Süper Lig’in Hakim’i

Galatasaray, Sivasspor engelini altı gollü net bir galibiyetle aştı. Şampiyonluğa yürüyen sarı-kırmızılılarda son haftaların formda ismi Hakim Ziyech attığı iki golle çıkışını sürdürdü.

Spor 6 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Hakim Ziyech, attığı iki golle gecenin yıldızlarından oldu.

Ligde son üç haftaya 96 puan toplayarak giren Galatasaray sahasında Sivasspor’u 6-1 yendi. Sarı-kırmızılılar Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla puan toplayan takım rekorunu kırdığı maçta üst üste 16. galibiyetine uzandı ve evinde de üst üste 21. zaferini yaşadı. Geçen sezon 8 Mayıs’ta kazandığı Başakşehir maçıyla seriye başlayan Cimbom 5 Mayıs tarihindeki Sivasspor’la maçıyla seriyi sürdürdü. Son şampiyon böylelikle bir sene boyunca evinde oynadığı tüm lig maçlarını kazanmış oldu.

Galatasaray bu zafere şaşaalı bir şekilde uzandı. Son haftaların yıldızı Dries Mertens attığı iki golle galibiyetin mimarlarındandı. Bir başka formda oyuncu Mauro Icardi ise yine attığı iki golle hem gol krallığı yarışında yakın takipçisi Edin Dzeko ile farkı açtı, hem de takımının kritik virajı dönmesinde pay sahibi oldu. Ancak bir isim vardı ki attığı goller hem tabelaya hem de göze hitap etti. Galatasaray’ın Fenerbahçe’yle arasındaki averaj farkını da iyiden iyiye açtığı karşılaşmada Hakim Ziyech tribüne gelen taraftarların ve ekranları başında karşılaşmayı takip eden seyircilerin gözlerinin pasını sildi.

11. dakikada perdeyi açan Faslı futbolcu 60. dakikada ceza alanı dışından öyle bir gole imza attı ki Rams Park’ta yer yerinden oynadı. Kariyeri boyunca sağ kanatta buluştuğu topları soluna çekerek attığı şutlarla dikkat çeken oyuncu bunları özellikle son haftalarda Galatasaray formasıyla da yapmaya başlamıştı. Ziyech aynı şeyi Sivasspor karşısında da yaptı. Söz konusu gol Galatasaray adına skoru 4-1’e getirdi ve adeta Sivasspor’un az olan puan kapısını kapattı.

Ziyech Opta verilerine göre 2010-11 sezonundan bu yana bir sezon içinde Galatasaray formasıyla ceza alanı dışından en fazla gol atan oyuncular arasına girdi. 2011-12’de Selçuk İnan’ın 8 golü var. Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ise 2014-15 ve 2016-17’de beşer kez rakip kaleleri ceza alanı dışından avlamıştı. Aynı sayıya bu sezon Hakim Ziyech de ulaştı.

Faslı sezonun ilk 28 haftasında toplam 9 maçta forma giyebilmişti. Bu süreçte sakatlıkları ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan oyuncu katkı vermekten uzaktı. Oynadığı 9 maçta 2 gol atıp 1 de asist yapmıştı. Attığı gollerden biri zorlu Başakşehir deplasmanında yine ceza alanı dışından düzgün bir vuruşla gelmiş ve rakip savunmanın kilidini açmıştı. Ziyech son 8 haftanın tamamında forma şansı buldu. Okan Buruk onu zaman zaman hamle oyuncusu zaman zaman da ilk 11 oyuncusu olarak değerlendirdi. Dünya yıldızı bu karşılaşmalarda titrini ispatlar nitelikte katkı yaptı.

Kasımpaşa deplasmanında sonradan oyuna girip birçok kilit pas atan Ziyech o gün son dakikalarda geride gelen takımına bir asistlik katkı sunmuştu. Faslı oyuncu zorlu Alanyaspor deplasmanında attığı golle yine kritik anda yardıma yetişmişti. İlk yarısı son derece zorlu geçen Adana Demirspor deplasmanında da sahne alan Ziyech yine ceza alanı dışından attığı golle rakibin kilidini kırmıştı. Ziyech, Sivasspor karşısında da iki golle etkili oldu. Oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan ve 3-3 biten Manchester United maçında da ceza alanı dışından attığı iki golle takımının puan almasını sağlamıştı.

Galatasaray’a ilk transfer olduğunda fiziksel durumu üzerinden şüphe uyandıran Ziyech kalitesiyle şampiyonluk yarışında ne kadar etkin rol oynayabileceğini son haftalarda gösterdi. Oyuncu bu sezon 21 maçta 8 gol ve 4 asist katkısına ulaştı. Teknik direktör Okan Buruk maç sonu basın toplantısında oyuncunun geleceğiyle alakalı soruya “Hakim bizim oyuncumuz. Önümüzdeki sezon bizimle olacak. Transfer dönemi ne olacağını bilemem ama performansı ve taraftarlarla olan birlikteliği yukarı çıkacak. Bizim için önemli ve değerli bir oyuncu. Devam etmek istiyoruz” diye yanıt verdi. Gelecek yaz ne olacağı bilinmez ancak kuşkusuz Hakim Ziyech hakkında çıkan birçok iddiaya rağmen artık çok yaklaşılan şampiyonluğun mimarlarından biri olarak anılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.