TBF’de iki isimle yol ayrımı

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım A Milli Takım Menajeri Muratcan Güler’le yollar ayrıldı.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
TBF'de iki isimle yol ayrımı.

Türkiye Erkek Basketbol Milli Takımı geçtiğimiz yazı çok kötü geçirdi. 12-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenen Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda Hırvatistan’a finalde yenilen ekip 2024 yazını boş geçmek durumunda kaldı. Türkiye’de bu süreçte devşirme oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin milli takım davetine icazet etmezlerken iki oyuncuya da ceza verildi, iki oyuncu da Süper Lig’deki yerli oyuncu statülerini kaybettiler. Ayrıca Cedi Osman da bu yaz sezonunu dinlenerek geçirmek ve gelecek NBA sezonuna hazırlanmak istediği için milli takıma gelmedi.

Bu ve benzeri birçok polemikle geçen yaz sezonu büyük hayal kırıklığı yarattı. TBF, milli takımlar düzeyinde iki isimle yollarını ayırdı. Yapılan açıklamada “Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ile A Milli Takım Menajeri Muratcan Güler’e teşekkür ederiz. Türk basketboluna değerli katkılarda bulunan Haluk Yıldırım ve Muratcan Güler’e bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı. Haluk Yıldırım 2016’da, Muratcan Güler ise 2021’de görevlerine başlamıştı.

Basketbolda kadın devrimi... Begüm Yücel başkan olduBasketbolda kadın devrimi… Begüm Yücel başkan oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.