Sporda pazartesi: Trabzonspor’dan ırkçı paylaşımlara tepki

Trabzonspor, Beşiktaş maçının ardından forvet Simon Banza aleyhindeki ırkçı paylaşımlara tepki gösterdi. İşte sporda günün öne çıkan gelişmeleri.

Spor 16 Eylül 2024
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Trabzonspor, Beşiktaş’la 1-1 berabere aldı. Braga’dan kiralık olarak Türkiye’ye gelen Simon Banza ilk kez bordo-mavili formayı terletti. Banza hakkında maç sonu sosyal medyada bazı ırkçı paylaşımlar yapıldı. Trabzonspor Kulübü duruma tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada “Bu tür çirkin saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguluyor ve gereken hukuksal adımların hızlıca atıldığını bildiriyoruz. Irkçı saldırılara karşı kararlı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi tekrar belirtiyor, bu çirkin saldırıya karşı futbolcumuzun yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dendi.

Visca’dan özür

Beşiktaş maçının 13. dakikasında Rafa Silva’ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Edin Visca kulüpten ve taraftarlardan özür diledi. Visca yaptığı açıklamada “Öncelikle Beşiktaş maçında yaşanan talihsiz olay nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Takımıma en yüksek katkıyı verme hırsıyla başladığım maçta talihsiz bir şekilde gördüğüm kırmızı kartla, sahadaki arkadaşlarımı zor durumda bıraktım. İstemeden yaptığım bu hata için tüm camiamızdan, teknik ekipten ve takım arkadaşlarımdan özür diliyorum. En büyük arzum bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takımıma en büyük katkıyı sağlayıp elde edeceğimiz zaferlerde rol oynamak olacaktır” dedi.

Mustafa Şamil Ekinci vefat etti

5 yıllık başkanlığı döneminde kulübümüze; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandıran efsane başkanımız, eski divan kurulu başkanımız, eski 2. başkanımız Mustafa Şamil Ekinci’nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ekinci’ye Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Bayern’e Boey’den Barça’ya Olmo’dan kötü haber

Bayern Münih’in geçen sezon ortasında Galatasaray’dan 35 milyon euro karşılığında transfer ettiği Fransız sağ bek Sacha Boey sakatlandı. Oyuncunun antrenmanda menisküs yırtığı yaşadığı ve birkaç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. 24 yaşındaki futbolcu geçen sezon önce lif yırtılması ve ardından kas yırtılması gibi sakatlıklar nedeniyle toplam 14 maç kaçırmıştı. Boey bu sezon iki Bundesliga maçında toplam 129 dakika süre aldı bu karşılaşmalarda bir asist yaptı.

Olmo ve Boey sakatlık geçirdi.

Sakatlık nedeniyle sorun yaşayan tek Avrupa devi Bayern Münih değil. Leipzig’den 55 milyon euro karşılığında transfer edilen ve takımının sezona iyi başlangıç yapmasında büyük rol oynayan Dani Olmo’dan Barcelona’ya kötü haber geldi. Olmo takımının Girona’yı 4-1 yendiği deplasman karşılaşmasında sakatlık geçirmişti. Oyuncunun 4-5 hafta sahalardan uzak kalacağı duyuruldu. Sağ hamstring bölgesinden sakatlık geçiren 26 yaşındaki İspanyol futbolcu bu sezon çıktığı üç lig maçında üç gol atmıştı. Olmo’nun ekim ayındaki milli araya kadar forma giymesi beklenmiyor. Barcelona bu süreçte Şampiyonlar Ligi’nde Monaco deplasmanına gidecek ve Young Boys’u ağırlayacak. Katalanlar kayıpsız gittiği LaLiga’da Villarreal, Osasuna ve Alaves deplasmanlarına çıkıp sahasında ise Getafe ile kozlarını paylaşacak.

