Sporda pazartesi gündemi: Beşiktaş’ta üç isim çalışmalara katıldı

Spor dünyasında pazartesi gününün gündemi yine dolu dolu. Beşiktaş'ta Aboubakar, Masuaku ve Colley çalışmalara katıldı. Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı'nı Paris 2024 heyecanı sardı. Kerem Kazaz ise Estonya'da çifte zafer kazandı.

Spor 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda gündem yine oldukça yoğun. İşte Türkiye ve dünyada yaşananlar…

Beşiktaş’ta izinleri biten Aboubakar, Colley ve Masuaku çalışmalara katıldı

Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Siyah-beyazlı futbol takımı yeni sezon hazırlıklarını günün ilk antrenmanıyla sürdürdü.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk 20 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda gruplara ayrılan futbolcular top kapma ve pas çalışması yaptı.
İzinleri biten Aboubakar, Colley ve Masuaku takıma katıldı ve ilk antrenmanlarına çıktılar. Amir Hadziahmetovic’in bireysel çalıştığı, Ante Rebic’in ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden Arnavut futbolcu Ernest Muçi’nin 15 Temmuz’da Slovenya kampına katılacağı bildirildi. Milli oyuncular Mert Günok ile Semih Kılıçsoy’un da 20 Temmuz’dan sonra yeni sezon hazırlıklarına dahil olacağı kaydedildi.
Beşiktaş akşam yapacağı idmanla 2024-2025 sezonu hazırlıklarına devam edecek.

Ralli pilotu Kerem Kazaz’dan Estonya’da çifte zafer

Ralli pilotu Kerem Kazaz Estonya’da katıldığı yarışta iki birincilik birden elde etti.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun açıklamasına göre Türkiye’de yarış kazanan en genç ralli pilotu olan 18 yaşındaki Kerem Kazaz yardımcı pilotu Hugo Magalhaes ile 2024 Letonya Ralli Şampiyonası’nın Estonya ayağında genel klasman birincisi oldu.
Kerem aynı zamanda FIA Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamındaki Ford Fiesta Rally3 Trophy’de de birinci olarak Estonya’da İstiklal Marşı’nı dinletti.

Cimnastikte gözler Paris’e dikildi

Olimpiyat madalyalı milli cimnastikçi Ferhat Arıcan’ın hedefi bir kez daha kürsüye çıkmak.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Adem Asil ve Emre Dodanlı’dan oluşan takımla mücadele edecek Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı İzmir’deki kamp çalışmalarının ardından Türkiye’deki son hazırlık etabı için Antalya’ya geçti.
Son dönemde birçok başarıya imza atılan artistik cimnastikte Tokyo Olimpiyatları’nda Ferhat Arıcan ile gelen madalyanın ardından yeni başarılar için gözler Paris Olimpiyatları’na çevrildi.
Başantrenör Yılmaz Göktekin Dünya Şampiyonası’ndaki dereceleriyle Paris Olimpiyatları için kota aldıklarını ve çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Olimpiyatlara kadar ikisi yedek olmak üzere yedi kişi ile çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Göktekin “Sporcularımızın verimi, performansı gayet iyi düzeyde. Şu an tüm eksikler tamamlandı, ufak tefek sakatlıklar, ağrılar giderildi. Şu anda her şey yolunda diyebilirim” dedi.
Göktekin artistik cimnastikte son dönemde alınan başarıların sürdürülebilir olması için çalıştıklarını kaydederek şöyle konuştu:
“Takım olarak olimpiyatlara gitmemiz artık cimnastik ülkesi olduğumuzun bir göstergesi. Bunun sürdürülebilir olması ve devamının gelebilmesi için 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na da hedefimiz takım olarak katılabilmek. Çok deneyimli bir kadroya sahibiz. Bu kadrodan dört yıl sonra devam edecek ve bırakacak olanlar var. Sekiz yıllık bir planlamayla hareket ederek teknik kadroyu oluşturup ülkemizi 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda yine takım olarak temsil etmeyi hedefliyoruz.”

2024 Paris Olimpiyatları için Dünya Şampiyonası’nda 10. olarak en iyi 12 ülke arasına girdiklerini hatırlatan Göktekin sözlerini şöyle tamamladı:
“Paris’te de günümüzde olursak takım olarak final hedefimiz en iyi sekize girmek. Çok zor değil. Takım olarak ilk defa mücadele edeceğiz. Onun bir heyecanı var ama bireysel anlamda sporcularımızın çok iyi olduğu aletler var. Bir önceki olimpiyatta elde edilmiş tecrübeleri var. Sporcularımızın bireysel olarak iyi olduğu aletlerde de finale kalma hedefimiz var. Finale kalan her sporcunun yüzde 50 madalya alma şansı var. O günkü performansı, odaklanması… Hep birlikte o anı yaşayacağız ve başarıya ortak olacağız.”

