Tarsus şampiyonluk kupasını kaldırdı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezon, dün oynanan maçlarla sona erdi. Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden ve dolayısıyla Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Tarsus Belediyesi, kupasına kavuştu.

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tarsus şampiyonluk kupasını kaldırdı

Kutlu Kocadağ

Hayatımda canlı kanlı izlediğim, sonu kupa kaldırmayla biten tek final müsabakası 2008-09 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi 3. maçıydı. Seride 2-0 önde olan Fenerbahçe, üçüncü maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olacaktı. Ben de basketbol tutkunu bir genç olarak maça gitmiştim elbette. Maçı Fenerbahçe 68-54’lük skorla kazanırken şampiyonluğa uzanıyor ve kupayı kaldırıyordu. Evet, sarı-lacivertliler şampiyonluğun büyük favorisiydi, İstanbul’da oynanan ilk iki maç Fenerbahçe’nin 87-61 ve 102-62’lik galibiyetleriyle sonuçlanmıştı. Ancak doğup büyüdüğüm şehrin takımını Esmeral Tunçluer’li, Birsel Vardarlı’lı, Nevriye Yılmaz’lı, Katie Smith’li Fenerbahçe’ye karşı izlemek büyük keyifti.

Michael Jordan’ın malikanesine hırsız girdi!Michael Jordan’ın malikanesine hırsız girdi!

Benim çocukluğumda Mersin bir basketbol şehri niteliği taşırdı. Zira hem erkeklerde hem kadınlarda Süper Lig seviyesinde takımı olan nadir Anadolu şehirlerinden biriydi. Mersin, zamanla bu hüviyetini en azından A takım seviyelerinden kaybetti. Yıllar öncesinde Süper Lig’den düşen ve kapanmaya yüz tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı 2019’dan beri yeni kimliği, arması ve içi yenilenen Edip Buran Spor Salonu’yla beraber Türkiye Basketbol Ligi’nde Süper Lig’e dönme mücadelesi veriyor.

Aynı salonu kullanan bir diğer takım da faaliyetlerini sonlandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı yerine Tarsus Belediyesi. Esasında tıpkı erkek takımı gibi aynı isim ve logoyla mücadele eden bir kadın takımı vardı Mersin’in. Ta ki geçen sezona kadar. Geçen sezon söz konusu takım sezonu ikinci tamamlamış, play-off yarı final serisinde ise HDI Sigorta Yalova VIP’ye 3-1 kaybetmişti.

Tarsus şampiyonluğa uzandı kupasını aldı

Bu sezon Süper Lig mücadelesi verme sırası ise Tarsus Belediyesi’ndeydi. Konum değişikliğine giderek Tarsus’tan Mersin merkeze taşınan takım maçlarını Edip Buran Spor Salonu’nda oynamaya başladı. Tarsus, tıpkı geçen sezonki Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi ligi 26 galibiyetle tamamladı ve bu kez şampiyon olarak Süper Lig’in yolunu tuttu. Sonuç olarak Edip Buran’da 14 sene sonra bir kupa daha kalkıyordu. Bu kupa, Botaş Gelişim’i son hafta mücadelesinde 71-52 mağlup eden Tarsus Belediyesi’nin ellerinde yükseldi.

Süper Lig’de onları zorlu bir mücadele bekliyor. En azından kendi şehirlerinde son derece dişli bir rakip onları bekliyor olacak. Son yıllarda yalnızca Süper Lig’e değil Avrupa basketboluna da damgasını vuran Çukurova Basketbol, şehirdeki komşusuyla derbi maçlarına çıkacak.

Olayların adamı Ben Gordon yine uslu durmadı!Olayların adamı Ben Gordon yine uslu durmadı!

Mersin basketbolu, bir zamanlar Fenerbahçe gibi lokomotif takımlarla final oynama seviyesine çıkan belediye takımının yerini Tarsus’un alması, EuroLeague Final Four’unda mücadele etmek gibi göğüs kabartan başarılara imza atan Çukurova Basketbol’u ve erkeklerde Süper Lig seviyesine dönme mücadelesi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’yle beraber yeniden dirilme döneminde. Son yıllarını İstanbul’da geçiren benim için de bu diriliş, uzaktan hayranlıkla izlediğim bir hadise. Özellikle Çukurova Basketbol’un Avrupa maçlarında 7.500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu’nun büyük bölümü dolu görmek büyük mutluluk verici. Bende yeri ayrı olan Edip Buran’da tekrar Süper Lig maçlarının oynanacak olması ihtimali de ayrıca sevindirici.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.