Suudi Arabistan, süper kupa parasını geri istedi, oysa paranın yarısı bankalara gitti bile

29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan ama oynanamayan Süper Kupa maçının parasını geri istedi. Fenerbahçe ve Galatasaray'a peşin ödenen paranın yarısı borç yapılandırma anlaşması gereği bankalar tarafından çoktan alındı.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kulüpler Süper Kupa parasını iade etmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray normal şartlarda 29 Aralık 2023 akşamı Süper Kupa maçı oynayacaktı. Ancak karşılaşmaya saatler kala Fenerbahçe’nin sahaya üstünde Atatürk’ün sözü “Yurtta sulh cihanda sulh” yazan pankartla çıkmak istemesi ve Suudi yetkililerin buna karşı çıkması olayların fitilini ateşledi. Galatasaray’ın Atatürk silueti olan tişörtlerle maça çıkması da tartışma konusu oldu. Federasyon yetkilileri saatlerce kulüplerle pazarlık etti, kulüpler geri adım atmadı, maç iptal edildi.

Karşılaşmanın oynanması için federasyon ve Suudi yetkililer arasında yapılan anlaşma gereği TFF’ye 4.5 milyon euro ödendi. Bu paranın yüzde 20’si federasyonun, yüzde 80’i kulüplerin kasasına girecekti. Şimdi Suudi Arabistan, peşin ödenen bu paranın  iade edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na mektup yazdı ama paranın iadesi kolay değil.

Sporx’in haberine göre kulüplerin kasasına giren paranın yüzde 50’si, kulüplerin banka borçlarının yeniden yapılandırılması anlaşması gereği daha kasalarına girer girmez bankalar tarafından kesildi. Yani, Fenerbahçe ve Galatasaray, geri vermeyi isteseler bile bu paranın en az yarısı zaten harcanmış durumda.

Fenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig'i katladıFenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig’i katladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.