Temsilcisi açıkladı: Wout Weghorst’u bu sezon Beşiktaş’a önerdim

Beşiktaş’tan geçtiğimiz sezonun devre arasında ayrılan Wout Weghorst'un Türkiye temsilcisi Ajansspor’a açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’a geri dönmeyi isteyen yıldız forvetin Şenol Güneş’in vetosuna takıldığı öğrenildi.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Weghorst'un Beşiktaş'a gelişini Şenol Güneş veto etmiş.

Hollandalı golcü Wout Weghorst’un Türkiye temsilcisi Mithat Halis, Radyospor’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mithat Halis, geçtiğimiz yaz transfer döneminde siyah-beyazlıların eski golcüsünü Beşiktaş’a önerdiğini ancak önerinin Şenol Güneş tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Mithat Halis ‘’Aboubakar’ın yanına Weghorst’un alınması için çok baskı yaptım. Hem başkana hem de teknik direktöre. Yanındaki Cenk Tosun daha çok kenarda oynuyor. Aboubakar tek başına bu işi kaldıramaz dedim. Dolayısıyla Aboubakar aksadığında Weghorst gibi bir oyuncunun olması gerekiyordu; çok ısrar ettim.’’ dedi.

Beşiktaş'a Belarus, Fenerbahçe'ye Macar hakemBeşiktaş’a Belarus, Fenerbahçe’ye Macar hakem

Beşiktaş’ın, oyuncusunu alması için çok uğraştığını belirten Mithat Halis, Şenol Güneş oyuncuyu kabul etmeyince Hollandalıyı Trabzonspor’a da önermiş. Trabzonspor’un da Weghorst’u istediğini belirten Mithat Halis, Weghorst’un eşinin Trabzon’da yaşamak istememesi sebebiyle futbolcunun kariyerine Almanya’da devam ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezonun yaz kampında siyah-beyazlılara katılan Wout Weghorst, Beşiktaş’ta 18 maçta 9 gol 4 asist üretmişti ve taraftarın sevgisini kazanmıştı. Dünya Kupası’nda da çeyrek finalde Arjantin ağlarına 2 gol bırakan golcü, turnuva dönüşünde Beşiktaş’tan ayrılıp Manchester United’a imza atmıştı. Burada beklediğini bulamayan Weghorst 31 maçta yalnzıca 2 gol 3 asist üreterek büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Hollandalı golcü beklentilerin uzağında altı ay geçirmesine karşın Manchester United’la beraber Lig Kupası kazanarak kariyerindeki ilk kupa sevincini yaşamıştı.

Beşiktaş'ta seçim ateşi yandıBeşiktaş’ta seçim ateşi yandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.