Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final serisi üçüncü maçında Beşiktaş'ı 82-71 mağlup eden Fenerbahçe Göksel Çelik, seriyi 2-1 kazandı ve şampiyon oldu.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tekerlekli sandalyede şampiyon Fenerbahçe.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final etabı üçüncü maçında konuk ettiği Beşiktaş’ı 82-71 yenen Fenerbahçe bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve 2023-24 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Karşılaşmaya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe, Yamaç ve Uğur’un arka arkaya kaydettiği üçlüklerle farkı çift hanelere çıkarttığı ilk periyodu 25-19 önde tamamladı. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği ikinci periyodun ardından soyunma odasına 40-41’lik skorla gidildi. Üçüncü periyotta Yamaç Yüksel’in üst üste bulduğu sayılarla Beşiktaş’ın savunma direncini kıran Kanarya skoru skor avantajını eline geçirdi ve karar periyoduna 64-56 önde girmeyi başardı. Skor üstünlüğünü son çeyrekte de devam ettiren sarı-lacivertliler yüksek yüzdeli atışlarıyla ritmini maçın sonuna kadar sürdürdü ve maçtan 82-71 galip ayrılarak üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazandı.

Fenerbahçe böylelikle tarihinin altıncı şampiyonluğunu elde etti ve lig tarihinde en fazla şampiyon olan ikinci takım unvanını ele geçirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.