‘Kuzeyin kralı’ 19 yıl sonra Samsunspor

Karadeniz derbisinde Samsunspor, kendi evinde dolu tribünler önünde Trabzonspor'u 3-1 yendi. Beş maç sonra üç puan alan Samsun ekibi 19 yıl sonra ezeli rakibini resmi bir maçta yendi.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Samsunspor, kendi sahasındaki maçta Trabzonspor'a şans tanımadı.

Samsunspor, 12 yıl aradan sonra sahasında ezeli rakibi Trabzonspor’u ağırlıyordu. Süper Lig’de üçüncü sırada bulunan bordo mavililerde hedef Türkiye Kupası ve çarşamba günü İstanbul’da yapılacak Karagümrük yarı final maçıydı. Teknik direktör Abdullah Avcu bu yüzden Samsun deplasmanında Edin Visca’yı dinlendirme yoluna gitmişti.

Samsunspor’da sakat olan Lubomir Satka ve Olivier Ntcham ile kart cezalısı Moryke Fofana ve Landry Nany Dimata maç kadrosunda yoktu. Kırmızı beyaz siyahlılar, ezeli rakibi gördüğü Trabzonspor maçına özel olarak hazırlanmıştı. Yeni 19 Mayıs Stadyumunu dolduran 30 bin Samsunspor taraftarları maç öncesinde ‘King of the north’ (Kuzeyin kralı) koreografisi yaptı. Tarabzonspor’u destekleyenler de kendisine ayrılan yeri doldurmuştu.

Samsunspor taraftarı, Trabzonspor maçına özel koreografi yaptı.

Maça iyi başlayan taraftarının da desteğiyle ev sahibi oldu. 14’te Holse’nın ceza sahası içine ortasında topla buluşan Taylan Antalyalı, Umut Meraş’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan Çakır’ı farklı köşelere göndererek Samsunspor’u öne geçirdi. 28’de ev sahibi takım farkı ikiye çıkardı. Emre Kılıç’ın pasında ceza sahası içinde Raman toplu buluştu. Bu futbolcunun şutunda defansa çarparak havalanan meşin yuvarlağı Moundilmadji altıpas içinde kafa vuruşu ile ağlarla buluşturdu.
32’de bu kez gol sevincini yaşayan Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takımın sol taraftan kazandığı serbest atışı Enis Bardhi kullandı. Kuzey Makedonyalı oyuncunun vuruşunda yere çarpan top kaleci Okan Kocuk’u geçerek uzak köşeden filelere gitti. Samsunspor’un bu gole yanıtı kısa sürede geldi. 36’da Zeki Yavru kullandığı kornerde Trabzonsporlu Fernandez’in ters vuruşu köşeden filelere gitti.
44’te bordo mavililer tehlikeli geldi. Enis Bardhi’nin yaklaşık 25 metreden şutunda direğe çarpan top auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısını Samsunspor 3-1 önde bitirdi.

Türk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildiTürk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildi

İkinci yarıda oyunun temposu düştü, iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. 63’te Trabzonspor’un atağında Pepe’nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Evren Eren Elmalı’nın orta-şut karışımı vuruşunda kaleye giden meşin yuvarlağı kaleci Okan Kocuk son anda kornere çeldi. 74’te yine bordo mavililer tehlikeli geldi. Enis Bardhi’nin serbest vuruşunda yerden seken topu kaleci Okan Kocuk iki hamlede kontrol etti. 88’de Samsunspor’un ceza sahası çizgisi üzerinden kazandığı serbest atışı Holse kullandı. Danimarkalı oyuncunun yerden sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır’ın ellerine çarpan top oyun alanına geri döndü. Karşılaşmayı Samsunspor, ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı. Bu skorla Samsunspor 19 yıl sonra Trabzonspor’u resmi bir maçta yenmeyi başardı.

Samsunsporlu futbolcular karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı ve galibiyeti taraftarıyla kutladı. Ev sahibi takımın hocası Markus Gisdol, taraftarı överek “İnanılmaz bir atmosfer vardı. Takımlarını çok seviyorlar. Onlar bizim on ikinci adamımız. Vermiş oldukları destekle büyük yardımda bulundular. Desteklerinden ötürü onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi. Trabzonspor’a çok alan bırakmadıklarını vurgulayan Gisdol şunları söyledi: “Şimdi herkes bu takımı neden çok sevdiğimi daha iyi anlıyordur eminim. İnanılmaz bir ilk yarı çıkardık. Çok iyi bir performans gösterdik. Rakibimize nefes aldırmak. Kontratakla çıkmalarına da müsaade etmedik. İkinci yarı biraz daha defansif oynamış olabiliriz ama bunu da çok iyi yaptık. Takımımın çok iyi performans gösterdiğini düşünüyorum.”

Abdullah Avcı, Samsunspor’un hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi.

Abdullah Avcı: Futbolda intikam olmaz

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, performans olarak yetersiz kaldıklarını belirterek “Hem oyun olarak hem de bireysel performans olarak çok düşük kaldık. Ligde en yakın rakibine 6-7 puan fark atmamız bile bir şey değiştirmez. Oyunu ciddiye almamız lazım. Biz Samsunspor’un oyununa karşılık veremedik. Oyunları doğru kuramadık, ikinci topları da alamadık. Futbolda bunların hepsi olabilir” dedi. Avcı konuşmasına şöyle devam etti: “İkinci yarı topa sahip olduk ama bu yeterli değil. Doğru oyun yok, şık değil. Rakip hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz oyuna ortak olamadık. Kupa maçına daha farklı konsantrasyonla çıkacağız. 3.’lük şansımızı da devam ettirmeliyiz. Bu tabloyu olumluya çevirecek durumumuz var. Samsun bir futbol şehri, atmosfer de etkileyiciydi. Topa sahipmişiz ama bu yeterli değil. Doğruları da oynamadık. Bugün itibarıyla doğru oyun yok, şık değil. Rakip hak ettiği galibiyeti aldı. Biz oyuna ortak olamadık. Kupa maçına daha farklı konsantre yüzde yüz olacaktır. Çünkü bir adım sonrası finaldir. Üçüncülük hala cebinde. Bir tanesine altı, diğerine dört puan fark var. Bunu da devam ettirmek lazım. Çok az maçımız kaldı. Buna odaklanmamız gerekiyor. Bugün güzel bir atmosfer vardı ama intikam olmaz futbolda. Hesaplaşma olmaz futbolda. Futbolda iyileştirme gücü vardır. Dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz gerekiyor. Bugün Samsunspor kazandı tebrik ediyoruz, ligde kaldı. Ama intikam olmaz, ölümüne olmaz, hayatta da olmaz ölümüne. Ama bugün rakip hak etmiştir, tebrik ediyoruz. Biz bundan ne çıkaracaklarımıza bakalım.”

Beşiktaş'ın Semih Kılıçsoy için kınadığı kişi belli oldu: Hamit AltıntopBeşiktaş’ın Semih Kılıçsoy için kınadığı kişi belli oldu: Hamit Altıntop

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.