Süper Lig’de ilk haftanın hakemleri belli oldu: Açılış maçı Turgut Doman’ın

Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında düdük çalacak hakemler belli oldu. Heyecan Turgut Doman'ın ilk düdüğüyle başlayacak. Beşiktaş'ın maçında Ali Şansalan görev alacak, Fenerbahçe ise Atilla Karaoğlan'la sezona başlayacak.

Spor 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
MHK hakem atamalarını açıkladı.

Süper Lig’de 2024-25 sezonunun ilk haftasında görev alacak hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinden yapılan açıklamada Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki yeni dönem Merkez Hakem Kurulu’nun Büyükekşi dönemindeki dijital atama sistemini kullanmaksızın hakem görevlendirmelerini manuel olarak seçtiği görüldü.

Açılış maçı Turgut Doman’ın

Süper Lig’de yeni sezonun açılışı 9 Ağustos Cuma günü saat 21:00’de son şampiyon Galatasaray’ın Hatayspor’u Seyrantepe’de ağırlayacağı maçla başlayacak. Bu karşılaşmada görev alacak Turgut Doman’ın çalacağı ilk düdükle Haziran ayına kadar sürecek Süper Lig heyecanı başlayacak. Turgut Doman böylelikle 23 Kasım 2020’de oynanan Galatasaray-Kayserispor maçının ardından ilk kez Cim-bom’un maçında düdük çalacak. Yaklaşık dört yıl önceki maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Doman son olarak geride kalan sezonun 37’nci haftasındaki Antalyaspor-Adana Demirspor maçında görev almış, mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazanmıştı.

Atilla Karaoğlan’a Süper Kupa sonrası ilk haftada da görev düştü

Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 5-0 mağlup ettiği Süper Kupa maçında düdük çalan Atilla Karaoğlan Süper Lig’in ilk haftasında da büyük bir maçta görevlendirdi. Geride kalan sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin Jose Mourinho yönetiminde Süper Lig’de çıkacağı ilk maça Atilla Karaoğlan atandı. Karaoğlan sarı-lacivertlilerin 10 Ağustos Cumartesi günü saat 21:45’te Adana Demirspor’u ağırlayacağı maçta görev alacak. Bugüne kadar Atilla Karaoğlan’ın yönettiği 17 maçta sahaya çıkan Fenerbahçe’nin karnesinde 14 galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet  var.

Beşiktaş’a Türkiye Kupası Finali’nin hakemi

Sezona Süper Kupa zaferiyle çok moralli giren Beşiktaş Süper Lig’de yeni sezonun açılışını 11 Ağustos Pazar günü saat 21:45’te Samsun deplasmanında yapacak. 19 Mayıs Stadyumu’ndaki maçta Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan son olarak bir önceki sezonun sonunda Beşiktaş’ın Trabzonspor’u mağlup ederek Türkiye Kupası’nı müzesine götürdüğü maçta düdük çalmıştı. Bugüne kadar 19 Beşiktaş maçı yöneten Ali Şansalan’ın maçlarında siyah-beyazlılar 13 galibiyet, dört beraberlik ve iki yenilgi aldı.

İşte Süper Lig’de ilk haftanın hakemleri:

9 Ağustos Cuma:

21.00 Galatasaray-Hatayspor: Turgut Doman

10 Ağustos Cumartesi:

19.15 Kasımpaşa-Konyaspor: Muhammet Ali Metoğlu

21.45 Antalyaspor-Göztepe: Zorbay Küçük

21.45 Fenerbahçe-Adana Demirspor: Atilla Karaoğlan

11 Ağustos Pazar:

19.15 Sivasspor-Trabzonspor: Cihan Aydın

21.45 Alanyaspor-Eyüpspor: Oğuzhan Çakır

21.45 Samsunspor-Beşiktaş: Ali Şansalan

12 Ağustos Pazartesi:

21.00 Rizespor-Başakşehir: Direnç Tonusluoğlu

21.00 Bodrum FK-Gaziantep FK: Mehmet Türkmen

Konuşan TFF başkanı: FETÖ'cüleri suçladı, MİT başkanını uyardıKonuşan TFF başkanı: FETÖ’cüleri suçladı, MİT başkanını uyardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.