Sultanlar’dan Teksas’ta ‘Erik Dalı’ resitali

Milletler Ligi çeyrek final mücadelesinde Türkiye, İtalya’yı 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Filenin Sultanları yarı finalde ABD ile karşılaşacak. Karşılaşma 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece 03.30'da oynanacak.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Set vermeden yarı finale!

Milletler Ligi’ndeki son çeyrek final mücadelesi öncesinde Çin, Brezilya’yı 3-1’le geçip yarı finalde Polonya’nın rakibi oldu. Polonya, ilk çeyrek final mücadelesinde bir başka Avrupa ekibi Almanya’yı 3-1’le geçmişti. Perşembe sabahının ikinci maçında ABD, Japonya’yı yine 3-1’lik skorla mağlup etmiş ve Türkiye – İtalya maçından gelecek rakibini beklemeye başlamıştı. Filenin Sultanları 22.00’de başlayan maçta İtalya’ya karşı sahaya çıktı.

22 dakika süren ilk set dengeli başladı. Filenin Sultanları Melisa Vargas’la etkili olurken set ortasında gelen blok sayıları ivmeyi ekibimizden yana çevirdi. Türkiye, set ortasından itibaren yakaladığı sayı avantajını hiç yitirmedi. Sete noktayı koyan isim başlangıçta da etkili olan Vargas oldu. Sultanlar, 25-20’yle 1-0 öne geçti.

Sultanlar ikinci setin ilk bölümünde 7-4’lük bir üstünlük yakaladı. Bu üstünlüğün yakalandığı süreçte kazanılan tekli blok sayıları önemliydi. Setin devamında oyun bir süre dengeli seyretti ancak daha sonra Vargas ve servisleri devreye girdi. 18-9’la fark açıldı. Bu noktadan itibaren karşılıklı sayılarla ilerleyen set Sultanlar’ın 25-15 üstünlüğüyle sona erdi ve durum 2-0’a geldi. 2. setin ardından Arlington’daki salonda ‘Erik Dalı’ çaldı ve tribündeki Türk taraftarlar renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Sultanlar 3. sete de 5-1 gibi bir farkla giriş yaptı. İtalyanların dengeyi sağladığı sette Zehra Güneş’in blokları devreye girdi ve skor 11-6’ya kadar geldi. Bu andan itibaren 3 sayılık İtalya serisi Daniele Santarelli’ye mola aldırdı. Skor 11-10’a geldikten sonra Melissa Vargas devreye girdi. Üst üste sayılarla Sultanlar durumu 16-12’ye getirmeyi başardı. Setin son bölümünde millilerde devreye giren isim Ebrar Karakurt oldu. Maçın son sayısıyla adeta özet niteliğinde Zehra Güneş’in bloğuyla geldi. Sultanlar, İtalya’yı 1 saat 3 dakikada mağlup etti.

Melissa Vargas mücadeleyi 16 sayıyla tamamlarken Eda 11 sayı üretti. Zehra 6’sı blok sayısı olmak üzere toplam 10 sayıyla oynadı.

Bu sonuçla beraber Milli Takım yarı finalde ev sahibi ABD ile eşleşti. Karşılaşma 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece 03.30’da oynanacak.

Fenerbahçe'ye sakatlık şokuFenerbahçe’ye sakatlık şoku

Yarı final programı:

16 Temmuz Pazar 00.00: Polonya – Çin

16 Temmuz Pazar 03.30: ABD – Türkiye

*Maçlar 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece oynanacaktır.

Kadrolu hikayeler... Fotoğraftan iki başkan ve Galatasaray logosu çıktıKadrolu hikayeler… Fotoğraftan iki başkan ve Galatasaray logosu çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.