Sporda pazar mesaisi: EuroLeague’de sezonun koçu Mateo

Sporda pazar gününün gündemi yoğun. Futboldan basketbola, motor sporlarından diğer branşlara yaşanan gelişmeler, maçlarda alınan sonuçlar...

Spor 12 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında günün gelişmeleri...

Sporda pazar günü yine birçok farklı gelişmeye ve birçok farklı branşta heyecana sahne oldu. EuroLeague’de sezon ödülleri sahiplerini bulurken NBA’de de play-off heyecanı devam etti.

EuroLeague’de sezonun en iyi koçu Real Madrid’in İspanyol başantrenörü Chus Mateo oldu. Mateo normal sezonu lider bitiren takımına önderlik etmişti. Geçen sezonun şampiyonu Real Madrid bu sezon 34 maçta 27 galibiyetle rakiplerinin önünde yer almıştı. Play-off’ta Baskonia’yı üç maçta eleyen ekip kendine Berlin’deki dörtlü finalde yer ayırmıştı. Şampiyon kadronun üstüne Facundo Campazzo’yu ekleyerek güçlenen Madrid’i bu başarılara taşıyan Mateo ödülünü yılın koçu seçilerek aldı.

EuroLeague’de yılın koçu Mateo.

Bu ödül için aday gösterilenlerden biri de Ergin Ataman’dı. Ataman 2022-23 sezonunu 17. sırada bitiren Panathinaikos’un başına geçmiş ve Yunan ekibin 2. sıraya kadar yükselmesini sağlamıştı. Pana 12 sene sonra dörtlü final bileti almıştı. Deneyimli isim oylamada ikinci sırada yer aldı. Ataman’ı Maccabi Tel-Aviv koçu Oded Kattash takip etti. Ataman daha önce 2020-21 sezonunda Anadolu Efes’le yaptıklarıyla bu ödüle layık görülmüştü. Ödülü son iki sezonda Olympiakos koçu Giorgos Bartzokas kazanmıştı. Mateo kariyerinde ilk kez EuroLeague yılın koçu ödülünü kazandı. Oylamada Sarunas Jasikevicius, Sasa Obradovic, Bartzokas, Roger Grimau, Tomislav Mijatovic, Dusko Ivanovic ve Luca Banchi gibi isimler de oy aldı.

Boston saha avantajını geri aldı

Boston Celtics, saha avantajını geri kazandı.

NBA Doğu Konferansı yarı final serisi üçüncü maçında Boston Celtics, Cleveland Cavaliers’a konuk oldu. İkinci maçı farklı kaybederek şoka uğrayan Celtics bu yenilgiyi telafi etti. Doğu’yu normal sezon lideri olarak tamamlayan şampiyonluk favorilerinden Celtics, güçlü rakibini 106-93 mağlup etti ve seride yeniden öne geçti. Jayson Tatum 33 sayı, 13 ribaunt ve 6 asistle oynarken Jaylen Brown 28 sayı üreterek öne çıktı. Cleveland’da Donovan Mitchell 33 sayı üretti ancak mağlubiyete engel olamadı.

Dallas, Oklahoma’ya şans tanımadı

Dallas evinde hata yapmadı.

Batı Konferansı’ndaki yarı final eşleşmesindeyse Oklahoma City Thunder, Dallas Mavericks’e konuk oldu. Normal sezonu lider bitiren rakibine karşı deplasmanda aldığı galibiyetle evine avantajlı dönen Dallas bu avantajı korudu. Son derece sert ve çekişmeli geçen maç 105-101 Dallas üstünlüğüyle bitti. Luka Doncic 22 sayı, 15 ribaunt ve 5 asistle etkili olurken PJ Washington 27 sayı üretti, Kyrie Irving 22 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu. Oklahoma’da Shai Gilgeous Alexander’ın 31 sayısı galibiyeti getirmedi. Dallas seride 2-1 öne geçti.

Suns’ın yeni koçu resmen Budenholzer

Suns, Budenholzer’a emanet.

