslan Yaraman başarılı sonuçlar elde etmeye devam etti. Organizasyonda daha önce birer gümüş ve bronz madalya alan Turgut Aslan genç erkekler multi sınıf 50 metre serbestte 31.29’luk derecesiyle altın madalya elde etti. Milli sporcu genç erkekler multi sınıf 200 metre karışıkta ise bronz madalya kazanmayı başardı. Böylelikle Turgut Aslan Yaraman’ın bitime bir gün kalan organizasyondaki madalya sayısı dörde yükseldi.

Asrın Rodi Pak Spa’da beşinci oldu

FIM Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın beşinci ayağı Belçika’nın efsanevi pisti Spa-Francorchamps’da 21 farklı ülkeden 37 takımın katılımıyla yapıldı. Milli motosikletçi Asrın Rodi Pak’ın yer aldığı Slider Endurance Takımı sekiz saatlik dayanıklılık yarışını genel klasmanda 12’inci sırada tamamladı. Milli sporcu Asrın Rodi ise kendi kategorisi superstoc (SST) sınıfında beşincilik elde etti. Yamalube YART Yamaha EWC takımının kazandığı yarış sonrası açıklamalarda bulunan Pak “Sekiz saatlik SPA yarışını kendi sınıfımızda beşin sırada bitirdik. Takım arkadaşlarıma ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi. FIM Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, 21 Temmuz’da Japonya’da düzenlenecek.

İrfan Can Kahveci: Kenan Yıldız'ın hedefi Ballon d'Orİrfan Can Kahveci: Kenan Yıldız’ın hedefi Ballon d’OrKayserispor’da Ali Çamlı güven tazeledi

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı yeniden seçildi.

Kayserispor’da genel kurul düzenlendi. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Çamlı yeniden seçildi. Kadir Has Kongre Merkezi’nde toplanan Kayserispor genel kurul üyeleri mevcut yönetimin faaliyet ve denetim raporlarını da oy çokluğuyla ibra etti. Gelecek sezon hedefleri hakkında konuşan Çamlı ligde kalmanın önemli olduğunu ancak Avrupa’ya gidebilmenin bir başarı sayılabileceğini kaydetti. Kayserispor’un borçlarından da bahseden Çamlı, “Biz yönetimi devraldığımızda Kayserispor’un 825 milyon 108 bin lira, o günkü kur karşılığı 43 milyon 420 bin avro, artı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) devam eden dosyaları 184 milyon 559 bin lira, yani 54 milyon avro borcu vardı. Kur 19’dan bugün 35 liraya çıkmış” dedi.

Cengiz Aksu kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu kazandı

Tunus’ta düzenlenen W15 Monastir Turnuvası’nda mücadele eden milli tenisçi Cengiz Aksu final maçında Rus sporcu Mikhail Gorokhov ile karşılaştı. Rakibini 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenen Aksu, başından sonuna set bile kaybetmediği turnuvada kariyerinin ilk tekler şampiyonluğuna ulaştı.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a: İkili, mikili bir şey söyledi ama kendisi destede yokDursun Özbek’ten Aziz Yıldırım’a: İkili, mikili bir şey söyledi ama kendisi destede yokRagbide kadın milliler İtalya’ya yenildi

Avrupa Kadınlar 7’li Ragbi Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez mücadele eden Türkiye, organizasyonun son gününde İtalya’yla karşılaştı. Milliler İtalya’ya 24-10 mağlup olarak şampiyonanın ilk etabını 10’uncu sırada noktaladı. Avrupa Kadınlar 7’li Ragbi Şampiyonası’nın ikinci ayağına 28-30 Haziran tarihlerinde Almanya’nın Hamburg kenti ev sahipliği yapacak.

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da sona erdi

Erzincan’da düzenlenen Dünya Kaykay İniş Şampiyonası tamamlandı. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Erzincan Valiliği koordinasyonunda Ergan Dağı’nda düzenlenen şampiyonaya, 19 ülkeden 1’i kadın 100 sporcu katıldı. 10 dönüşlü 3,5 kilometrelik parkurda yapılan organizasyon, yapılan yarışların ardından sona erdi. Şampiyonanın son gününde iki kategoride yapılan yarışlarda, “open stand up” kategorisinde Andreas Bouclier birinci, Adrien Paynel ikinci, Adam Westfall üçüncü oldu. Yarışmaların “open street luge” kategorisinde ise birinciliği Kolby Parks, ikinciliği Andrej Ilic, üçüncülüğü ise Ulrich Becker elde etti. Şampiyonada dereceye giren sporculara Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu tarafından ödülleri verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.