TFF 1. Lig’de dananın kuyruğu kopuyor

Eyüpspor ve Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığı 1. Lig'de play-off oynayacak ve küme düşen takımlar belirleniyor. Sıralamayı etkilemeyen maçlarda ise Keçiörengücü ve Altay berabere kaldı, Ümraniyespor, Giresunspor'u devirdi.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ümraniyespor, Giresunspor'u 2-1 yenerek ligi galibiyetle kapadı.

TFF 1. Lig’de normal sezon yedi karşılaşmayla sona erecek. Son hafta maçlarının ardından direkt play-off finaline yükselecek ekibin yanı sıra play-off’a kalacak son takım ve lige veda edecek üçüncü ekip belli olacak. Eyüpspor ve Göztepe’nin doğrudan Süper Lig vizesi aldığı ligde play-off oynamayı garantileyen 57 puanlı üçüncü sıradaki Sakaryaspor, 56’şar puana sahip Bordum FK ile Çorum FK ve 55 puanlı Kocaelispor’dan biri ligi üçüncü bitirecek. Sıralamada üçüncü sırada yer alacak ekip, doğrudan adını play-off finaline yazdıracak.

Ligde son haftaya ellişer puanla giren Bandırmaspor, Gençlerbirliği veya Boluspor’dan biri play-off’a kalacak. Bandırmaspor’un Adanaspor’a, Gençlerbirliği’nin Tuzlaspor’a konuk olacağı son haftada Boluspor da Çorum FK’yi ağırlayacak. Bu üç takımın sezon sonunda olası puan eşitliğinde Bandırmaspor adını play-off’a yazdıracak. Olası iki takımın puan eşitliklerinde ise Bandırmaspor, Gençlerbirliği’nin önünde, Boluspor’un gerisinde yer alacak. Gençlerbirliği ile Boluspor’un puan eşitliği halinde de Gençlerbirliği, Boluspor’u geride bırakacak.

Ankaragücü ve Vanspor'un TFF isyanı: Günahlarınızın hesabını vereceksinizAnkaragücü ve Vanspor’un TFF isyanı: Günahlarınızın hesabını vereceksiniz

Ligde üç takım son haftaya düşme ihtimaliyle girdi. Giresunspor ve Altay’dan sonra lige veda edecek son ekip 35 puanlı Şanlıurfaspor, 36 puanı bulunan Adanaspor veya 37 puanlı Tuzlaspor’dan biri olacak. Son haftada, Şanlıurfaspor, Manisa FK’yi; Adanaspor, Bandırmaspor’u ve Tuzlaspor da Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor’un puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Adanaspor ile Şanlıurfaspor’un aynı puanda olması durumunda ise Şanlıurfa ekibi rakibini geride bırakacak. Adanaspor ile Tuzlaspor’un puan eşitliğinde de sıralamayı genel averaj belirleyecek. Son hafta öncesinde Şanlıurfaspor’un -7, Adanaspor’un -18 ve Tuzlaspor’un -12 averajı bulunuyor.

Dört takım maçlarını tamamladı

Son haftada ligden düşen Giresunspor, iddiasız Ümraniyespor’u konuk etti. İlk yarıyı Siraçhan Nas ve Atalay Babacan’ın golleriyle 2-0 önde kapayan Ümraniyespor, 58’de Mehmet Keskin’ın filelere gönderdiği topa engel olamadı. Karşılaşma 2-1 konuk takımın üstünlüğüyle bitti. Keçiörengücü ise yine lige veda eden Altay ile 1-1 berabere kaldı.

TFF 1. Lig alev alev! Gözler Marmara derbisindeTFF 1. Lig alev alev! Gözler Marmara derbisinde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.