Tenisin altı büyüğü ekim ayında Suudi Arabistan’da

Rafael Nadal, Novak Djokovic, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev ve Holger Rune ekim ayında Suudi Arabistan'da düzenlenecek bir hazırlık turnuvasında korta çıkacak.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan'dan tenis konusunda somut hamle.

Futbolda 2023 yazından harcanan astronomik bedeller. Çeşitli liglerin Süper Kupa organizasyonlarına ev sahipliği. Formula 1’de takvimdeki yarışlardan birine ev sahipliği. Golfte LIV adı altında PGA’in muadili bir organizasyon. Bu ve benzeri birçok örnekle Suudi Arabistan spora büyük yatırım yapıyor. 2034 Dünya Kupası’nda da ev sahibi olacak.

Dünyanın gözde sporlarına astronomik paralar yatıran ülkenin yeni hedefi tenis. Erkek tenisinin önemli altı yıldızı Suudi Arabistan’ın yolunu tutacak. Rafael Nadal, Novak Djokovic, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev ve Holger Rune altılı bir turnuvada Riyad’da kozlarını paylaşacaklar.

Tenis dünyası Nadal'ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdiTenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

Geçenlerde Suudi Arabistan Tenis Federasyonu ile elçilik sözleşmesi imzalayan 22 kez Grand Slam şampiyonu Rafael Nadal “Diğer bazı tenisçiler de bunu yaptıktan sonra Riyad’da ilk kez oynayacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

Suudi Arabistan halen Cidde’de önde gelen 21 yaş altı erkek oyuncular için sezon sonu New Generation ATP Finallerine ev sahipliği yapıyor ve ülkenin kadınlar WTA Finallerine ev sahipliği yapabileceği konusunda yoğun tartışmalar sürüyor.

Kadın tenisinin iki efsanesi Chris Evert ve Martina Navratilova da geçen haftalarda Suudi Arabistan’ın bir kadın tenisi organizasyonuna ev sahipliği yapmasının spor için geri adım olacağını söylemişti.

Navratilova ve Evert WTA'in Suudi Arabistan'a gitmesine karşıNavratilova ve Evert WTA’in Suudi Arabistan’a gitmesine karşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.