Süper Lig treninin makası değişti! Cezalar farklı maçlara kaydı

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından 16. hafta maçlarının 10 Ocak'a ertelenmesi cezalı futbolcuların oynamayacağı karşılaşmaları değiştirdi.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray kaptanı Muslera cezasını Sivasspor deplasmanı yerine Karagümrük maçında çekecek.

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından ara verilen Süper Lig’de heyecan 17’nci hafta karşılaşmalarıyla sürecek. Ligde 16. hafta karşılaşmaları 10 Ocak 2024’te yapılacak. Süper Lig’de maç takviminin değişmesiyle 15’inci haftada sarı veya kırmızı kart görerek bir sonraki karşılaşmada cezalı duruma düşen futbolcuların cezalarını hangi müsabakada çekeceği önce tartışma konusu oldu, ardından cezaların sıradaki maçta işleneceği kurallarda belli olduğu için tartışmalar kapandı.

Futbolcuların cezalı maçları değişti

Şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Fenerbahçe’de cezalı duruma düşen Samet Akaydın Kadıköy’de oynanacak müsabaka yerine Kayserispor deplasmanında sarı kart cezasını tamamlayacak.

Ali Koç ve Hasan Arat, 2011 Süper Kupası için TFF'ye başvuracakAli Koç ve Hasan Arat, 2011 Süper Kupası için TFF’ye başvuracak

Karagümrük’te üç eksik

Galatasaray’da ise sarı kart cezalısı Fernando Muslera’nın bir maçlık cezası Sivasspor deplasmanı yerine iç sahada oynanacak Karagümrük karşılaşmasının ardından sona erecek. Süper Lig’in 17’nci haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Karagümrük’te ise sarı kart cezalıları Güven Yalçın, Otabek Shukurov ve Federico Ceccherini Kayserispor maçı ertelendiği için zorlu rakipleri karşısında cezalarını çekecek.

Antalyaspor’da forvet Adam Buksa Pendikspor yerine Kasımpaşa karşısında; ikinci sarıdan kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Başakşehir FK’nın savunma oyuncusu Jerome Opoku Kasımpaşa maçının ertelenmesiyle cezasını Sivasspor önünde tamamlayacak. Öte yandan olaylı karşılaşmada ikinci sarı kartların ardından oyundan atılan Ankaragücü forması giyen Ali Sowe cezasını Alanyaspor yerine Hatay karşısında çekecek; Çaykur Rizesporlu Emirhan Topçu’nun cezası ise Beşiktaş mücadelesinin 10 Ocak 2024’e ertelenmesiyle Pendikspor önünde geçerli olacak. Antalyaspor’da direkt kırmızı kartla oyundan atılan Erdal Rakip ise cezasını deplasmandaki Pendikspor maçı yerine iç sahada oynanacak Kasımpaşa maçıyla çekmeye başlayacak.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi olduGalatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi oldu

Cezalı futbolcular…

Süper Lig’de 16’ncı hafta yerine 17’nci haftada cezalarını çekmeye başlayacak oyuncular şöyle…

Fernando Muslera – Sarı kart

Samet Akaydin – Sarı kart

Güven Yalçın – Sarı kart

Otabek Shukurov – Sarı kart

Federico Ceccherini – Sarı kart

Adam Buksa – Sarı kart

Ali Sowe – Kırmızı kart

Emirhan Topçu – Kırmızı kart

Erdal Rakip – Kırmızı kart

Jerome Opoku – Kırmızı kart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.