Swiatek, Serena Williams’a selam çaktı: Dünyanın en iyisi…

Polonyalı tenisçi Iga Swiatek üst üste ikinci kez dünyada yılın kadın tenisçisi seçildi. Swiatek ABD'li Serena Williams'tan bu yana ödülü üst üste iki kez kazanan ilk sporcu oldu.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kadınlar tenisinde yılın en iyisi Iga Swiatek oldu.

Kadınlar tenisinde dünyada yılın en iyisi Polonyalı Iga Swiatek oldu. 2022’de de yılın tenisçisi olan Swiatek kariyerine geçen sene son veren Serena Williams’tan sonra ödülü üst üste iki kez kazanan ilk kadın tenisçi oldu. Serena bu ödülü toplam yedi kez kazanmıştı; bunlardan 2012’den 2015’e kadar olanları üst üsteydi.

Polonyalı Swiatek bu sezon 79 karşılaşmada 68 zafer aldı. Altı tur şampiyonluğu elde eden sporcu Fransa Açık’ı da kazandı. Bu Swiatek’in üçüncü Fransa Açık, toplamda dördüncü grand slam zaferi oldu. 22 yaşındaki sporcu son olarak geçen Cancun’da şampiyon oldu ve Aryna Sabalenka’yı geride bırakarak sezonu dünya 1 numarası olarak bitirdi.

Zheng Qinwen sezonun en çok gelişme gösteren sporcusu seçilirken Rus Mirra Andreeva sezonun çıkış yapanı oldu. Elina Svitoline en iyi geri dönüş yapan tenisçi, Iga Swiatek’in koçluğunu yapan Tomasz Wiktorowski yılın çalıştırıcısı seçildi.

Tenis efsanesi Chris Evert üzücü haberi duyurduTenis efsanesi Chris Evert üzücü haberi duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.