NBA’de sezonun hayal kırıklığı yaşayan ekiplerinden Phoenix Suns, yeni koçunu duyurdu. Mike Budenholzer Suns’ın yeni koçu oldu. Normal sezonu 49 galibiyet ve 33 mağlubiyetle Batı altıncısı olarak tamamlayan ekip play-off ilk turunda Minnesota Timberwolves’a 4-0 mağlup olarak sezonu kapamıştı. Hayal kırıklığının ardından Frank Vogel’la yollar ayrılmıştı. Kevin Durant, Devin Booker, Bradley Beal gibi yıldızların olduğu kadro Mike Budenholzer’a emanet edildi. Daha önce Atlanta Hawks ve Milwaukee Bucks gibi takımları çalıştıran Budenholzer 2021’de Bucks’la NBA şampiyonluğu yaşamıştı. O sezon Bucks finalde Phoenix Suns’a karşı 2-0’dan geriden gelip seriyi 4-2 kazanmış ve o şekilde şampiyon olmuştu. 5 yıl için 50 milyon dolardan fazla bir kontrata anlaşma sağlayan Budenholzer artık aynı başarıyı Suns’la yakalamak için mücadele edecek.

Jorge Jesus Suudi Arabistan'da kırılmadık rekor bırakmadıJorge Jesus Suudi Arabistan’da kırılmadık rekor bırakmadıSüheyl Batum: Galatasaray kolay dokunulabilir bir kulüp değildir

Galatasaray’da başkan adayı Sühely Batum, geçtiğimiz gün Dursun Özbek’in deprem bölgesi ile ilgili yaptığı açıklamalara rakiplerinden gelen cevapları eleştirdi. Batum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkan Dursun Özbek’in 6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketi ile ilgili yaptığı konuşmaya ezeli rakip ve ebedi dostlarımızın yaptığı hakaret içeren açıklamaların ve ölçüsüz tepkilerin bu asırlık camialara yakışmadığını vurgulamak isteriz.

Daha önce de ifade ettiğim gibi tüm kulüplerin başkanları ve camiaları gibi, Galatasaray’ın başkanı ve camiası da dokunulmazdır. Hiç kimsenin ve kurumun bu makamlara saygısızlık yapması kabul edilemez. Eleştiri ve hakaret sınırını birbirinden ayırmak zorunludur. Biz Galatasaray’ın kolay dokunulabilir olmayacağını söyledik ve bu söylemimizin de arkasındayız. Sayın Dursun Özbek de kendi cevabını verecektir ama ben ve yol arkadaşlarım şimdiden bunun bir kere daha ezeli rakiplerimize hatırlatılmasına önem atfediyoruz”

Özbek’in açıklamaları üzerine Fenerbahçe’den ‘Utançla izledik’ başlıklı, Beşiktaş’tan ise ‘Hadsizce beyan’ temalı açıklamalar gelmişti.

Beşiktaş’tan iki hamle birden

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Khaalia Hillsman ve Özge Özışık’ı kadroya kattığını duyurdu. Daha önce 2021-22 sezonunda da siyah-beyazlı formayı giyen Özge geçen sezonu İzmit’te geçirmişti. Geçen sezonu İzmit’te geçiren bir başka başarılı oyuncu Hillsman da Beşiktaş’ın bir diğer transferi oldu. İzmit Belediyespor formasıyla boy gösteren başarılı basketbolcu 31 karşılaşmada 21.3 sayı, 11.9 ribaunt ve 2.1 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Berfu İsveç’te şampiyon

Berfu’dan İsveç’te şampiyonluk.

Berfu Cengiz, Bastad Kadınlar Tenis Turnuvası’nın finalinde karşılaştığı Bulgar Gergana Topalova’yı 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. İsveç’in Bastad kasabasında düzenlenen 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasının finalinde, dünya 356 numarası Berfu ile klasmanın 252. basamağındaki Topalova karşılaştı. Berfu, toprak korttaki organizasyonun final maçını 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 kazandı.

Moto GP’de zafer Jorge Martin’in

Moto GP’de sezonun beşinci yarışı Fransa Le Mans’da koşuldu. Şampiyona lideri İspanyol Jorge Martin yarışı birinci sırada tamamlarken ikinci sıra Marc Marquez’e gitti. son şampiyon Peco Bagnaia üçüncü oldu. Bu sonuçların ardından Martin puanını 104’e yükseltti ve şampiyona liderliğini sürdürdü. Onu 76 puanla Bastianini ve 75 puanla Bagnaia takip etti.

Le Mans’da gerçekleştirilen Moto2 yarışını Sergio Garcia kazandı. İkincilik mücadelesini kazanan isim Ai Ogura olurken, podyumun son basamağı için verilen mücadeleyi 0.060 saniye ile Alonso Lopez kazandı. Joe Roberts’in dördüncü olduğu seansta Somkiat Chantra beşinci, Aron Canet altıncı ve Fermin Aldeguer yedinci oldu. Deniz Öncü, gerilerden başladığı yarışta 18. sıraya kadar yükselmeyi başarsa da hafta sonunu puansız kapattı.

