Sporda pazar mesaisi… Sevilla’da Pimienta dönemi, Ahmet Kaplan Fransa’da şampiyon!

Sporda pazar gününün gündemi hareketli. Türkiye ve dünyadan son gelişmeler 10Haber'le sizlerle...

Spor 2 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Futbolda liglerin sona ermesiyle transfer hareketliliği de başladı, diğer branşlarda da heyecan tüm hızıyla sürüyor. İşte sporda günün getirdikleri…

TFF 1. Lig’in son misafiri Iğdır FK

Iğdır TFF 1. Lig’de.

TFF 2. Lig play-off finalinde 1461 Trabzon FK’yi 1-0 yenen Alagöz Holding Iğdır FK, Trendyol 1. Lig’e yükselen son takım oldu. İki takımın futbolcuları da maç öncesinde İsrail’in Filistin’deki soykırımını protesto etti. 1461 Trabzon FK’nin futbolcular sahaya yanlarında Filistinli çocuklar varmış gibi çıkarken, Alagöz Holding Iğdır FK’li oyuncular ise “Soykırıma Hayır, Özgür Filistin” yazılı pankartı açtı.

45+1. dakikada Tunahan Ergül’ün kırmızı kart görmesiyle Trabzon ekibi 10 kişi kaldı. İkinci yarının hemen başında 47. dakikada Taha Can Velioğlu’nun kendi kalesine attığı golle Iğdır ekibi 1-0 öne geçti ve bu üstünlüğü maç sonuna kadar korumayı başardı. Iğdır takımı karşılaşmayı 1-0 kazanarak TFF 1. Lig’e yükselme hakkaı kazandı.

Sevilla’nın yeni teknik direktörü Pimienta oldu

Sevilla’da teknik direktörlüğe Francisco Javier Garcia Pimienta getirildi.

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla, Quique Sanchez Flores’ten boşalan teknik direktörlük koltuğu için 49 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı Pimienta ile iki yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Antrenörlük kariyerine Barcelona’nın altyapısında başlayan Pimienta, 2022’de Las Palmas’ın başına geçti. Pimienta yönetimindeki Las Palmas ikinci ligde 2022-2023 sezonunu ikinci sırada bitirerek LaLiga’ya yükseldi. Las Palmas geride kalan sezon ise 40 puan toplayarak 16’ncı sırayı aldığı LaLiga’da tutunmayı başardı. İspanya Kral Kupası’na çeyrek finalde, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gruplarda veda eden Sevilla, LaLiga’da ise sezonu 41 puanla 14’üncü basamakta tamamlamıştı.

Ahmet Kaplan Fransa’da şampiyonluğa uzandı

Milli para tenisçi Ahmet Kaplan Fransa’da şampiyon oldu.

Fransa’da düzenlenen Uluslararası Royan Açık Tenis Turnuvası’nda mücadele eden milli para tenisçi Ahmet Kaplan organizasyonun finalinde Kanadalı Robert Shaw’la karşılaştı. Rakibini 6-0 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yenen quad milli sporcu kariyerindeki ilk ITF 1, toplamda ise 8’inci şampiyonluğuna ulaştı. Ahmet Kaplan daha önce quad kategorisinde dünya sıralamasında sekiz numaraya yükselerek kariyer rekorunu kırmıştı.

Şampiyonlar Ligi kazanan TürklerŞampiyonlar Ligi kazanan TürklerMugello’da kazanan Pecco Bagnaia

MotoGP’de sezonun yedinci ayağı olan İtalya Grand Prix, Mugello pistinde koşuldu. 23 turluk heyecanda damalı bayrağı ilk sırada gören isim Son iki yılın şampiyonu Pecco Bagnaia oldu. Sprint’te hayal kırıklığı yaşayan iki isimden Enea Bastianini ikinci, şampiyona lideri Jorge Martin ise üçüncü sırada finişe gelerek podyumu tamamladı. MotoGP’de sezonun bir sonraki yarışı 30 Haziran’da Hollanda’da düzenlenecek.
Pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
1. Jorge Martin (İspanya): 171 puan
2. Francesco Bagnaia (İtalya): 153
3. Marc Marquez (İspanya): 136
4. Enea Bastianini (İtalya): 114
5. Pedro Acosta (İspanya): 101

Real Madrid, Barcelona’yı süpürdü

İspanya Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Barcelona’ya konuk olan Real Madrid sahadan 95-92 galip ayrıldı ve seriyi 3-0’a getirip rakibini saf dışı bıraktı. Barcelona bu sonuçla beraber sezonu kupasız kapadı. Real’de Facundo Campazzo 21 sayı ve 6 asist yaparken Dzanan Musa 14 sayı ve 7 asistle oynadı. Barcelona’da Jabari Parker’ın 27, Willy Hernangomez’in 17 sayılık performansları yeterli olmadı. Diğer yarı final eşleşmesinde Murcia’nın Unicaja Malaga’ya karşı 2-1’lik üstünlüğü bulunuyor ve dördüncü maç Murcia’nın evinde oynanacak.

Ayhancan Güven Nürburgring 24 Saat Yarışı’nda ikinci oldu

Almanya’nın efsanevi pisti Nürburgring’de düzenlenen Kıtalararası GT Challenge serisini 24 saat dayanıklılık yarışında Ayhancan Güven’in de sürücüleri arasında yer aldığı Manthey EMA takımı ikinci oldu. Ayhancan’ın yanı sıra Kevin Estre, Thomas Preining ve Laurens Vanthoor’un pilot koltuğunda oturduğu Manthey EMA takımı yağmur ve sis nedeniyle yalnızca 7,5 saatlik kısmı koşulabilen yarışı Scherer Phoenix takımının 16 numaralı aracının hemen arkasında bitirdi. Sezonun ilk ayağı Bathurst 12 Saat Yarışı’nda birincilik elde eden milli sporcu Ayhancan Güven, böylece bir kez daha podyuma çıktı.

