Sporda salı mesaisi: Nuggets ve Thunder konferans yarı finalinde

Futbol, basketbol ve diğer branşlarda gündem yoğun. NBA'de play-off heyecanı sürüyor. Bojana Drca ise acı bir kayıp yaşadı. İşte 10Haber'le günün sporda öne çıkanları.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

NBA’de play-off heyecanı aynı gece oynanan üç maçla sürdü. Batı Konferansı’nı ikinci basamakta tamamlayan son şampiyon Denver Nuggets play-in oynayarak 7’nci sırayı alan Los Angeles Lakers’ı bitime 3.6 saniye kala Jamal Murray’nin attığı basketle mağlup ederek seriyi kazandı.

Tur atlayan Nuggets konferans yarı finalinde Timberwolves ile eşleşti. Nuggets’ta Jamal Murray 32 sayı, 7 asist, 3 ribaunt, Michael Porter Jr. 26 sayı, 4 ribaunt, Nikola Jokic 25 sayı, 20 ribaunt, 9 asistle galibiyete katkıda bulundu. Lakers’ta LeBron James 30 sayı, 11 asist, 9 ribaunt, Anthony Davis 17 sayı, 15 ribaunt, Austin Reaves 19, Rui Hachimura 15 sayıyla oynadı.

Thunder, play-off’ta tur atlayan en genç takım oldu

Batı Konferansı’nda normal sezonu ilk sırada tamamlayan Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans’ı 97-89 yenerek rakibini süpürdü ve adını konferans yarı finaline yazdırdı. Thunder, NBA tarihinde bir play-off serisini kazanan en genç takım olarak tarihe geçti. Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 24 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, Jalen Williams 24 sayı, 8 ribaunt, 4 asist, Chet Holmgren 14 sayı, 9 ribaunt, Josh Giddey 14 sayı, 3 ribauntla mücadele etti. Pelicans’ta CJ McCollum 20 sayı, 6 ribaunt, Jonas Valanciunas 19 sayı, 13 ribaunt, Naji Marshall 16, Herbert Jones 11 sayıyla salondan ayrıldı.

Celtics durumu 3-1’e getirdi

 Miami Heat’i deplasmanda 108-88 mağlup eden normal sezon lideri Boston Celtics seride 3-1 öne geçti. Celtics’te Derrick White 38 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Jayson Tatum 20 sayı, 11 ribaunt, 5 asist, Jaylen Brown 17 sayı, 5 ribaunt, Jrue Holiday 11 sayı, 6 ribaunt, 6 asistlik performans sergiledi. Heat’te ise Bam Adebayo 25 sayı, 17 ribaunt, 5 asist, Tyler Herro 19 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Caleb Martin 18 sayı, 5 ribauntla oynadı.

Bojana Drca’nın acı günü

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın Sırp yıldızı Bojana Drca’nın babası hayata gözlerini yumdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada “Voleybolcumuz Bojana Drca’ya başsağlığı dileriz” başlığıyla paylaşılan açıklamada “Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın oyuncusu Bojana Drca’nın babası Milivoje Zivkovic’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Oyuncumuzun değerli babasına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” dendi.

Acun Ilıcalı gözünü Maribor'a diktiAcun Ilıcalı gözünü Maribor’a diktiVicente Del Bosque, İspanya Futbol Federasyonu’nu denetleyecek

İspanya’da sol koalisyon hükümeti, hükümete bağlı olan Spor Yüksek Konseyi tarafından İspanya Futbol Federasyonu (RFEF)’nu denetlemek için kurulan komisyonun başına Vicente Den Bosque’yi atadı. Spor Bakanı Pilar Alegria, “Del Bosque, İspanyol futbolunun yüzü olacak.” dedi. Son dönemlerde bazı yolsuzluk olaylarına ve skandallara adı karışan RFEF’de 10 Eylül’de başkanlık seçimi yapılacak. RFEF’in eski başkanı Luis Rubiales, kadın milli futbol takımı oyuncusu Jenni Hermoso’yu dünya şampiyonluğu ödül töreni sırasında dudağından öpmesinin ardından gelen tepkilerden dolayı Eylül 2023’te istifa etmişti. 2018-2023 yılları arasında RFEF Başkanı olarak görev yapan Rubiales hakkında ayrıca yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma yürütülüyor. Vicente Del Bosque 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ı da çalıştırmıştı.

