Stadyuma VAR geldi, taraftar gitti

16 Temmuz 'da Viking ile Baerum'daki Nadderud Stadyumu'nda oynanan iç saha maçında ev sahibi Stabaek taraftarları VAR'ı protesto etmek için tribünleri terk etti.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Taraftarlar stadı terk edince tribünlerde VAR karşıtı pankartlar kaldı.

İsveç ve Norveç, sonunda pes ederek bu sezon başında VAR uygulamasına geçti. İki ülkede bu sezon Light-VAR olarak adlandırılan daha az maliyetli sistemi uygulamaya başladı. Ancak bu az maliyetli VAR eleştirileri de beraberinde getirdi. Kamera ve hakem sayısı az olduğu için bazı pozisyonlarda karar vermek çok güçleşiyor. Bu durum isyana neden oluyor. Ajansspor’un haberine göre önce Malmö kulübü taraftarları, İsveç’te VAR istemediklerini bildiren bir başvuru yaptı. Bunun üzerine Malmö kulübü de VAR’a karşı olduğunu açıkladı.

İki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörlerİki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörler

Norveç’te VAR ise sorunlarla başladı. Ligin 14’üncü haftası ilginç bir protestoya sahne oldu. Geçen haftanın başlarında, Stabaek kulübünün en büyük taraftar grubu olan Stabaek Support, Norveç Futbol Federasyonu’na VAR’a karşı güçlü bir duruş sergiledikleri açık bir olduklarını yazan mektup gönderdi. Taraftarlar mektupta, “VAR bizim güzel bir deneyim yaşamamıza engel oluyor. Bu da artık maçlara gitmenin eğlenceli olmadığı anlamına geliyor” dedi.

TFF, 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kurdu, ortalık karıştıTFF, 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kurdu, ortalık karıştı

16 Temmuz’da Baerum’daki Nadderud Stadyumu’nda oynanan Staebek – Viking maçında hakem başlama düdüğünü çalar çalmaz taraftalar tribünleri boşalttı. Tribünlerde ise “VAR’a hayır” pankartları kaldı. Konuk Viking taraftarları da ilk 10 dakika sessiz kalarak eyleme katıldı. Onlar da daha sonra federasyonu eleştiren tezahüratlarda bulundular. Maçı konuk Viking uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 kazandı. Stabaek, ilk yarıda bulduğu bir gol bulsa ise VAR müdahalesiyle geçersiz sayıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.