Süper Lig Ali Cabbar sezonu!

Türkiye en hareketli transfer dönemlerinden birini yaşıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatatasaray birbirinin ilgilendiği futbolcuları kapıyor. Bu dönemin yıldızı ise yapılan duyurularda kullanılan Ali Cabbar şarkısı...

Spor 17 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş sırasıyla transferlerini Ali Cabbar şarkısıyla duyurdu.

Futbol dünyası popüler müziği sevdi. Galatasaraylı Mauro Icardi’nin gollerinde çalınan ‘Aşkın Olayım’ şarkısı büyak ilgi gördü. Şarkıyı seslendiren Simge, Spotify tarafından Barcelona’ya davet edildi. Fenerbahçe, Edin Dzeko transferini Hande Yener’in “Beni Sev” şarkısıyla duyurdu. Bosnalı futbolcu, Süper Lig’de Gaziantep FK maçında ilk gollerini attıktan sonra stadyumda bu şarkı çalındı. Türkiye’de son yılların en hareketi transfer dönemini yaşanırken şimdi yükselen trend ise Emir Can İğrek’e ait Ali Cabbar şarkısı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş sırasıyla rakiplerine yaptıkları transfer çalımlarını bu şarkıyla duyurdu.

Fenerbahçe'ye 'kazanan' oyuncu: 'Asist kralı' Dusan Tadic'in öyküsüFenerbahçe’ye ‘kazanan’ oyuncu: ‘Asist kralı’ Dusan Tadic’in öyküsü

Fenerbahçe Tadic’i Ali Cabbar ile duyurdu

Beşiktaş’ın transfer etmek için çok uğraştığı Dusan Tadic’i renklerine bağlayan Fenerbahçe, resmi duyuru için yaptığı klibin girişine Ali Cabbar şarkısından yaptığı bir alıntıyı koydu.


Galatasaray’da Zahaha ve Ali Cabbar

Ali Cabbar’ı kullanan ikinci kulüp Wilfred Zaha transferinden sonra Galatasaray oldu. Bu, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye bir nazire olarak görüldü.

Ve Beşiktaş da modaya uydu

Dusan Tadic’i Fenerbahçe’ye Halil Dervişoğlu’nu Galatasaray’a kaptıran Beşiktaş ise Ali Cabbar modasına Kosovali Milos Rachica transferiyle katıldı. Okan Buruk’un ısrarla istediğini söyleyen futbolcuyu kendi deyimleriyle ‘Şafak Operasyonu’yla 4 yıllığına renklerine bağladı. Transfer duyurusunda ise bildik bir melodi vardı.

Ali Cabbar fırtınası

Üç büyüklerin transferlerinde bu şarkıyı kullanması ‘Ali Cabbar’ fırtınasının esmesine neden oldu. 2 Haziran’da Emir Can İğrek’in YouTube hesabına koyduğu şarkı 50 milyon izleyeciye ulaştı.

Dijital müzik platformu fizy’nin temmuz ayı verilerine göre platformda en çok dinlenen şarkıcı Emir Can İğrek olurken, en çok dinlenen şarkı ise aynı şarkıcıya ait ‘Ali Cabbar’ oldu.

Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?

Ali Cabbar’ın hikayesi

Yazılanlara göre; Tekirdağ’ın küçük bir köyünde yaşayan Ali Cabbar, beş çocuklu ailenin ortanca oğludur. Köydeki düğünlerde babasıyla gırnata çalıyordur. Ali Cabbar yine bir gün gittiği bir düğünde köyünden bir kıza sevdalanır. Ancak kızın ailesi kızı isteyen bir başkasıyla nişanlar. Bir gün babasının ‘Al gırnatanı oğlum, akşama düğün var. Yürü Ali Cabbar’ demesi üzerine düğüne doğru yola çıkar. Ali Cabbar, gittiği düğünde gırnatasını çalarken sevdiği kızın evlendiğini görür. Bundan sonra askere gitmeye karar verir. 6-7 ay sonra ise köye Ali Cabbar’ın şehit düştüğü haberi gelir.

Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer çalımı... Gedson'dan sonra RachicaBeşiktaş’tan Galatasaray’a transfer çalımı… Gedson’dan sonra Rachica

Şarkının sözleri

Ne ateş var ne de duman amma

Tutuşur alevler yanar Ali Cabbar

Sevdiğin kız başkasına varmış

Dayanabilirsen dayan Ali Cabbar

Baban der “al gırnatanı oğlum.

Akşama düğün var, yürü Ali Cabbar”

Sevdiği kız başkasına varmış

Oynar el oğluyla çalar Ali Cabbar

Bu ne derttir bu nasıl sınavdır

Anlayabilirsen anla Ali Cabbar

Yükün’ almış buralara küsmüş

Askere yazılmış gider Ali Cabbar

Gideli 6-7 ay olmuş

Haberi de düşmüş köye Ali Cabbar

Sesi susmuş, gırnatası susmuş

Bir türkü bırakmış bize Ali Cabbar…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.