Süper Lig’e orta saha golleri damga vuruyor: Buradan taksiye binsen kaleye indi-bindi yazar

Galatasaray, Gaziantep FK'yi 3-1 yendi. Maça damga vuran anlardan biri Antep oyuncusu Furkan Soyalp'in attığı goldü. Soyalp deneyimli kaleci Fernando Muslera'yı orta sahadan avladı. Bu gol bu sezon Süper Lig'de atılan ikinci orta saha golü oldu.

Spor 18 Eylül 2024
Furkan Soyalp'in golü bu sezon orta sahadan ikinci gol oldu.

Galatasaray 3-1’lik Gaziantep FK galibiyetiyle yoluna kayıpsız devam etti. Cimbom cumartesi akşamı Kadıköy’de çıkacağı Fenerbahçe deplasmanı öncesinde hem moral depoladı, hem de liderlik koltuğunu eline geçirdi. Beş maçtan 15 puanla çıkan İstanbul ekibi bu galibiyete Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Michy Batshuayi’nin golleriyle ulaştı.

76. dakikada gelen Batshuayi golü maçın fişini çekti. Ancak bu golden sonra Gaziantep FK’nin bulduğu ve maçın sonucunu belirleyen gol akşamın unutulmaz anı olarak kayıtlara geçti. 81. dakikada Antep futbolcusu Furkan Soyalp orta sahada topla buluştu. Furkan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera’yı önde gördü ve fırsattan istifade ederek kaleyi yokladı. Düzgün bir vuruş yapan oyuncu ağları buldu ve sezonun unutulmaz gollerinden birini attı.

Orta sahadan atılan gol sosyal medyada kısa sürede ilgi ve beğeni topladı. Oyuncu maçın ardından yaptığı açıklamada “Golü maçtan önce planlamıştım. Muslera’nın çok öne çıktığını hissediyordum. Denemek istedim. Umarım bu bundan sonraki kariyerimde de daha cesur olmamı sağlar” dedi.

Furkan’ın attığı bu gol bu sezon Süper Lig’de orta sahadan atılan ikinci gol olarak kayıtlara geçti. Bundan önce Başakşehir futbolcusu Figueiredo Alanyaspor maçının 53. dakikasında kendi ceza alanı önünde kazandığı topu sürmüş, rakip kalecinin çok önde olduğunu fark ettikten sonra kaleyi yoklamıştı. Figueiredo’nun golü daha ikinci haftada sezonun en iyi gollerinden biri olarak kayıtlara geçmişti.

Geçen sezon da Süper Lig’de birden fazla orta saha golü olmuştu. Fenerbahçeli futbolcu Dusan Tadic Adana Demirspor’la iç sahada oynanan maçta orta sahadan gol atmıştı. Öte yandan Rizespor’un orta sahası Jonjo Shelvy İstanbulspor’a karşı orta sahadan akıl dolu bir şut çıkarıp güzel bir gole imza atmıştı. Taraftarların sosyal medyada “Oradan taksiye binsen kaleye en az indi-bindi yazar” dediği kadar uzak mesafeli bu goller Süper Lig’de dikkat çekmeye, önde konumlanan kalecileri avlamaya devam edecek gibi duruyor.

Muslera daha önce de yaşamıştı

2017-18 sezonunda Galatasaray, Trabzonspor’u ağırlamıştı. Sarı-kırmızılılar 2-0 öndeyken Juraj Kucka 90+2. dakikada Muslera’yı çok çok uzak mesafeden avlamış ve orta sahaya yakın bir noktadan topu ağlara göndermişti. Maç 2-1 bitmiş ve Galatasaray kazanmıştı, ancak bu gol uzun yıllardır akıllardan çıkmadı. Kucka maç sonrası “İyi kaleciler jeneriklik gol yer” diyerek Muslera’yı onore etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.