Okan Buruk’tan taraftara Ziyech ve Ndombele müjdesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni transferler Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele'nin bu hafta sonu oynanacak Samsunspor maçında kadroda olacaklarını belirtti. Ayrıca Milliyet'in haberine göre Galatasaray yönetimi Buruk'un sözleşmesini aldığı ücrete zam yaparak yenileyecek.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Okan Buruk'tan Şampiyonlar Ligi açıklaması.

Galatasaray’ın teknik patronu Okan Buruk, dünkü idman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Buruk, kaliteli bir kadro kurdukları için yönetime teşekkür ederken zorlu bir fikstüre gireceklerini açıkladı.

Sanchez geliyor

Buruk oyuncularla alakalı da bilgi verirken “Zaha, bugün takımla çalışmalara başlıyor. Ziyech, 2 gündür takımla çalışıyor. Ndombele geçen haftadan beri bizimle. Bakambu ve Sanchez, milli takımlarından dönecekler. İyi bir takıma sahibiz. Davinson Sanchez, yarın yapacağımız antrenmanda bizimle birlikte olacak.” dedi.

Galatasaray'ın Metin Oktay anmasında şampiyonluk sözleriGalatasaray’ın Metin Oktay anmasında şampiyonluk sözleri

Buruk “Şampiyonluk yolumuz bu sene hem şampiyonlukla hem de Şampiyonlar Ligi’yle birleşti. Galatasaray taraftarının sokakta ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz. Dolu tribünleri görüyoruz. Bu da beni teknik adam olarak sevindiriyor. Bu süreçte daha çok birlikte olmamız gerekiyor.” diyerek taraftara da çağrıda bulundu. Deneyimli teknik direktör “Dışarıdan Galatasaray’ı karıştırmak için çaba var. Yalanlar, uydurmalar… Hepsine de hazırız. Bunlara göğüs gerecek güçteyiz. En doğru iş sahada cevap vermek. Aynı istek ve arzuyla kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Benim en büyük hayalim Galatasaray’ın teknik direktörü olmaktı, bunu da devam ettirmek istiyorum. Maddiyat her zaman ikinci sırada gelir. Galatasaray’ın başarısı 1. sırada.” dedi.

Transferin son günleriyle alakalı konuşan Buruk “Transferde yarın akşama kadar süre var. Bazı genç oyuncularla görüşmemiz var. Belki gelişmeler olabilir. Benim için Galatasaray’ın teknik direktörü olmak her şeyin üstünde gelir. Diğer konularda başkanımız ne karar verirse onu kabul edecek bir insanım.” dedi. Okan Buruk’un basın mensuplarıyla yaptığı konuşma Florya’daki sahanın sulanmaya başlaması nedeniyle yarıda kaldı. 

Okan Buruk ve Erden Timur’un antrenman sırasında sohbeti dikkat çekti.

 

Zam yolda

Okan Buruk taraftara müjde verirken, Galatasaray yönetiminden de Buruk’a müjde yolda. Milliyet’in haberine göre sarı-kırmızılı yönetim Okan Buruk’un sözleşmesini uzatmayı ve 20 milyon TL olan yıllık maaşına zam yapmayı planlıyor. 2022-23’te bir önceki sezonu 13. sırada tamamlayan Galatasaray’ı yıldızların olduğu kadroyla alıp zirveye taşıyan Buruk’un sözleşmesi an itibarıyla 2023-24’ün bitimiyle son bulacak. Söz konusu süre bir yıl daha uzatılacak ve maaşta da zamma gidilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.