İtalya Rallisi’nde zafer Ott Tanak’ın

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun altıncı ayağı İtalya’da geçildi. 16 etaplık mücadeleyi 3 saat 6 dakika 05.6 saniyede tamamlayan Ott Tanak, bu sezonki ilk, kariyerinin ise 20’nci ralli zaferini elde etti. Toyota Gazoo ekibinden Fransız Sebastien Ogier, liderin 0.2 saniye gerisinde ikinci, Hyundai Shell Mobis’ten İspanyol Dani Sordo ise Tanak’ın 2 dakika 25.8 saniye arkasında üçüncü sırada yer aldı. Pilotlar klasmanında Hyundai Shell Mobis’ten Belçikalı Thierry Neuville, 122 puanla zirvedeki yerini korudu. Belçikalı sürücüyü, 104’er puanla Tanak ve Büyük Britanyalı Elfyn Evans (Toyota Gazoo) izledi. WRC’de heyecan 27-30 Haziran tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek etaplarla sürecek.

O artık doğal Altın Top adayı: Vinicius JrO artık doğal Altın Top adayı: Vinicius JrMilli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat kotası aldı

Esra Yıldız Kahraman, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

Tayland’da düzenlenen Dünya Olimpiyat Kota Elemeleri’nde kadınlar 57 kiloda mücadele eden Esra Yıldız Kahraman sırasıyla Sırp Andela Brankovic ve İspanyol Jenifer Fernandez Romero’yu yenerek çeyrek finale yükseldi. Son sekizde Taylandlı Nilawan Techasuep’i de mağlup ederek adını yarı finale yazdıran Esra Paris 2024’e katılmaya hak kazandı. Türkiye, böylece boks branşında 8’inci olimpiyat kotasını elde etti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye adına beş kadın ve üç erkek boksör ringe çıkacak.

Saint Etienne Ligue 1’e döndü

Fransa Ligue 1 play-out eşleşmesi ikinci maçında Saint Etienne, Metz’e konuk oldu. Saint Etienne’in 2-1 kazandığı ilk maçın ardından ikinci karşılaşma büyük mücadeleye sahne oldu. Metz hızlı başladığı maçta henüz beşinci dakikada Pepe Amadou Diallo’nun gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Ancak tempoları düşmedi ve 17. dakikada Lamine Camara ile öne geçtiler. 25. dakikada bu kez Georges Mikautadze penaltı vuruşunu gole çevirip durumu 2-0 yaptı. Ancak 10 kişi rakibi karşısında pes etmeyen Saint Etienne 35. dakikada Leo Petrot’un golüyle farkı bire indirdi. Maç uzatmaya gitti. 117. dakikada Ibrahima Wadji’nin golü Saint Etienne’in Ligue 1 biletini alan gol oldu. 10 şampiyonlukla Fransız futbol tarihinin en fazla şampiyon olan ikinci takımı konumundaki Saint Etienne böylece iki sezonluk aranın ardından Ligue 1’e döndü. Metz gelecek sezon Ligue 2’de mücadele edecek.

NAC Breda Eredivise’ye döndü

NAC Breda, Hollanda’da en üst seviyeye döndü.

Hollanda Eredivise’de play-out eşleşmesinde heyecan sona erdi. Excelsior, 6-2 kaybettiği maçın rövanşında NAC Breda’yı ağırladı. 20. ve 35. dakikada Troy Parrot, 42. dakikada Boy Kemper’in kendi kalesine golleriyle 3-0 öne geçen Excelsior bir nevi mucizenin kapısını araladı. Parrot 50. dakikada hat-trick’i tamamladı ve maçı uzatmaya götürecek farkı yarattı. Ancak 58. dakikada Casper Staring’in golü maçın sonucunu belirledi. 4-1 biten karşılaşmanın ardından NAC Breda Eredivise bileti aldı.

Almanya’da şampiyonun adı Berfu Cengiz!

Almanya’da düzenlenen W50 Troisdorf turnuvasında mücadele eden milli tenisçi Berfu Cengiz organizasyonun tek kadınlar finalinde İsviçreli Susan Bandecchi’yle karşılaştı. Rakibini 6-1, 2-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup eden milli tenisçi, bu yılki ikinci, kariyerinin yedinci tekler şampiyonluğunu elde etti.

Çorum’da sıcaklar futbolcuları bayılttı

Çorum’da maç sırasında iki futbolcu sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi.

Çorum Beltaş 2. Amatör Küme play-off grubu üçüncü hafta maçında Alacagücü, Mecitözüspor’u konuk etti. 29 derecelik hava sıcaklığında oynanan karşılaşma sırasında iki futbolcu sıcaklık nedeniyle baygınlık geçirdi. Fenalaşan futbolculardan Koray Demir ve Rıdvan Mert Altınok tedavi görmek üzere Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Futbol hâlâ 90 dakika oynanıyor ancak artık sonunda Almanlar değil İspanyollar kazanıyorFutbol hâlâ 90 dakika oynanıyor ancak artık sonunda Almanlar değil İspanyollar kazanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.