Mete Gazoz tek eksiğini tamamladı: O artık bir Avrupa şampiyonu!Mete Gazoz tek eksiğini tamamladı: O artık bir Avrupa şampiyonu!Milli judocu İbrahim Tataroğlu bronz madalya kazandı

Kazakistan’ın Barysy kentinde gerçekleştirilen Kazakistan Grand Slam’inde İbrahim Tataroğlu mücadele etti. Milli judocu, erkekler +100 kiloda Bislan Katamardov’u geçerek organizasyonu bronz madalyayla tamamladı.

Djokovic yine kayıplarda

Roma Açık Tenis Turnuvası boy gösteren dünya bir numarası Sırp raket Novak Djokovic günün sürprizine imza attı. Toprak kortta oynanan turnuvanın 3’üncü turunda Şilili rakibi Tabilo ile karşılaşan Djokovic, 1 saat 7 dakika süren maçı, 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-0 kaybederek turnuvaya veda etti. Roma Açık’a dün de bu turnuvayı 10 kezle en çok kazanan İspanyol raket Rafael Nadal, Polonya Hubert Hurkacz’a 2. turda 6-1 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenilerek elenmişti.

Vezirköprü’de offroad şenliği

Samsun’un Vezirköprü ilçesi sakinleri günü offroad yarışlarını izleyerek geçirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler Samsun başka olmak üzere ülkenin her yerinde sürüyor. Bu kapsamda Karadeniz ilinin Vezirköprü ilçesinde 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın birinci ayak yarışı düzenlendi.

Üç etaplık İncesu Offroad Pisti’nde finale kalan yarışmacılar günü dereceye girebilmek için mücadele vererek geçirdi. Yarışma kuralları gereği belirlenen parkurlardan geçerek etabı en az hatayla ve en kısa sürede tamamlamaya çalışan pilotlardan bazıları, engelleri geçmekte zorlandı.
Zorlu parkurlarda bazı araçların lastikleri çıktı, bazı araçlar ise hararet yaparak yarışmayı tamamlamakta zorluk çekti. Yarışlar sonunda dereceye giren sporcular şöyle sıralandı:
Genel Klasman
1- Mehmet Demirel – Fettah Yiğit
2- Hasan Armutçu – Mustafa Burak Baydede
S2
1- Şehmuz Oğuz – Harun Ulusoy
2- Oğuhan Türkvatan – Hüseyin Hasret Yılmaz
S3
1- Hasan Armutçu – Mustafa Burak Baydede
2- İsa Yaşar – Hakan Ertan
S4
1- Ebubekir Uysal – Ali Budak
2- İsmail Ayhan – Arda Arslan
SSV
1- Mehmet Demirel – Fettah Yiğit
2- Ergün Çirkin – Kaan Karaağaç

Portekiz rallisinde zafer Sebastien Ogier’nin

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2024 sezonunun beşinci ayağı Portekiz’de koşuldu. Portekiz Rallisi’nde 22 etap üzerinden gerçekleştirilen çekişmede kazanan taraf 3 saat 41 dakika 32.3 saniyelik derecesiyle Toyota Gazoo takımından Fransız pilot Sebastien Ogier oldu. Fransız pilot böylelikle bu sezonki ikinci, kariyerindeki ise 60’ıncı ralli zaferini elde etti. WRC’de sekiz defa şampiyonluk yaşayan Ogier, Portekiz Rallisi’ni altı kez kazanan ilk pilot oldu.

‘Sultanlar’ Antalya’ya indi

Kadın Voleybol Milli Takımı kafilesi VNL maçlarını oynayacağı Antalya’ya geldi.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, milli takım sezonunda ilk sınavını vereceği Milletler Ligi’nin (VNL) ilk hafta maçları için Antalya’ya geldi. VNL ve Avrupa Şampiyonası’nın son şampiyonu olan ve Paris 2024’te madalya hedefi bulunan Filenin Sultanları’nı Antalya’da taraftarlar karşıladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar ile diğer takım oyuncuları, havalimanı çıkışında ve otel girişinde isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Antalya’ya ulaşan 30 kişilik geniş kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Dilay Özdemir
Pasör çaprazları: Melissa Vargas, Alexia Karutasu, Tutku Burcu Yüzgenç, Defne Başyolcu
Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin, Tuğba İvegin, Bianka İlayda Mumcular, İdil Naz Başcan
Orta oyuncular: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı, Kübra Akman, Yasemin Güveli, Bahar Akbay, Bengisu Aydın, Deniz Uyanık
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş, Melis Yılmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.