Süper Kupa’ya FIFA kokartsız hakem

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak Süper Kupa finalini FIFA kokartı olmayan Volkan Bayarslan'ın yöneteceği açıklandı. FIFA kokartı takan sekiz hakem ise bu maça düşünülmedi. Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları için sıfır çekti.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Volkan Bayarslan çizgi hakemiyken Trabzon'da saldırıya uğramıştı.

2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye galibi Fenerbahçe arasında oynanacak olan 2023 Süper Kupa finalinin hakemleri belli oldu. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda 7 Nisan’da oynanacak ve saat 21.30’da başlayacak olan Süper Kupa finalini Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

Trabzon’da saldırıya uğradı

Volkan Bayarslan 24 Nisan 2016 tarihindeki Trabzonspor – Fenerbahçe maçında çizgi hakemiyken saldırıya uğramıştı. 46 yaşındaki hakem, Galatasaray’ın 13 karşılaşmasını yönetti. Bu maçlarda sarı kırmızılılar sekiz galibiyet, iki beraberlik ve üç yenilgi aldı. Fenerbahçe ise Volkan Bayarslan yönetimindeki 11 karşılaşmada 10 galibiyet bir beraberlik aldı.

FIFA hakemleri Süper Kupa’ya atanmadı

Fenerbahçe’nin yabancı hakem ve tarih değişikliği isteği yerine gelmediği için U19 takımıyla çıkacağı karşılaşmada FIFA kokartlı sekiz hakem de görev alamadı. TFF’nin FIFA’ya gönderdiği listede bulunan hakemlerin ismi şöyle: Halil Umut Meler, Abdulkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan, Arda Kardeşler, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek. Bu isimlerden Abdulkadir Bitigen, Suudi Arabistan’da yapılamayan Süper Kupa finaline atanmıştı. Ancak Bitigen’in Galatasaray- Antalyaspor maçında verdiği penaltıya bir hafta sona ‘Değildi’ dediği hakem toplantısı basına sızdı. Sonrasında TFF’nin tüm kayıtları yayınlamasıyla Bitigen’in Galatasaray -Fenerbahçe maçını yönetme şansı kalmadı. Yine Türk hakemliğinin bir numarası olarak gösterilen Halil Umut Meler, Trabzonspor- Fenerbahçe maçını durdurmamasından dolayı kamuoyundan büyük tepki aldı. Hakm gözlemcilerinden yüksek not alsa da Meler’in maça atanma şansı kalmadı. Bir başka favori isim Arda Kardeşler ise dün oynanan Fenerbahçe – Adana Demirspor karşılaşmasında düdük çaldığı için Süper Final’e atanamadı.

İşte Fenerbahçe'nin Süper Kupa planıİşte Fenerbahçe’nin Süper Kupa planı

FIFA’dan Türk hakemlere görev yok

FIFA Hakem Komitesi, 45 ülkeden 89 maç görevlisini 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı görevlendirdiğini açıkladı. 21 hakem, 42 yardımcı hakem, 20 VAR görevlisi ve altı destek hakemi seçilen kadroda yer aldı. Açıklanan listede Türkiye’den hakem bulunmuyor. Turnuvada VAR, yarı otomatik ofsayt sistemi ve gol çizgisi teknolojisi kullanılacak. Olimpiyatlar’da kadınlar futbol mücadelesi 25 Temmuz’da başlayacak ve 10 Ağustos’ta Paris’teki Parc des Princes’te yapılacak altın madalya maçıyla sona erecek. Erkekler maçlarıysa 24 Temmuz’da başlayacak, altın madalya maçı ise 9 Ağustos 2024’te yine Parc des Princes’te yapılacak.

Fenerbahçe'den Süper Kupa resti ve Türkiye Kupası kararıFenerbahçe’den Süper Kupa resti ve Türkiye Kupası kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.