Terzic’in fendi Ebrar’ı yendi

Rusya Voleybol Ligi'nde Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Zoran Terzic'in çalıştırdığı Dinamo Ak Bars, Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Lokomotiv Kaliningrad'ı final serisinin beşinci maçında 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ebrar Karakurt, Kaliningrad'da.

Ebrar Karakurt sezon başında transfer olduğu Lokomotiv Kaliningrad’la Rusya Ligi’ne damga vurdu. Ebrar takımını final serisine kadar taşımayı başardı. Kaliningrad seride 2-1 öne geçti, dördüncü maçın da ilk iki setini alarak kupanın bir kulpundan tuttu. Ancak Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Dinamo Ak Bars’ın yolunu tutan Zoran Terzic’in takımı kolay pes etmedi. Terzic’in ekibi dördüncü maçta geriden gelip beşinci seti 19-17 gibi yüksek skorla biten maçı kazandı.

Seri Ak Bars’ın evine taşındı. İlk sette bir ara 18-14 önde olan Kaliningrad üstünlüğü koruyamadı ve rakibin 25-22 kaybetti. Dinamo ikinci seti 25-16 gibi rahat bir skorla kazandı. Üçüncü seti de 25-18 kazanan Dinamo sahadan 3-0 galip ayrıldı ve seriyi 3-2’ye getirerek Rusya Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Pazartesi gündemi: eSüper Lig’de şampiyon belli olduPazartesi gündemi: eSüper Lig’de şampiyon belli oldu

Ebrar’ın rekoru şampiyonluğa yetmedi

Son maçı 14 sayıyla tamamlayan Ebrar Karakurt bu sezon 785. sayısını alarak Natalya Mammadova’nın 2012/13 sezonunda aldığı 784 sayıyı geride bıraktı ve rekoru ele geçirdi. Ebrar Karakurt 2023-2024 sezonunu Kaliningrad ile Rusya Süper Kupası ve Rusya Süper Ligi ikinciliği ile noktaladı. Milli sporcu ligin en iyi pasör çaprazı ödülüne layık görüldü. Brayelin Martinez ve Elena Pietrini en iyi smaçörler olurken Mina Popovic ve Angelina Lazarenko en iyi orta oyuncular oldular. Alla Galkina en iyi libero seçildi ve Polina Matveeva da en iyi pasör oldu. Ebrar sezonu 70 blok, 42 ace ve toplam 798 sayıyla tamamladı. Böylece Filenin Sultanları’nın 30 kişilik geniş Milletler Ligi kadrosunda yer alan tüm sporcuların kulüp sezonu tamamlandı. Bu arada Zoran Terzic de Dinamo’daki görevine bir sezon daha devam edeceğini doğruladı.

Bir çöküşün hikayesi: Kadın voleybolunun dev takımı VakıfBank'a ne oldu?Bir çöküşün hikayesi: Kadın voleybolunun dev takımı VakıfBank’a ne oldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.