Sporda pazar mesaisi: Enner Valencia’nın erken kırmızısı pahalıya patladı

Sporda pazar günü yine dolu dolu geçiyor. ABD'de devam eden Copa America heyecanında Ekvador, Venezuela'ya 2-1 yenildi. Enner Valencia maçın başında kırmızı görerek sonuçta belirleyici oldu.

Spor 23 Haziran 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Copa America heyecanın üçüncü gün geride kaldı. Geçen gece turnuvada ilk defa iki maç birden oynandı. İlk maç olaylı geçti. Eski Fenerbahçeli Enner Valencia Ekvador Milli Takımı’yla Venezuela’ya karşı sahaya çıktı. Valencia takımının geliştirdiği atakta rakip ceza alanında boşta kalan topa vurmak isterken rakibine adeta uçan tekme attı. Bu hareketin ardından kırmızı kart gördü ve henüz 22. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Buna rağmen Ekvador 40. dakikada Jeremy Sarmiento’nun golüyle 1-0 öne geçip devreyi bu skorla kapatmayı bildi. Ancak ikinci yarıda fazla oynamanın avantajını değerlendiren Venezuela 64’te Jhonder Cadiz ve 74’te Eduard Bello’nun golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılıp turnuvaya üç puanla başladı.

Turnuvada gecenin diğer B Grubu maçında Meksika ve Jamaika karşı karşıya geldi. Turnuvaya Kuzey Amerika’dan katılan iki ekibin mücadelesinde Meksika oyun olarak üstün olan ekipti. Topa da daha fazla sahip olan takım, gol için 69 dakika bekledi. Gerardo Arteaga’nın filelere gönderdiği topla öne geçen Meksika karşılaşmayı 1-0 kazandı ve tıpkı Venezuela gibi turnuvaya üç puanla girdi.

Trabzonspor’da ayrılık

Egemen Korkmaz Trabzon’daki görevinden ayrıldı.

Trabzonspor Futbol Takımı’nda Abdullah Avcı’nın yardımcısı olarak görev yapan Egemen Korkmaz bu görevinden ayrıldığını açıkladı. Korkmaz Kasım 2020 ve Haziran 2022 tarihleri arasında da Trabzonspor yedek kulübesinde yer almıştı. Genç çalıştırıcı geçen sezon oynanan Fenerbahçe karşılaşması ardından çıkan olaylarda İrfan Can Eğribayat’a arkadan yaptığı hareketle tartışma yaratmış ve ceza almıştı. Korkmaz yaptığı açıklamada “Futbolcu olarak da görev alma şansı bulduğum Trabzonspor Kulübü’ndeki antrenörlük görevimden gelecekle ilgili hedeflerim ve kariyer planlamam doğrultusunda ayrıldığımı bildirmek isterim. Bundan sonraki kariyer hedefim; teknik direktörlük olacak” dedi.

İsveç’te şampiyon Berfu

Berfu İsveç’te zafere uzandı.

Berfu Cengiz, Ystad Kadınlar Tenis Turnuvası’nın finalinde karşılaştığı İspanyol Irene Burillo Escorihuela’yı 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Dünya 288 numarası Berfu, İsveç’in Ystad kasabasında düzenlenen toplam 40 bin dolar ödüllü ITF turnuvasının finalinde, klasmanın 274. basamağındaki Burillo Escorihuela ile karşılaştı. Berfu, toprak korttaki organizasyonun final maçını 6-3, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 kazanarak bu sezon 3. şampiyonluğunu elde etti.

İşitme engelli kadın milli takımından ilk galibiyet

Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Kadın Milli Takımı, ikinci maçında İtalya’yı 3-0 yendi. Türkiye Voleybol Federasyonunun açıklamasına göre, Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen turnuvanın üçüncü günündeki karşılaşmalar tamamlandı. İşitme Engelliler Kadın Milli Voleybol Takımı, İtalya ile oynadığı mücadeleyi 25-23, 25-20 ve 25-16’lık setlerle kazanarak ilk galibiyetini aldı. Şampiyonada 2’de 2 yapan Türkiye Erkek Milli Takımı, yarın İtalya ile karşılaşacak.

Türk atletlerden yurt dışındaki yarışmalarda üç altın madalya

Berke Akçam altın madalyaya uzanan isimlerden oldu.

Milli atletlerden Tuğba Güvenç ve Emel Dereli, Kazakistan’daki Qosanov Memorial’da, Berke Akçam da Finlandiya’daki Kuortane Grand Prix’sinde birinci oldu. Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasına göre Türk sporcular, Dünya Atletizm Birliği Kıta Turu kapsamında düzenlenen bronz kategorideki organizasyonlara katıldı.

Kazakistan’ın Almatı kentindeki Qosanov Memorial yarışmasında mücadele eden Tuğba Güvenç, 10 dakika 14.90 saniyelik süresiyle kadınlar 3000 metre engelli, Emel Dereli ise 17,82 metrelik derecesiyle kadınlar gülle atmada podyumun zirvesine çıktı. Aynı organizasyonda piste çıkan Kayhan Özer, 10.25 saniyede koştuğu erkekler 100 metre yarışını 2. sırada bitirdi.

Finlandiya’nın Kuortane kasabasıyla aynı adı taşıyan etkinlikte yarışan Berke Akçam da 49.50 saniyelik zamanıyla erkekler 400 metre engellide birinciliği elde etti.

Okçuluk Dünya Kupası 3. Ayağı’na Antalya ev sahipliği yaptı

Okçulukta önemli turnuvaya Antalya ev sahipliği yaptı.

Antalya’da düzenlenen 2024 Okçuluk Dünya Kupası’nın 3. ayak mücadeleleri tamamlandı. Türkiye Okçuluk Federasyonunun ev sahipliğinde Konyaaltı Beach Park’ta gerçekleştirilen organizasyona, 62 ülkeden 385 sporcu katıldı. Kupanın son gününde, klasik yay kategorisinde erkekler ve kadınlarda hem bireysel hem de takım finalleri yapıldı.

Klasik yay erkeklerde, Kim Woojin (Güney Kore) altın, Marcus D’almeida (Brezilya) gümüş, Dhiraj Bommadevara (Hindistan) bronz madalya kazandı. Kadınlarda ise Xiaolei Yang (Çin) altın, Waka Sonoda (Japonya) gümüş, Alejandra Valencıa​​​​​​​ (Meksika) bronz madalya elde etti. Klasik yay erkekler takımda Güney Kore birinci, Fransa ikinci, Çin üçüncü, kadınlar takımda ise Güney Kore birinci, Fransa ikinci, Japonya üçüncü oldu. Klasik yay karışık takımda da Japonya altın, Güney Kore gümüş, Hindistan bronz madalya aldı. Organizasyon ödül töreniyle son buldu.

Galatasaray’ın acı günü

Galatasaray Kulübünün eski ikinci başkanlarından Atilla Donat, vefat etti. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün eski ikinci başkanlarından, 5271 sicil numaralı üyemiz Atilla Donat’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.” denildi. Açıklamada, “Merhumun cenazesi 24 Haziran Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.