Swiatek ve Alcaraz sakatlıktan zaferle döndü

Teniste toprak sezonu önde gelen isimlerin zaferleriyle devam etti. Son dönemi sakatlıkla geçiren kadınlarda dünya 1 numarası Iga Swiatek Stuttgart’ta zafere uzanırken; Carlos Alcaraz evi İspanya’da mutlu sona ulaştı.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Teniste Alcaraz ve Swiatek rüzgarı esiyor.

Teniste toprak sezonu tüm hızıyla sürüyor. Almanya’nın Stuttgart şehrindeki turnuvada dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek, dünya 2 numarası Belaruslu Aryna Sabalenka’yı final mücadelesinde 6-3 6-4’lük setlerle mağlup ederek zafere uzandı. Swiatek, kaburgasındaki sakatlıktan ötürü bir süredir kortlardan uzak kalmıştı. Polonyalı, Stuttgart’ta üst üste iki kez zafere uzanan ilk isim oldu.

Alcaraz’dan sezonun üçüncü zaferi

Barcelona’da ise İspanyol Carlos Alcaraz rüzgarı esti. 19 yaşındaki süper yetenek, final mücadelesinde Yunan Stefanos Tsitsipas’ı 6-3 ve 6-4’lük setlerle alt etti ve zafere ulaştı. Alcaraz, Buenos Aires ve Indian Wells’in ardından bu sezonki üçüncü zaferini elde etti. İspanyol, turnuvayı tek bir set dahi vermeden tamamladı.

Holger Rune’nin yükselişi sürüyor

Danimarkalı tenisçi Holger Rune’nin önlenemez yükselişi Almanya’da devam etti. BMW Açık turnuvası finalinde Hollandalı Botic van de Zandschulp ile karşılaşan Rune, bileğini burktuktan sonra sakat sakat devam ettiği maçta unutulmaz bir geri dönüşle zafer uzandı. İlk seti 6-4 alan Rune, ikinci seti rakibine 1-6 kaybetti. Son sette ise 2-5 geride olan ve Zandschulp’un servis oyununda 15-40 geri düşen Rune, tam dört şampiyonluk puanını geri çevirdi. Danimarkalı maçı tie-breake götürmeyi başardı ve seti 7-6 kazanarak zafere uzandı. 19 yaşındaki Rune, 4. ATP zaferine uzandı.

Sırbistan Açık’ta Lajovic rüzgarı

Sırbistan Açık çeyrek finalinde Novak Djokovic’i elemeyi başaran Dusan Lajovic, final mücadelesinde dünya 6 numarası Andrey Rublev’i üç sette (6-3, 4-6, 6-4) yenerek zafere uzandı. Kariyerindeki ilk zaferi 2019’da Hırvatistan Açık’ta elden eden dünya 70 numarası, dört sene sonra çıktığı ilk finalden de galip ayrıldı.

En iyiyi en iyiye yazdırmışlar: Roger Federer, Lionel Messi'yi anlatıyorEn iyiyi en iyiye yazdırmışlar: Roger Federer, Lionel Messi’yi anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.