Süper Lig’de tüm maçlar aynı saatte: Galatasaray şampiyonluğunu ilan edebilir

Süper Lig'de 36'ncı haftanın tüm maçları aynı anda oynanacak. Galatasaray Olimpiyat Stadı'nda Karagümrük'e konuk olurken ikinci Fenerbahçe, Kayserispor'u ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar şampiyonluğunu ilan etmek için rakibinin puan kaybını bekleyecek.

Spor 12 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanına çıkacak; Fenerbahçe evinde Kayserispor'la karşılaşacak.

Süper Lig’de 36’ncı haftanın 10 maçı birden aynı anda oynanacak. Saat 19:00’da başlayacak maçların sonuçlarına göre ligin şampiyonluk yarışında da kümede kalma mücadelesinde de önemli değişimler yaşanacak.

Galatasaray mutlu sona ulaşabilir

Lider Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük’e konuk olacak. 20 bin’in üzerinde Galatasaraylı taraftarın tribünlerdeki yerini alacağı karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde giren sarı-kırmızılılar şimdiye kadar oynadığı 35 maçta 31 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi aldı. Ligin 15’inci sırasında olup kümede kalma savaşı veren Fatih Karagümrük’ün ise dokuz galibiyet, 10 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 37 puanı bulunuyor. İki takım arasında ligin ilk yarısında RAMS Park’ta oynanan maçı sarı-kırmızılılar 1-0 kazanmıştı. Ayrıca Fatih Karagümrük, bu sezon RAMS Park’ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek, sarı-kırmızılıları kupadan elemişti.

Galatasaray, Karagümrük karşısında galip gelmesi halinde şampiyonluk için Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında puan kaybetmesini bekleyecek. Sarı-lacivertlilerin yenilmesi halinde Galatasaray’a şampiyonluk için beraberlik dahi yetecek.

23 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 23 maçta da yenilmedi. Bu sezonki tek yenilgisini 12’nci haftadaki Hatayspor deplasmanında yaşayan Cim bom, sonrasındaki 23 lig maçında 21 galibiyet ve iki beraberlik yaşadı. Yakın dönemde form grafiğini yükselten sarı-kırmızılılar ligde oynadığı son beş maçta 18 gol attı.

Icardi seriye bağladı

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Icardi, gol krallığındaki liderliğini korumak istiyor. Son yedi lig maçında dokuz kez gol atma başarısı gösteren yıldız santrfor 23 golle krallık listesinin zirvesinde yer alıyor.

Karagümrük de formda

Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’a elenen Fatih Karagümrük’ün ligin son döneminde sergilediği performans dikkat çekiyor. Geçen hafta konuk olduğu Kayserispor’la 2-2 berabere kalan Fatih Karagümrük, Antalyaspor’u evinde 4-1 ve İstanbulspor’u da deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başararak son üç maçta yedi puan toplamayı başardı.

Süper Lig’de 20’nci randevu

Galatasaray ve Fatih Karagümrük ligde 20’nci kez kozlarını paylaşacak. Daha önce oynanan 19 maçta sarı-kırmızılılar 12 kez kazanırken Karagümrük iki defa galip geldi, beş maç ise berabere bitti. Rekabette Galatasaray 36 kez ağları havalandırırken, Fatih Karagümrük rakibine 16 golle karşılık verdi. Karagümrük’e karşı deplasmanda oynadığı maçlarda da üstünlük kuran Cim bom, dış sahadaki dokuz lig maçında beş defa kazandı, ikişer kez de berabere kaldı ve yenildi.

Fenerbahçe’nin rakibi Kayserispor

Kayseri’deki maçta Batshuayi hattrick yapmıştı.

Diğer tüm maçlar gibi saat 19:00’da başlayacak bir diğer karşılaşmada Fenerbahçe, ligin ilk yarısında 4-3 mağlup ettiği Kayserispor’u ağırlayacak. Mücadelede hakem Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Ligde oynadığı son üç maçta iki kez berabere kalıp şampiyonluk yarışında geriye düşen Fenerbahçe, taraftarı önünde Kayserispor’u mağlup etmeye çalışacak.