Galatasaray’da Cibara’dan voleybol salonu vaadi

Galatasaray voleybolunda sponsorluk anlaşması günü.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ile 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD) arasında forma sırt sponsorluğu anlaşması imzalandı. Mehmet Cibara, törende yaptığı konuşmada “Galatasaray, olimpik branşları ülkeye getiren takımdır. İstiklal Caddesi’nde müzemizde bulunan Olimpiyat Köşesi’ni insanlara ziyaret etmelerini tavsiye etmiştik. İsteyen gelip sorsun, biz de bu durumu size anlatalım. Voleybol takımında kadınlarda hedef Challenge Kupası’nda şampiyon olmak. Erkeklerde de bu sene ligde şampiyonluğu hedefliyoruz. Çok iyi bir teknik ekibimiz var. Bu sene sonuna kadar işi götürüp, Efeler Ligi’nde şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu. Cibara “Adnan Polat’ın başkanlığında olan bir ihale komisyonu kurmuştuk. Bu hafta içinde Florya için ihaleye çıkılacak. Stadın karşısındaki arazi için de zemin etütleri bitti. 2026 Avrupa Şampiyonası’na yetiştirmek için bir voleybol salonu planlıyoruz. Ayrıca ikinci fazda basketbol salonu yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuyla ilgili son gelişmeleri yarın yapacağımız toplantıda öğreneceğim. Hedefimiz, Avrupa’nın en modern salonunu yapmak” dedi.

Toplantıya katılan isimlerden Mağazacılık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve 1905 GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sarıöz ise “Global markalarla hareket ediyoruz. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Yeni gelen oyuncularımız, Design FC koleksiyonunda yer alacak. Wesley Sneijder ile ilgili bir proje oluşturmuştuk. Galatasaray’ın efsaneleriyle ilgili bir koleksiyon yapacağız. Puma ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda voleybol ve basketbol takımlarının da formalarını satışa sunacağız. Forma satışlarımız, artarak devam ediyor. Şu an toplamda 300 bin forma satıldı. Hedefimiz 1 milyon forma satışı. Bunun için çalışıyoruz. Tasarım kısmında da elimizden geldiğince Galatasaray taraftarının layık olduğu kaliteyi yakalamaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var ama çalışarak devam edeceğiz. 1 milyon forma satarsak bize Puma ekstra bir ödeme yapacak demedik. Sadece bu rakama ulaşırsak 40-50 milyon arasında bir gelir elde edeceğiz” diye konuştu.

Erman Kunter’den Fenerbahçe müzesine mânâlı hediye

Erman Kunter’den Fenerbahçe Müzesi için özel hediye.

Fenerbahçe formasıyla 1988 yılında 175-101 sonuçlanan Hilalspor maçında 153 sayı atarak rekor kıran Erman Kunter, bu maç için kendisine hediye edilen formayı Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ne bağışladı. Kunter “Bu forma bana çok özel bir günü hatırlatıyor. İzmir’de Hilalspor’a karşı oynadığımız maçta 153 sayı attım. Belki de A takımlar seviyesinde bir maçta en fazla atılmış sayı. O forma maalesef bulunamıyor. Fenerbahçe sevdalısı bir arkadaşımız bu formayı benim için yaptırmış ve Fransa’da bana getirdi. Ben de Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ne bir katkım olsun diye bunu Başkana takdim ediyorum. Başkan da kabul etti. Bu formayı kabul etmesi bana çok gurur verdi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Koç ise bu özel hediyeyle ilgili “Müzemizin önemli bir parçası olacak. Niye basketbol rekor sayısının futbol formasında olduğunun hikayesini de yazacağız. Basketbol müzemiz her geçen gün zenginleşiyor. Özellikle son dönemdeki başarılar ve müze zenginleştikçe eski basketbolcular kendi ellerindeki ürünleri ve formaları veriyorlar. Size de kulübümüz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aitana Bonmati artık en çok kazanan

Barcelona, altyapısında yetişen ve kulüp efsaneleri arasına giren futbolcusu Aitana Bonmati’nin sözleşmesini uzattı. Yıldız oyuncu, 2028 yılına kadar Katalan ekibinin formasını giyecek. Bonmati’nin sözleşmesi kadın Futbol tarihine geçti. Aitana Bonmati, kadın futbol tarihinde en yüksek ücret ödenen futbolcu oldu. Avrupa’nın önde kulüplerinden Chelsea ve birkaç kulübü daha reddeden Bonmati’nin sözleşmesinde 3 milyon euro’luk serbest kalma maddesi bulunuyor. Bonmati, 2022-2023 yılında Ballon d’Or ve FIFA Yılın Kadın Futbolcusu ödüllerini kazandı. 2016 yılından beri A takımda olan 26 yaşındaki oyuncu, beş lig şampiyonluğu, üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.