Sultanlar’ın uçağı bayram havasında indi ama hikayemiz bitmedi: Yeni hedef Paris

Tarihinde ilk defa Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları Türkiye'de coşkuyla karşılandı. Son 15 maçtır kazanan milliler Paris Olimpiyatları elemelerine katılmak için 16-24 Eylül tarihleri arası Japonya'da olacak.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları, İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı, eğlence Galataport'a taşındı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa’nın zirvesine çıktı. Turnuvada sırasıyla İsveç,Azerbaycan, Çekya, Yunanistan, Almanya, Belçika, Polonya, İtalya ve finalde Sırbistan’ı deviren Filenin Sultanları dünya 1 numarasındaki yerini korudu. 2019’da Ankara’da Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’a 3-2 yenilen Milli Takım böylece 4 yıl sonra rövanşı almış oldu. Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 9 müsabakayı da galip bitirdi. Türkiye, bu 15 maçta rakiplerine sadece 8 set verdi.

Pilottan anons: Sonsuz teşekkürler

Organizasyonun ardından yurda dönmek için uçağa gelen Filenin Sultanları, yolcular ve kabin görevlileri tarafından alkışlarla karşılandı. Uçuş öncesi anons yapan pilot şöyle konuştu: “Aramızda çok önemli konuklarımız var. Dün yine bayrağımızı gururla dalgalandıran, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’yi sevince boğan, Türk kadının gücünü dünyaya bir kez daha gösteren Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları, A Milli Kadın Voleybol Takımımız bizlerle. Mücadeleyle Türk gençliğine örnek oldunuz ve başarılarınızla 85 milyonu gururlandırdınız. Bize tarifi zor, bu güzel duyguları yaşatan oyuncularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, İstiklal Marşımızı mutluluk gözyaşlarıyla okumamızı sağladığınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Millilere havada kutlamalar yol boyunca devam etti. Milli takımı taşıyan uçak Türkiye hava sahasına girdiğinde, Ankara’da Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin bir sürprizi de vardı. Hava trafik kontrol görevlileri, telsiz aracılığıyla THY uçağının pilotundan kabine bir mesaj okumak istediklerini söylediler, pilotun da izin vermesiyle bu mesaj okundu, mesaj kamerala da yansıdı ve dün sosyal medyada bol bol paylaşıldı.

Voleybolculara özel karşılama

Organizasyonun düzenlendiği Belçika’nın başkenti Brüksel’den yola çıkıp İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçak, bir havacılık geleneği olan ‘su tagı’yla karşılandı. Filenin Sultanları’nı taşıyan uçağa itfaiye araçlarının sirenleriyle karşılama de yapılırken, sonrasında Türk bayraklarıyla donatılmış ‘follow me’ araçları eşlik etti.

Çocuklar ellerindeki pankartlarla Filenin Sultanları’nı havalimanından çıkışını bekledi.

Mehmet Akif Üstündağ: Hedef artık olimpiyat

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ülkenin gururu olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Takım sporlarında bir ilk yaşandığı için çok mutluyuz. Bu ülkenin gururu olduysak, bu ülkeye güzel şeyler yaşattıysak ne mutlu camiama, takımıma, ekibime. Voleybol bu ülkeye tarihinde ilkleri yaşatıyor. Almadığımız tek bir kupa kaldı o da olimpiyat. İnşallah bu takım olimpiyatta da derece elde edecek, kürsüde olacak. Sırada olimpiyat olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeye inanılmaz bir tablo yaşattık. İnşallah bu mutluluk sürdürülebilir olacaktır. En kısa sürede olimpiyat elemesi ve olimpiyatlar var. Bu takımın olimpiyatlarda da derece elde edeceğine inanıyorum.”

İtalyan Santarelli “İnanılmaz bir iş başardık” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, harika bir gün yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi. İki saat uyuduklarını ancak bunun önemi olmadığını vurgulayan İtalyan hoca, “Bu muhteşem gün için takımım adına çok mutluyum, oyuncularım adına çok gururluyum. İnanılmaz bir iş başardık. Türkiye’deki insanlar bizimle birlikte çok mutlu oldu” dedi.

Filenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardıFilenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardı

Yeni durak Japonya

Önce Milletler Ligi sonra Avrupa Şampişonası’ndan altın madalya ile dönen Filenin Sultanları’nın yaz mesaisi henüz bitmedi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri için Japonya’a gidecek. Türkiye’nin grubunda ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru bulunuyor. Karşılaşmalar, 16-24 Eylül 2023 tarihlerinde oynanacak. Olimpiyat Elemeleri’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek.

Cumhuriyet kadınının zaferi, Avrupa ŞampiyonuyuzCumhuriyet kadınının zaferi, Avrupa Şampiyonuyuz

Türkiye’ni Paris’e gitmemesi için mucize gerek

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 içine giremeyen ülkelerin Paris umudu bitmeyecek. Ülkeler, elemelerin ardından gözlerini, 2024 Milletler Ligi mücadelesine çevirecek. Filenin Sultanları’nın şampiyon tamamlayarak dünya ‘1’ numarası unvanını kazandığı Milletler Ligi sonucunda oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat kotası hakkı kazanacak. Milletler Ligi karşılaşmalarının ardından yapılacak ve olimpiyat elemeleri sonucunda Fransa vizesi alan takımların bulunmayacağı sıralamada ilk 5″e giren ülkeler de 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılacak 12 ülkenin arasında yer alacak. Fransa, ev sahibi kontenjanından olimpiyat oyunlarına direkt katılacak.

Geniş kadroda yeni isimler

Filenin Sultanları’nın olimpiyat elemeleri kadrosu da belli oldu. Geniş kadroda smaçörlerde Tuğba Şenoğlu, Saliha Şahin, Meliha İsmaioğlu ve Ege Melisa yer aldı. Orta oyuncularda ise Yasemin Güveli, Ayçin Akyol ve Beyza Arıcı kadroda.

İşte Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele 25 kişilik geniş kadro şu isimlerden oluşuyor…

Pasör: Cansu Özbay- Elif Şahin – Sıla Çalışkan – Buse Ünal.

Pasör çarprası: Melissa Vargas – Tutku Burcu Yüzgenç.

Smaçör: Ebrar Karakurt- Hande Baladın- İlkin Aydın- Derya Cebecioğlu – Saliha Şahin – Tuğba Şenoğlu- Meliha İsmailoğlu- Ege Melisa Bükmen.

Orta oyuncu: Eda Erdem- Zehra Güneş- Aslı Aykaç- Kübra Akman- Yasemin Güveli – Ayçin Akyol- Beyza Arıcı

Libero: Gizem Örge- Simge Aköz- Ayça Aykaç – Melis Yılmaz.

Çaprazların düellosunu Vargas kazandı... En güzel takıma şampiyonluk yakıştıÇaprazların düellosunu Vargas kazandı… En güzel takıma şampiyonluk yakıştı

Filenin Sultanları’nın fikstürü ve maç saatleri şöyle…

16 Eylül 2023 – 07.00: Türkiye-Porto Riko

17 Eylül 2023 – 07.00: Türkiye-Bulgaristan

19 Eylül 2023 – 07.00: Türkiye-Peru

20 Eylül 2023 – 07.00: Türkiye-Arjantin

22 Eylül 2023 – 10.00: Türkiye-Brezilya

23 Eylül 2023 – 13.30: Türkiye-Japonya

24 Eylül 2023 – 10.00: Türkiye-Belçika

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.