TBF’den yeni takvim ve final serisi kararı

Basketfaul'ün haberine göre Basketbol Süper Lig'de başlangıç tarihi güncellendi. Bu karar üstüne kulüpler zor durumda kaldı. Final serisindeki maç sayısı beşten yediye çıkarıldı.

Spor 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Basketbolda sezonun başlangıcına rötar.

Türkiye Basketbol Federasyonu, liglerin başlamasına yaklaşık iki ay kala takvimde değişikliğe giderek kulüplerin tepkisini çekti. Basketfaul’ün haberine göre 28 Eylül’de başlaması planlanan Süper Lig 4 Ekim’de başlayacak. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı da 27-30 Eylül tarihleri arasında bir gün seçilerek oynatılacak.

Takımlar sezon öncesi kamplarını ve sezon öncesi hazırlık maçı takvimini büyük oranda hazırlamışlardı. Genellikle oyuncularla birer senelik sözleşmelerin imzalandığı Avrupa basketbolunda pek çok oyuncuyla sezon sonu sözleşmenin bitiş tarihi için de anlaşılmıştı. Yeni düzenleme sonrası söz konusu sözleşmelerde güncellemeye gidilmesi ne gibi maddi yükümlülükler doğuracak bu bilinmiyor.

Öte yandan sezonun bitişini ileri tarihe sarkıtan bir diğer konu final serisiyle ilgili alınan karar oldu. Süper Lig’de final serisi, 2020-21 sezonundan bu yana beş maç üzerinden oynanıyor ve üç maç kazanan mutlu sona uzanıyordu. Kulüplere gönderilen yazıya göre burada eski sisteme geçiliyor. Buna göre seriler yedi maç üzerinden oynanacak ve dört maç kazanan şampiyonluğunu ilan edecek.

Söz konusu durumun da sezonun ne kadar uzayacağını ve lig başındaki bir haftalık ertelemeyle beraber haziran ayının kaçıncı haftasında liglerin son bulacağını muallak hale getiriyor. Federasyon dün İbrahim Daloğlu’nun, Erkek Ligleri Yönetmeni olarak görev yapacağını açıklamıştı. Alınan ani kararların bu isimle bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor. Öte yandan ekim ayında TBF’de başkanlık seçimi olacak.

Madalya kazanan bir Türk daha var, fakat ABD adınaMadalya kazanan bir Türk daha var, fakat ABD adına

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.