Sporda pazar: Pochettino galibiyetle başladı

Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımının Arjantinli teknik direktörü Mauricio Pochettino takımı başında çıktığı ilk maçta galibiyet sevinci yaşadı. İşte spordan öne çıkanlar.

Spor 13 Ekim 2024
Sporda günün öne çıkanları.

2026 Dünya Kupası’nın ev sahiplerinden ABD hazırlık maçında Panama ile karşılaştı. Yeni teknik direktörü Pochettino yönetiminde karşılaşmaya çıkan ABD ikinci yarıda bulduğu gollerle kazandı.

Mauricio Pochettino’nun ekibine galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Yunus Musah ve 90+4’te Ricardo Pepi kaydetti. Pochettino maçın ardından yaptığı açıklamada “Takımla birkaç gün antrenman yaptıktan sonra konsantre olmuş ve planı takip ediyor olmamız mutluluk verici. Büyümeye ve daha iyi olmaya başlamak için atılacak ilk adımın temeliydi” dedi. Gregg Berhalter’in yerine ABD Milli Takımı’nda göreve gelen Mauricio Pochettino daha önce Chelsea, Southampton, Tottenham, PSG ve Espanyol’da çalıştı. ABD bir sonraki hazırlık maçında Meksika ile karşılaşacak.

Okan Buruk: Muslera'nın niyeti sezon sonu ayrılmakOkan Buruk: Muslera’nın niyeti sezon sonu ayrılmak

Ümit millilerde iki oyuncu aday kadrodan çıkarıldı

Ümit Milli Futbol Takımı’nın 2025 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Norveç ile oynayacağı maç öncesi iki oyuncu aday kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Livan Burcu ve Emircan Gürlük’ün 15 Ekim Salı günü Norveç ile deplasmanda oynanacak eleme grubu son maçının aday kadrosundan çıkarıldığı belirtildi.

Milli yelkenciler İtalya’da sahne aldı

İtalya’da düzenlenen Avrupa IQ Foil Şampiyonası’nda milli yelkenciler de mücadele etti. Türkiye Yelken Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa IQ Foil Şampiyonası, İtalya’nın Cagliari kentinde gerçekleştirildi. Şampiyonada IQ Foil erkekler genel kategoride 69 sporcunun arasında ay-yıldızlı sporculardan Onur Cavit Biriz (Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi), yarışı 22. sırada tamamladı. Organizasyonda 42 sporcunun yarıştığı IQ Foil 23 yaş altı erkekler kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Artun Şenol (Urla Deniz Spor Kulübü) 14’üncü, Ali Kaan Karataş ise (EMR Windsurf ve Yelken Spor Kulübü) 35. sırada yer aldı. 33 sporcunun yarıştığı IQ Foil 23 yaş altı kadınlar kategorisinde Nurhayat Güven (Balıkesir Ferdi) 24’üncü, Merve Vatan (Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi) ise 31. sırada yarışı bitirdi.

Saben Lee resmen Maccabi'nin oyuncusu olduSaben Lee resmen Maccabi’nin oyuncusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.