ABD’de ünlülerin seçimi: Taylor Swift ‘Kamala’ derken Mahomes tarafsız kaldı

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken sporun önde gelen figürlerinden bazıları tarafını belirtiyor bazılarıysa bu tartışmaların uzağında kalmaya çalışıyor. Patrick Mahomes tarafsız kalanlardan.

Dünya 14 Eylül 2024
Spor ve sanat dünyasından önemli isimler de seçim tartışması içinde.

Kasım ayının ilk haftasında yapılacak ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken farklı sektörlerin önde gelen isimlerinin fikirleri de merak ediliyor. Bu anlamda müzik dünyasının son birkaç yıldır en ünlü simalarından Taylor Swift, demokratların adayı Kamala Harris’i desteklediğini duyurmuştu. Swift’in bu tercihi spor dünyasını da yakından ilgilendiriyordu. Zira Taylor Swift bir süredir Kansas City Chiefs’in ünlü tight end’i Travis Kelce ile ilişki yaşıyor.

Kelce zaten göz önünde bir oyuncuydu. ABD’nin en fazla izlenen spor branşı Amerikan futbolunda son yılların en öne çıkan ve hatta geçen sezonu da şampiyon olarak tamamlayan Chiefs’te forma giyen Kelce, Patrick Mahomes’la takım arkadaşlığıyla beraber büyük zaferler yaşadı. Kelce-Swift ilişkisi de hem ligi hem de takımı popüler kültürün en fazla konuşulanları arasında bir adım öne çıkardı.

NFL kariyerinden 'Yüzyılın Davası'na: O.J. SimpsonNFL kariyerinden ‘Yüzyılın Davası’na: O.J. Simpson

Mahomes ve Kelce’nin yıllardır yakın oldukları biliniyor. Öyle ki Swift ve Kelce’yle beraber Mahomes da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Amerika Açık Tenis Turnuvası finalinde tribünde beraber yer almışlardı. Bu yakınlıkla beraber Swift’in desteğini Harris’e açıklaması ardından Mahomes ailesinin alacağı tavır merak ediliyordu. Özellikle Cumhuriyetçilerin adayı eski başkan Donald Trump’ın Patrick Mahomes’un eşi Brittany Mahomes hakkında son dönemde övgü dolu açıklamaları sonrası Patrick’in fikri merak konusuydu. Trump son olarak “Doğrusunu isterseniz ben Bayan Mahomes’u daha çok seviyorum. O büyük bir Trump hayranı. Taylor Swift hayranı değildim. Brittany’yi severim. Brittany’nin harika olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta çok haber oldu. Büyük bir MAGA (Açılımı Make America Great Again olan slogan) hayranı. Taylor Swift’ten daha çok sevdiğim kişi o” demişti. Trump geçtiğimiz ay Brittany Mahomes’un Cumhuriyetçilere ait bir Instagram gönderisini beğenmesi üzerine kendisini övmüştü.

Konu bu noktaya varınca elbette Patrick de yaklaşan seçimler öncesi sorulardan nasibini aldı. Yıldız oyun kurucu hangi adayı desteklediği konusundaki soruya “Her zaman yerimin ve platformumun bir adayı desteklemek ya da herhangi bir şey yapmak için kullanılmasını istemediğimi söyledim. Bence benim yerim insanları oy kullanmaları için bilgilendirmek, kendi araştırmalarını yapmaları ve ardından kendileri ve aileleri için en iyi kararı vermeleri için bilgilendirmek. Bu yüzden bu sahneye her çıktığımda ve bana bu sorular sorulduğunda bu konuya geri döneceğim çünkü bence Amerika’yı bu kadar harika yapan şey bu” diye yanıt verdi.

ABD'de Super Bowl kutlamasına silahlı saldırı: Bir ölü, 20'den fazla yaralı varABD’de Super Bowl kutlamasına silahlı saldırı: Bir ölü, 20’den fazla yaralı var

 

Mahomes, bir çift olarak Swift-Kelce ikilisiyle beraber maça gitmenin onlarla aynı politik görüşü paylaştıklarına dair bir işaret olup olmadığıyla alakalı soruya “Birçok farklı düşünce yapısından ve inanıştan insanla beraber büyüdüm. Bence bir futbol soyunma odasının en iyi yanı, beyzbol soyunma odalarında büyüdüğüm gibi, insanların bir araya gelip bir şeyler başarabilmesi ve ortak bir hedefe ulaşabilmesidir” diye yanıt verdi.

İnsanlarla iletişim kurarken onların politik görüşlerinden ziyade diğer insanlara karşı yaklaşımlarına önem verdiğini söyleyen Mahomes Trump’ın eşine atıfta bulunmasının kendisini etkileyip etkilemediği sorusunu şöyle cevapladı: “Hayır, yani, bence günün sonunda bu benimle, ailemle ve diğer insanlara nasıl davrandığımızla ilgili. Brittany’nin toplumda çok şey yaptığını görüyorsunuz. Ben de toplumda insanların yükselmesine yardımcı olmak ve insanlara seslerini duyurmaları için başka fırsatlar vermek için çok şey yapıyorum. Seçim dönemlerinde insanlar farklı açılardan yorumlar yapacaklar. Ancak bunun her gün işimi nasıl yaptığımı, hayatımı nasıl yaşadığımı ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımı etkilemesine izin veremem.”

5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak ABD seçimleri öncesi toplumun ilgi duyduğu popüler kültürün önemli insanlarının fikirleri tartışma konusu olmaya devam edecektir. Oy verme alışkanlıklarında etkili olduğu bilinen şahısların yönlendirmesi de bir o kadar etkili olacaktır. Özellikle demokrat çevrelere daha yakın olduğu bilinen NBA’in aksine NFL çok daha cumhuriyetçi yanlısı olduğu bilinen takım sahipleriyle tanınıyor. NFL için son bir senedir önemli bir figür olan Taylor Swift’in açıkça Harris’i desteklemesi ve birkaç senedir ligin yüzü niteliği taşıyan Mahomes’un insanları tarafsız bir biçimde oy vermeye davet etmesi seçim sürecini nasıl etkiler, bunu zaman gösterecek.

Taylor Swift tarafını seçti, Kamala Harris'i destekleyecekTaylor Swift tarafını seçti, Kamala Harris’i destekleyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.