Ali Koç ve Hasan Arat, 2011 Süper Kupası için TFF’ye başvuracak

Beşiktaş ve Fenerbahçe başkanları Hasan Arat ile Ali Koç, yapılmayan 2011 Süper Kupa mücadelesi için ortak mücadele kararı aldı. İki başkanın görüşmesinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ilgili bir konuşma geçmedi.

Spor 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Hasan Arat'a tebrik ekmek için ziyaret etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 Aralık’taki seçimle Beşiktaş başkanlığına seçilen Hasan Arat ve yönetimini ziyaret etti. Tüpraş Stadı’nda gerçekleştirilen ziyarette, Ali Koç’a Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Fethi Pekin ve Esin Güral Argat eşlik etti. Üç saat süren ziyaretin ardından Hasan Arat ve Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ali Koç’un babası Rahmi Koç’un Beşiktaş taraftarı olmasına vurgu yapan Hasan Arat, “Sayın Ali Koç’a baba ocağına hoş geldiniz dedim. Kulübümüzün en eski üyesi Rahmi Koç’un sicildeki kayıtlı güzel bir belgesini kendisine hediye ettik. Güncel sorunlarımızı, futbolun içindeki problemleri konuştuk. Çok önemli bir toplantı oldu. Tüm camialara örnek olmasını diliyorum. Kapımız herkese açık. Çok büyük camialar. İlk ziyaret Ali Bey’den geldi. Ortak sorunlarımızı konuşmamız lazım, buna ihtiyacımız var” dedi.

Süper Kupa için ortak mücadele

Hasan Arat, şike kumpası yüzünden yapılmayan 2011 Süper Kupa için de açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Başkanı, “Finali oynamak için birlikte mücadele etme kararı aldık” diye konuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise konu hakkında şunları söyledi: “En önemli konularımızdan birisi 2011 yılından kalan Süper Kupa maçı. Bizim buna müracaat etmeden federasyonunun bunu organize etmesi gerekirdi. Bir önceki başkan Ahmet Nur Çebi’yle de aynı fikirdeydik. Ama federasyonda yeterince bir kımıldama görmedik. Ortak bir başvuru yapacağız. Tabii ki takvim çok sıkışık. En yakın zaman sanki bir sonraki sezon ligler başlamadan önce gibi görünüyor. Tabii bunun kararını futbolun amiri TFF verecektir. Ama bu maçın en kısa zamanda planlanıp hayata geçirilmesi gerekiyor.”

Söz konusu sezonu Fenerbahçe Süper Lig’de Beşiktaş ise Türkiye Kupası’nda şampiyon olmuştu.

Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadıAli Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

Ali Koç: Sorunlarımız aynı

Ali Koç, “Biz buraya yönetim kurulumdan altı arkadaşımla birlikte, Hasan Bey’in yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti için geldik. Hasan Arat’ın dediği gibi, futbolumuzun sorunlarını, nerelerde güç birliği yapmamız gerektiğini konuştuk. Pek çok alanda birbirine benzer bir kulübüz. Özellikle vatan konularında çok paralel ilkelere sahibiz. Bizim buradaki ana hedefimiz sahada ve salonlarda rekabet, saha dışında da yapıcı rekabet. Sorunlarımız, sıkıntılarımız hep aynı” dedi.

Hasan Arat'tan Ahmet Nur Çebi'ye ağır suçlama: Tüpraş parası nerede?Hasan Arat’tan Ahmet Nur Çebi’ye ağır suçlama: Tüpraş parası nerede?

Mehmet Büyükekşi soruldu

“Hasan Arat ile görüşmenizde TFF’nin istifası gündeme geldi mi?” sorusuna Ali Koç, “Görüşmemizde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifası gündeme gelmedi. Ve şuradaki buluşmayla da hiç alakası olmayan bir soru sordunuz” yanıtını verdi.

‘Rahmi Bey’e vermeyeceğim’

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın, Rahmi Koç’un üyelik formunun çerçeveletilmiş halini kendisine hediye ettiğini söyleyen Ali Koç, sözlerini şöyle noktaladı: “Elimiz boş gelmedik. İki kulüp birbirlerine 100’üncü yıl formalarını hediye ettiler. Biz Atamızın çok güzel bir portresini, fotoğrafını hediye ettik. İnşallah başkanımız ofisine asar. Onlar da bana hiçbir yerde bulamayacağımız, Rahmi Koç’un üyelik formunun çerçeveletilmiş halini hediye ettiler. Herhalde Rahmi bey bunu benden isteyecektir ama vermeyeceğim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.