Sakat oyuncular can sıkıyor

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan oyuncular teknik direktör İsmail Kartal’ın elini zorlaştırıyor. Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Mert Müldür’ün yanı sıra sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Bright Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde’nin forma giymesi beklenmiyor.

Ligdeki 46’ncı eşleşme

Fenerbahçe ve Kayserispor Süper Lig’de 46’ncı kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında ligde daha önce oynanan 45 maçta sarı-lacivertlilerin bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe rakibini 28 kez mağlup ederken dokuz maç berabere bitti. Kayserispor’un üç puan elde ettiği karşılaşma sayısı ise sekiz. Fenerbahçe bu maçlarda 98 gol atarken kalesinde 48 gol gördü.

İki takımda da ceza sınırındaki isimler düşündürüyor

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin birbirleriyle oynayacakları maç öncesi sarı kart sınırındaki futbolcularının sayıca çokluğu iki tarafı da tedirgin ediyor. Galatasaray’da yedi, Fenerbahçe’de ise altı futbolcu sarı kart görmeleri halinde dev derbide oynayamayacak. İşte iki takımın da kart sınırındaki futbolcuları:

Galatasaray:
Lucas Torreira
Victor Nelsson
Davinson Sanchez
Hakim Ziyech
Kaan Ayhan
Kerem Aktürkoğlu
Sergio Oliveira

Fenerbahçe:
Edin Dzeko
Dusan Tadic
Cengiz Ünder
Rodrigo Becao
Ferdi Kadıoğlu
Michy Batshuayi

Nefesler tutuldu... 1. Lig'de düğüm çözüldüNefesler tutuldu… 1. Lig’de düğüm çözüldü

Ankaragücü ligde kalmayı garantileyebilir

Aynı anda başlayan karşılaşmalarda şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren iki maçın yanı sıra kümede kalma hattını da şekillendirecek mücadeleler oynanacak. Alt sıralarda bulunan diğer tüm takımların bir kulağı Ankaragücü’nün Hatayspor’a misafir olacağı maçta olacak. Sarı-lacivertliler Mersin’deki karşılaşmayı kazanması, aynı zamanda Gaziantep FK ile Pendikspor’un puan kaybetmesi halinde bitime iki hafta kala ligde kalmayı garantileyecek.

Beşiktaş Alanya’da, Trabzonspor evinde İstanbulspor’la

Ligi Avrupa kupalarına katılım hakkı potasında bitirmeyi hedefleyen Beşiktaş, aynı amaçla sezonunu sürdüren Alanyaspor’a konuk olacak. Siyah-beyazlılar bu maçta sakatlıkları bulunan Amartey, Aboubakar ve Chamberlain’den yararlanamayacak.

Trabzonspor ise küme düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen İstanbulspor’u evinde ağırlayacak. Bordo-mavililerin sezonun ilk yarısında sarı-siyahlılara karşı oynadığı maçta İstanbulspor sahadan çekilmişti.

İşte Süper Lig’de 36’ncı haftanın tüm maçları

Grafik: AA

12 Mayıs Pazar:
19.00 Fenerbahçe-Kayserispor (Ülker Stadyumu)
19.00 Trabzonspor-İstanbulspor (Papara Park)
19.00 Fatih Karagümrük-Galatasaray (Atatürk Olimpiyat)
19.00 Konyaspor-Samsunspor (Konya Büyükşehir Stadı)
19.00 Adana Demirspor-Gaziantep FK (Yeni Adana Stadı)
19.00 Sivasspor-Başakşehir (4 Eylül Stadı)
19.00 Kasımpaşa-Antalyaspor (Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu)
19.00 Alanyaspor-Beşiktaş (Alanya Oba Stadı)
19.00 Hatayspor-Ankaragücü (Mersin Stadı)
19.00 Pendikspor-Rizespor (Pendik Stadyumu)

Arda Güler yine atıyor, Can Uzun hayat veriyorArda Güler yine atıyor, Can Uzun hayat veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.