Süleyman Hurma: Süper Lig tescil edilmeyebilir! TFF: Yalan

FIFA ve UEFA'nın Türk futbolunu takibe aldığını belirten Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, 'Türkiye Ligi, durum böyle devam ederse tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya' dedi. TFF'den yanıt geldi: Yalan

Spor 23 Nisan 2024
Karagümrük Başkanı Hurma, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sözlerine anlam veremediğini söyledi.

Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Habertürk TV’de yayınlanan Geçiş Oyunu’nda açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı ikinci başkanı da olan Hurma, 20 kulübün de TFF’nin seçime gitmesi konusunda mutabakat sağladığını belirtirken seçime gitmek için toplanan imza sayısının yeterli sayıya ulaştığını vurguladı. Hurma’nın açıklamaları özetle şöyle…

Eski MHK Başkanı’nın sözlerinin üzerine gidilmedi: Merkez Hakem Kurulu’nun birçok hakemi Süper Lig görevlendirme listesinden çıkardığı ‘8 Mart Operasyonu’yla ilgili kulüpler bu işin içinde yok ama MHK Başkanı’nın (Ferhat Gündoğdu) açıklaması var. ‘Kaybedecek bir dakikamız bile yok’ açıklamasının üzerine gidilmedi.

20 kulüp anlaştı: Türkiye Futbol Federasyonu’nin 18 Temmuz tarihli seçim kararı aldı. Kulüpler Birliği’ndeki 20 kulübün de TFF’nin seçim kararı alması konusunda uzlaşma sağladı.

Çanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19'u 'Derhal bırak' dediÇanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19’u ‘Derhal bırak’ dedi

Müzakere işi sulandırmak demek: TFF’nin seçime gitmesi için imza toplanıyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in son toplantıda ‘Bu işi müzakereyle çözelim’ önerisi işi sulandırma. Ben o müzakereden bir şey çıkmayacağını toplantıda dile getirdim. Bir heyet seçildi, görüşmeye gittiler ve görüşmeden bir şey çıkmadı.

Dursun Özbek’in açıklamasına şaşırdım: Dursun Özbek’in açıklamalarına şaşırdım. Dört büyük kulübün tamamı, TFF’yi defalarca istifaya çağırdı. En ağır ifadeleri de Galatasaray kullandı. İmza süreci de Dursun Özbek’in WhatsApp grubuna yazmasıyla başladı, Süper Kupa finalinden bir hafta 10 gün kadar önceydi. 20 kulübün 20’si de erken seçim konusunda hemfikirdi. Kulüpler Birliği’nde bir metin hazırlandı ve toplantıda okundu. WhatsApp grubunda paylaşıldı.

Yetkisiz imza toplanıyor iddiasına yanıt: TFF Bakanı Mehmet Büyükekşi’nin ‘Yetkisiz imza toplanıyor’ demeci doğru değil. Kulüp delegasyonları, yönetim kurulu kararıyla seçilir. Kimse yetkisiz imza toplayamaz. Notere gider, imza vermek istediğini dile getirir, noter de yönetim kurulu kararını ister, görür öyle tescil eder.

TFF bir an önce seçime gitmeli: TFF seçimi biran önce yapmalı. FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe almış durumda. Şunu da net bilelim, Türkiye Ligi, bu durum böyle devam ederse tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya. Bir ayda kaç kez UEFA ve FIFA Başkanlarının açıklamaları oldu. Bir ayda iki kez gündemlere geldik. O yüzden bir an önce yapmamız gerekenleri yapalım, daha ağır bedeller ödemeyelim.

TFF’den yanıt geldi: Manipülatif, yalan

TFF’den Hurma’nın bu iddialara resmi siteden değil ama bazı muhabirlere ‘sızdırılarak’ yanıt geldi. Yapılan açıklama şöyle: “FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz son derece üst düzeyde devam etmektedir. FIFA ve UEFA ile TFF heyetleri arasında karşılıklı ziyaretler, Türk futbolunun gelişimine yönelik çalışmalar artarak sürmektedir. Bugünlerde Riva’da ve Antalya’da alt yaş kategorilerinde UEFA’nın uluslararası turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. 2024 ve ev sahibi olacağımız 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları hazırlık sürecinde FIFA’nın müdahalesi, ligin tescil edilmemesi gibi manipülatif, yalan beyanlara itibar edilmemelidir.”

TFF'de başkanlık seçimi tarihi değişmiyorTFF’de başkanlık seçimi tarihi değişmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.