Futbol, Fransa'da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finaliFutbol, Fransa’da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finaliBeşiktaş’ta Gizem Güreşen’le nikah tazelendi

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı’nda deneyimli oyuncu Gizem Güreşen’in sözleşmesi yenilendi.
Siyah-beyazlı kulüp 37 yaşındaki libero ile bir yıllık yeni sözleşme imzalandığını açıkladı.
Gizem Güreşen kariyerinde Türk Telekom, VakıfBank, Fenerbahçe, Volero Zürih, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray’da da forma giydi.

Milli yelkenci Derin Atakan 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldu

Milli yelkenci Derin Atakan İtalya’da düzenlenen 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.
Türkiye Yelken Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli sporcular Gizzeria kasabasındaki organizasyonda mücadele etti. Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı sporcusu milli yelkenci Derin Atakan organizasyonun Formula Kite kadınlar kategorisinde üçüncü oldu.
Şampiyonayı Derin Deniz Sorguç yedinci, Derin Cem Baba 24’üncü ve Poyraz Aksakal ise 25’inci sırada tamamladı.

Başpehlivanın zafer turu sürüyor

Başpehlivan Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Akın’ı ziyaret etti.

662 ve 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a ziyarette bulundu. Selimiye Meydanı’ndaki tarihi belediye binasında gerçekleştirilen ziyarette Akın, Zeybek’i tebrik etti. Zeybek’in güreşlerin ilk günü kendisini ziyaret ettiğini belirten Akın, “Bana ‘Pazartesi buraya başpehlivan olarak kupamla beraber geleceğim.’ demişti. Gerçekten öyle de oldu. Tekrar tebrik ediyorum. Kıran kırana geçen bir mücadelenin sonucunda bu yıl yine Yusuf Bey başpehlivan oldu. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.
Kırkpınar organizasyonunu güzel bir şekilde atlattıklarını dile getiren Akın, pehlivanların ve güreşseverlerin organizasyondan memnun kaldığını kaydetti. Yusuf Can Zeybek ise 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini anlattı. Altın kemeri Antalya’ya götürmek için çalışacağını ifade eden Zeybek, Kırkpınar’a emek verenlere ve Edirnelilere teşekkür etti. Ziyarette Zeybek’in antrenörleri ile başpehlivanlar Osman Aynur ve Mustafa Batu da yer aldı.

Başpehlivan Zeybek ve ekibini belediye çıkışında Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Uğurcan Imrak karşıladı. Imrak, Zeybek’e Edirne tava ciğeri ikram etti. Zeybek’in geçen yıl da başpehlivan olduğunu hatırlatan Imrak, “663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı yine Yusuf Can Zeybek oldu. Derneğimizin başkanı rahmetli Bahri Dinar’ın yaptığı bir ritüel vardı. Edirne tava ciğerini yiyen şampiyon olurdu. Biz de üçüncü kemer için tava ciğer dopingi verdik. İnşallah önümüzdeki yıl da kazanıp, altın kemerin ebedi sahibi olur.” diye konuştu. Bu arada Zeybek, kendisine ilgi gösteren Polonyalı turistlerle fotoğraf çektirdi.

İBB Spor Kulübü 24 sporcusunu olimpiyata uğurladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün Paris 2024’te yarışacak sporcuları tanıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Paris 2024’e kota alan sporcuların katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Başkanlık Binası’nda basın toplantısı düzenlendi. Türkiye’yi temsil edecek İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcularını kamuoyuna tanıtan Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 sporcu ile Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ülkemizden en çok sporcu gönderen spor kulübü olma başarısını göstermiştir. Halen kota mücadelesi veren bir sporcumuza da başarılar diliyorum. İnşallah onu da ekibimizin arasında görmeyi umut ediyoruz.” dedi.
İmamoğlu, “12 kadın, 12 erkek sporcu ile eşit bir sporcu, kadın-erkek eşitliğiyle bir sporcu katılımını Paris’e yollamanın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
Konuşmasında, İstanbul’un 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapma hedefine de değinen İmamoğlu, şunları kaydetti:
“Attığımız bu adımlarla birlikte İstanbul, 2027 yılında Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak. 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapma yolunda çok önemli adımlar atmaya ilk günden itibaren başlamıştık, devam ediyoruz. İddiamızı da büyük ölçüde arttırdığımıza eminim. Başlattığımız spor atılımlarıyla beraber, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün de başarılarını buna eklemek değerli olacaktır. Toplam 25 branşta, 3 bin 500 sporcuyla faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüz, ‘2036 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Vizyonu’ çerçevesinde geleceğin sporcularını, yıldızlarını ve şampiyonlarını yetiştirmeye devam ediyor. Bu sene içerisinde 28 temel branş arasında yer alan bisiklet, kürek ve kanoyu da kulübümüzün bünyesinde aktif hale getirdik.”

Filenin Sultanları'nın Paris 2024 kadrosu açıklandı! İki iyi bir kötü haberFilenin Sultanları’nın Paris 2024 kadrosu açıklandı! İki iyi bir kötü haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.