Mehmet Akif Üstündağ: Özerk olma zamanımız geldi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, federasyonun özerklik alması için üst düzey devlet yetkilileriyle görüştüklerini açıkladı.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ federasyona özerklik istiyor.

Filenin Sultanları yaz boyunca yaptıklarıyla tarih yazdı. Milletler Ligi’nde şampiyon olan Türkiye Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalyaya uzandı. Sultanlar son olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları vizesi alırken Dünya Kupası’nı da Türkiye’ye getirdi. Bütün bu başarılara ek olarak erkekler voleybolda Altın Lig şampiyonu olan Filenin Efeleri gelecek sene Milletler Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Bu başarıların mimarlarından biri olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, federasyonun özerklik alabilmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Üstündağ Türkiye Gazetesi’nden Ömer Faruk Ünal’a yaptığı açıklamada “Bir yıl içinde üç final oynayıp, üçünü de kazanan dünyadaki tek takımız. 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Organizasyon konusunda dünya bize hayran. Hiçbir eksiğimiz yok. Voleybola sempati çok arttı. Sayın Bakanlarımız bana hep ‘Eşimiz, çocuğumuz voleybol maçlarını kaçırmıyor’ diyorlar. Artık özerk olma zamanımız geldi, tıpkı futbol gibi biz de özerk olma şartlarına kavuştuk. Bunu devletimizin en üst yetkililerine ilettik.” dedi.

Boskovic - Stysiak düello etti, Eczacıbaşı, Fenerbahçe'yi devirdiBoskovic – Stysiak düello etti, Eczacıbaşı, Fenerbahçe’yi devirdi

Özerk olan federasyonlar, organları genel kurulu tarafından seçimle göreve gelen, her türlü kararlarını kendi organları içerisinde alan, bütçesi genel kurul tarafından onaylanan ve ibra edilen federasyonlar olarak ayrışıyor. Üstündağ’ın açıklamalarında vurguladığı özerk ifadesi 2011’de değişen 6215 sayılı kanunla normalde “bağımsız” olarak değiştirildi. Ancak hala özerk ifadesi konuşmalarda kullanılabiliyor.

Boskovic şov yaptı, Eczacıbaşı Fenerbahçe’yi 5 sette geçtiBoskovic şov yaptı, Eczacıbaşı Fenerbahçe’yi 5 sette geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.