Tata: Barcelona’da kariyerimin en zor sezonunu geçirdim

Inter Miami'nin Arjantinli teknik direktörü Gerardo 'Tata' Martino Barcelona'da çalıştığı sezonun kariyerinin en zor sezonu olduğunu ve tecrübesizliğine yenik düştüğünü açıkladı.

Spor 22 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eski Barcelona teknik direktöründen itiraf.

Gerardo ‘Tata’ Martino denince akla Barcelona kariyeri gelmiyor olabilir. Arjantinli, geçtiğimiz aylarda Inter Miami’nin başına geçti ve eski öğrencilerine teknik direktörlük yapmak üzere görevine başladı. Inter Miami, Leo Messi’nin yanı sıra Sergio Busquets’i de kadrosuna kattı ve Jordi Alba transferinde de sona yaklaştı. Bu 3’lü adeta Barcelona’nın ABD versiyonunu yaratırken başa geçen isim 2013-14 sezonunda Barcelona’yı Gerardo Martino oldu.

Martino o zamanları pek iyi hatırlamıyor. Ne de olsa Pep modelinin devamı olarak görevlendirilmiş ve zor bir görevi devralmıştı. Barça, Pep yönetiminde başarılı geçen sezonların ardından İspanyolun ekibinde yer alan Tito Villanova’ya emanet edilmiş ancak Nisan 2014’te hayatını kaybeden Tito’nun sağlık sorunları bu görevine devam edememesine neden olmuştu. Tito ardından göreve gelen Romero beklenenin uzağında kalmıştı. Romero o günleri “Barcelona boyutunda bir kulüpte nasıl görev yapacağımı bilmiyordum ve bunun bedeli ağır oldu. Kariyerimin en zor sezonuydu. Bu meydan okumanın olası sonuçlarının farkında değildim. Barça’da oynamamıştım, Boca veya River’da da bulunmamıştım. Tecrübesizliğimin bedelini ödedim” diye anlatıyor.

Neymar: Sevseniz de sevmeseniz de kalıyorumNeymar: Sevseniz de sevmeseniz de kalıyorum

Romero o dönemde Süper Kupa kazanabilmiş ve takım LaLiga ile Şampiyonlar Ligi hedeflerinden uzak kalmıştı. Romero ardından göreve gelen Luis Enrique kulübü Pep’le yaşanan şaşaalı günlere yaklaştıracaktı. Tata, önündeki Miami macerası ve Messi’nin takıma katılmasıyla alakalı olarak “O bizi sezonun ortasında yakaladı. Takımdaki dönüşümü bitirmeli ve sahada şekil almalıyız” diyor.

Tata Andres Iniesta’nın takıma katılacağı dedikodularıyla alakalı olarak “Iniesta çalıştığım en iyi oyunculardan ve tanıdığım en iyi insanlardan biri. Daha fazlasını söyleyemem” dedi.

2018’de Atlanta United’ın başında MLS Kupası’nı kazanan Tata, an itibarıyla ligde zorlu zamanlar geçiren takımıyla benzer başarıları hedefliyor.

Mental problemler ve yalnızlığın gölgesinde bir kariyer: Bojan KrkicMental problemler ve yalnızlığın gölgesinde bir kariyer: Bojan Krkic

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.