Superdevoluy’de ‘Süper Carapaz’

Fransa Bisiklet Turu'nun Superdevoluy'de biten 17'nci etabını EF Education–EasyPost takımının Ekvadorlu bisikletçisi Richard Carapaz kazandı. Sloven Tadej Pogacar ise genel klasmandaki liderliğini sürdürdü.

Spor 17 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tour de France'ın 17'inci etabını Richard Carapaz kazandı.

Bisiklet sporunun en prestijli organizasyonu olarak gösterilen Tour de France’ın 111’incisinde gün Saint-Paul-Trois-Chateaux ile Superdevoluy arasındaki 177,8 kilometrelik 17’nci etapla geçildi.

Etabı 4 saat 6 dakika 13 saniyede bitiren EF Education–EasyPost takımının Ekvadorlu bisikletçisi Richard Carapaz, Büyük Britanyalı Adam Yates (Jayco-AlUla) ve İspanyol Enric Mas’ın (Movistar) önünde birinci oldu.

Fransa Bisiklet Turu’na şimdiye kadar gösterdiği performansla damga vuran 2020 ve 2021 yıllarının şampiyonu Tadej Pogacar ise genel klasmandaki liderliğini sürdürdü. Sloven bisikletçinin en yakın takipçisiyle arasında 3 dakika 11 saniye fark bulunuyor.

Turun bir sonraki etabı Gap ile Barcelonnette arasındaki 179,5 kilometrelik parkurda yapılacak. 111’inci Fransa Bisiklet Turu, 21 Temmuz Pazar günü Nice kentindeki 21. etapla son bulacak.
Genel klasmanın ilk 3 sırasındaki bisikletçiler şöyle:
1. Tadej Pogacar (BAE Emirates): 70 saat 21 dakika 27 saniye
3. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike): +3 dakika 11 saniye
3. Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep): +5 dakika 9 saniye

Jasper Philipsen, Nimes'e en önde girdiJasper Philipsen, Nimes’e en önde girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.