Genç karateci hayatını kaybetti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karate Takımı sporcusu Metehan Kabasakal geçtiğimiz akşam ağabeyinin dükkanında aniden fenalaşmasının ardından 27 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze, Adapazarı ilçesi Mesudiye Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Çelebiler Yeni Mezarlığı’na defnedilecek. Metehan Kabasakal’ın yaklaşık 15 gün önce ikinci kez baba olma sevinci yaşamıştı.

Bakan Ersoy konuştu, Formula 1'in Türkiye'ye gelişi netleştiBakan Ersoy konuştu, Formula 1’in Türkiye’ye gelişi netleşti

Fenerbahçe, Dzeko-Kartal iddialarına yanıt verdi

Fenerbahçe geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş’ı sahasında 2-1 yendi. Maça Edin Dzeko yedek kulübesinde başladı. Boşnak futbolcu ile teknik direktör İsmail Kartal arasında bir anlaşmazlık yaşandığı iddiaları basına yansıdı. Bu iddalara karşı kulüpten yalanlama açıklaması geldi.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada “Bazı mecralarda yer alan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile oyuncumuz Edin Dzeko arasında sorun yaşandığına dair iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle Beşiktaş derbisinde Teknik Direktörümüzün yapmış olduğu oyuncu tercihleri tamamen maça odaklı ve rakibin oyun yapısına yöneliktir. Bu ve benzeri kararlar takımımız içerisinde gündem konusu dahi olmamaktadır. Bahsi geçen iddiaların doğru olmadığını; gerek geleneksel gerek dijital mecralarda özellikle son dönemde artan bu ve benzeri yalan haberlerinin dikkate alınmamasını taraftarlarımızdan ve kamuoyundan rica ederiz” dendi.

Haaland trasnfer oldu… Bu kez oyuna

Manchester City’nin yıldız futbolcusu Erling Haaland, dünyaca ünlü telefon oyunu Clash of Clans’a transfer oldu. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan oyundaki ilk gerçek karakter olan Haaland “Uzun zamandır oyunun büyük bir hayranıyım ve oyun hakkında her şeyi biliyorum. Bu yüzden oyun içi bir karakter olarak görünmek gerçekten harika” dedi. 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan özel etkinlikte oyuncular Haaland’ı oyunlarına dahil edebilecek veya onun olduğu köye saldırabilecekler. Yıldız oyuncunun olduğu köyü alt edebilenler özel ödüller elde edecekler.

Kenan Koçak’tan Ferdi-Leverkusen açıklaması

Bu sezon Fenerbahçe’de yaptıklarıyla dikkatleri üzerine çeken milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, daha sezon bitmeden Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle anılıyor. Ferdi için başkan Ali Koç da geçtiğimiz haftalarda “Gitme zamanı geldi” diyerek oyunucunun bu yaz kulüpten ayrılacağını işaret etmişti. Milli takımın da vazgeçilmezlerinden olan futbolcu için milli takımın eski yardımcı antrenörü Kenan Koçak konuştu. Koçak Bayer Leverkusen iddialarıyla ilgili “Bayer Leverkusen beni aradı ve Ferdi Kadıoğlu’nu sordu. ‘Ferdi Kadıoğlu, Leverkusen’de oynayabilecek bir oyuncu’ dedim” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin 'üç Türk problemi'ne beş çözümFenerbahçe’nin ‘üç Türk problemi’ne beş çözümFenerbahçe’nin bayrakları boğazdaki köprülere asıldı

Sultanlar Ligi ile Kupa Voley’de şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın bayrakları İstanbul Boğazı’ndaki üç köprüye birden asıldı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada bayrakların 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerindeki yerlerini aldığı açıklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.